Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hezký den, od 5.března jsem měla boty na reklamaci, oo uplynutí 30 denní lhůty mě nikdo nekontaktoval, volala jsem tedy sama a bylo mi sděleno, že reklamace byla uznána, a peníze přijdou do pátku, ve čtvrtek peníze nikde, tak jsem volala znovu, paní mi řekla, že peníze ten den odešle a mám s nimi počítat v pátek. Včera bylo úterý, peníze stále nikde, napsala jsem email, že čekám do dneška a bude to řešit dále. Odpověď žádná, peníze ani dnes nepřišly. Má prosím někdo zkušenost, kam se můžu obrátit? Jedná se bez pár korun o 2000,–tak to nechci nechat být. Děkuji
Napiš pani znovu, udej lhutu, do kdy cekas a že se pak obracis na ČOI.
Do emailu jasne napis, ze vzhledem k nesplneni zakonne 30ti-deni lhuty na vyrizeni reklamace zadas o odstoupeni od kupni smlouvy (na což mas narok).
Pokud zase nic, podej to na ČOI, vcetne vsech dokumentu k reklamaci (uctenka, protokol o prijeti reklamace, vase mailova komunikace).
Jedna se o chybu prodavajiciho a neboj, jakmile zazni ČOI, pujde to rychle.
@Svetluska55 píše: Více
Z čoiky má většina podnikatelů jen srandu, protože čoika je na hodně věcí bezzubá. Navíc to, že prodejci udělá čoika kontrolu na prodejně a dá jim tisíc korun pokuty za chybějící cenovky na zboží, zakladatelce moc nepomůže. S napsáním a udáním lhůty souhlasím, ale jako hrozbu bych uvedl obrácení se na právního zástupce a předání mu celého případu. To může obchodníka v závěru zabolet víc, pokud to bude i nadále ignorovat a zakladatelce to přinese její peníze.
@Katuskka píše: Více
Napsal bych jim to písemně, dal jim lhůtu na vrácení peněz s tím, že po marném uplynutí té lhůty se obrátím na soud.
Pak budou nejen platit peníze za zboží, ale také moje právní zastoupení, soudní poplatky a úrok z prodlení.
@rmot píše: Více
No..ale ČOI nebude v tomhle pripade kontrolovat cenovky, ale tento konkretni pripad. Ze strany firmy je to pekna pruda (parkrat jsem resila), poslou ti podani na 3 stranky a budes muset dolozit, ze doslo ke splneni zakonnych povinnosti v ramci reklamacniho rizeni, prodavajici ma v obcanskem zakoniku a zakone na ochranu spotrebitele jasne definovane povinnosti, ktere uz tady stihnul porusit.
Z pohledu velkych firem - jakmile zacal zakaznik opravnene vyhrozovat ČOI, dost to veci urychlilo, protoze jenom to vysvetleni ČOI je strasna pruda.
Druhým řešením je se z ČOI nepodělat a poslat jim jednou větou vyjádření, že s tvrzením zákazníka nesouhlasíš. ČOI nemůže tu firmu odsoudit k tomu, aby musela peníze zakladatelce vyplatit. To může jen soud. Proto hodně firem rychle změní přístup, když vidí, že už za tebe jedná právník a smrdí to soudním sporem, který by prohráli a velmi by se jim vše prodražilo.
@rmot píše: Více
No..u pripadu, ktere jsem kdy resila u reklamaci za firmy to nestacilo, ale to je ted asi irelevantni.
Ono tady pravdepodobne bude stacit pohrozit cimkoli a penize zakladatelce vyplati,.
Snad ano, pohrozila jsem ČOI a paní do půl hodiny odepsala s vysvětlením a omluvou, slíbila, že to dnes pourguje u účetní, tak budu doufat
Nejlepší je mít všechno písemně a pak případně dát podnět ČOI, jak píšou ženy výše, jinak příště zkuste třeba poradnu na webu ***, reagují rychle a poradí, doporučuji ![]()
*edit admin- smazaná reklama