Nevyřešená minulost ve vztahu

Anonymní
23.1.19 01:11

Nevyřešená minulost

Dobrý den, zajímal by mě váš názor na věc.
Seznámila jsem se s jedním klukem, vážně si rozumíme, máme stejné zajmy a máme v sobě zalíbení. Ale jedná věc mi vadí nejspíš, měl přítelkyni, která mu zemřela (autonehoda) už jsou to 4 roky a pořád se s tím nemůže vypořádat, chápu to je to těžké, sám říká že na ni občas mysli, mezitím už měl dvouletý vztah další, ale já pořád nevím jestli má cenu se pouštět do nového vztahu, když prostě nemá vyřešenou minulost, přijde mi že by mě ve vztahu ani nemiloval nevim, tuhle situaci neznám tak nevím jak se s tím vypořádat.
Jaký na to máte názor vy?
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4443
23.1.19 03:38

No nenapsala si podle čeho soudis se s tím nemůže vypořádat. Sam říká že na ni občas myslí a to je normalni, žádná známka nevyřešené minulosti. Hlavně jak se tahle minulost dá vyřešit podle tebe… Asi nějak poznamenaný bude navždy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
23.1.19 06:44

To ze mysli na mrtvou pritelkyni, neni myslim proto, ze nema vyresenou minulost. Prijde mi to celkem normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
23.1.19 07:02

Nevím, kdo to byl (možná Klimeš), říkal, že u „vdovců“ je ten průšvih, že si mrtvou partnerku idealizují a pak mají tendence ji srovnávat s následujícími partnerkami a ta mrtvá z toho vyjde vždycky líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.19 07:59

@akavi právě taky si to tak myslím, abych když udělám chybu, neposlouchala že ta by to udělala jinak apod. Já nevím možná predbiham, ale co když si někdy uděláme dítě? Nechci aby si myslel že s tou první by to bylo lepší..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.19 08:02

@kristyn.g nevím no, dva měsíce je třeba v pohodě smejeme se, a pak má třeba měsíc depku kvůli tomu, nevím jak se s tim vypořádat tuhle situaci neznám, ale už jsou to precejen 4 roky… Přece ten kdo žije minulosti nemůže žít přítomnosti..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.19 08:09

Můj muž je vdovec, manželka mu zemřela nečekaně, byli velmi mladí. Já s ním začala chodit rok po její smrti. Nikdy jsem neměla pocit, že bych byla ta druhá, muž mě hodně miluje a já jeho, je to neuvěřitelný člověk v pozitivním slova smyslu. Taky jsem měla na začátku pochybnosti, nevěděla co od toho čekat, pak jsem tomu nechala volný průběh a dobře jsem udělala. Dneska jsme spolu víc než 10 let, máme společné dítě a je nám spolu moc hezky. Já respektuji její památku, muž o tom všem moc nemluví, ale někdy vidím, že to na něj padne. Jenže to je naprosto přirozené, člověk nemůže zapomenout na toho, koho miloval a chtěl s ním strávit celý život. Prosím ponechat anonym.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.19 08:20
@Anonymní píše:
Můj muž je vdovec, manželka mu zemřela nečekaně, byli velmi mladí. Já s ním začala chodit rok po její smrti. Nikdy jsem neměla pocit, že bych byla ta druhá, muž mě hodně miluje a já jeho, je to neuvěřitelný člověk v pozitivním slova smyslu. Taky jsem měla na začátku pochybnosti, nevěděla co od toho čekat, pak jsem tomu nechala volný průběh a dobře jsem udělala. Dneska jsme spolu víc než 10 let, máme společné dítě a je nám spolu moc hezky. Já respektuji její památku, muž o tom všem moc nemluví, ale někdy vidím, že to na něj padne. Jenže to je naprosto přirozené, člověk nemůže zapomenout na toho, koho miloval a chtěl s ním strávit celý život. Prosím ponechat anonym.

Snad ano, nevím mám pořád pocit že by mě stavěl na druhou kolej, ale budu doufat že to Teda vyjde. :)

• Citovat
  • Upravit
42
23.1.19 08:59
@Anonymní píše:

Z tvých psaných slov vyzařuje klid a vyrovnanost … :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.19 09:40
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Můj muž je vdovec, manželka mu zemřela nečekaně, byli velmi mladí. Já s ním začala chodit rok po její smrti. Nikdy jsem neměla pocit, že bych byla ta druhá, muž mě hodně miluje a já jeho, je to neuvěřitelný člověk v pozitivním slova smyslu. Taky jsem měla na začátku pochybnosti, nevěděla co od toho čekat, pak jsem tomu nechala volný průběh a dobře jsem udělala. Dneska jsme spolu víc než 10 let, máme společné dítě a je nám spolu moc hezky. Já respektuji její památku, muž o tom všem moc nemluví, ale někdy vidím, že to na něj padne. Jenže to je naprosto přirozené, člověk nemůže zapomenout na toho, koho miloval a chtěl s ním strávit celý život. Prosím ponechat anonym.Snad ano, nevím mám pořád pocit že by mě stavěl na druhou kolej, ale budu doufat že to Teda vyjde. :)

Z čeho ten pocit máš? Dal ti někdy něco takového najevo? Není to spíš jenom v tvé hlavě? Zásadní je, jestli si rozumíte a chcete spolu být.

• Citovat
  • Upravit
1334
23.1.19 10:18

jestli máš možnost, tak si zjisti, jak to bylo v tom dvouletém vztahu

jinak se taky říká „Vdovec má jen půl srdce, půl ho dá nebožce, půl by dal mně.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
23.1.19 10:33

Po 4 letech od úmrtí, jestli má stále měsíční depky bych do toho nešla. Na takovém pochroumaném základu se hodně špatně staví… Měl by s tím něco dělat, psycholog např. Mmch Tvé pochybnosti ohledně jeho osoby v Tvém úvodním příspěvku jsou opravdu na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122803
23.1.19 10:48

Ahoj. Taky mi zemřela žena při autonehodě v létě 2017. Člověk nikdy nezapomene - ale musí žít dál… Snaž se mu ji nepřipomínat. Měl jí určitě rád a ten smutný zážitek tam prostě je. Někdy je to lepší, někdy horší, ale už to v něm i ve mě je. Já teď žiju pro svou dcerku a snažím se jí nahradit mámu. A byl bych rád, kdyby se našla nějaká hodná žena, která by zase vytvořila úplnou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.19 11:40

@DustInTheWind zkouším to ale nějak moc o tom mluvit nechce, říká jen že se ke konci vztahu často hádali, tak že to ukončili oba dva navzájem, aby byli v pohodě než po delší době co by se trápili a rozešli ve zlým.

• Citovat
  • Upravit
1334
23.1.19 11:43
@Anonymní píše:
@DustInTheWind zkouším to ale nějak moc o tom mluvit nechce, říká jen že se ke konci vztahu často hádali, tak že to ukončili oba dva navzájem, aby byli v pohodě než po delší době co by se trápili a rozešli ve zlým.

Jsem myslel, jestli ta ex není někde v okolí nebo nemáte společné známé, od něj se těžko dozvíš, jestli ona měla problém s jeho vzpomínkami/truchlením nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí