Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám pusu, takže bych jí řekla jak to je. Že může přijít domů aby si na ni malá zvykla a uvidí se, ale že bych jí předala jenom tak dítě nebude moc možné.
Jj to jsem taky příteli řekla že nemám problém s tím ať přijede a může si s malým pohrát doma… a když bude jezdit pravidelně malej si zvykne a můžou spolu ven… jinak že NE. No doma bylo zle, ale nakonec po dnešním výstupu přítel uznal že mám asi pravdu… je nevíme jak jí to říct, aby se neurazila… chci aby syn měl dvě babičky… nechci jí uplně vyškrtnout…ale ona už několikrát slíbila že přijede a nepřijela…
Mám to samé..akorát ho poprvé viděla v 6m..teda vlastně ho ještě viděla v porodnici..Ten můj miláček se teda vůbec nebojí, šel by s kymkoliv, takže bych jí ho asi půjčila, ale jen na chviličku a pak bych za nima asi vyrazila..:-D ale být na tvém místě tak asi ne..řekla bych, že má teď mamánkovské období tak jedině že půjdete společně..
@Leniczka23 píše:
Mám to samé..akorát ho poprvé viděla v 6m..teda vlastně ho ještě viděla v porodnici..Ten můj miláček se teda vůbec nebojí, šel by s kymkoliv, takže bych jí ho asi půjčila, ale jen na chviličku a pak bych za nima asi vyrazila..:-D ale být na tvém místě tak asi ne..řekla bych, že má teď mamánkovské období tak jedině že půjdete společně..
Já s ní nikam nejdu, nemám si s ní co říct… dokud jsem neporodila byla v pohodě… jakmile se přítel začal věnovat rodině a né jí začalo peklo…on není vyloženě mamánek… ale má rád kolem sebe známe „ksichty“
mého tátu vidí 2-3 týdne a když si ho vezme na klín začne natahovat…nedokážu si představit jak by to vypadlo venku kdybych tam nebyla a jsem si 100% jistá že by ho domů nedovezla… co víc já mám z toho akorát nervy
prostě nechci dát svoje dítě „cizímu“ člověku… ![]()
Máme to podobné, akorát tchyně bydli od nás 50km. Jezdí tak jednou za měsíc, někdy za dva, jak jim vyjde čas. My k nim jezdíme taky občas, ale manžel dělá hodně noční, takže není čas. Malou by chtěli na víkend, taky se to snažím vždycky nějak zakecat, sama vím ze malá by to tam nezvládla, není na ně zvyklá, je to mamanek, je jí 18měsíců, za 4 měsíce se nám narodi druhé mimi, tak jsem zvědavá jak to zvládne když budu v porodnici, bude doma s tatínkem, a u moji mamky, na tu je zvyklá.
@Anonymní píše:
Já s ní nikam nejdu, nemám si s ní co říct… dokud jsem neporodila byla v pohodě… jakmile se přítel začal věnovat rodině a né jí začalo peklo…on není vyloženě mamánek… ale má rád kolem sebe známe „ksichty“mého tátu vidí 2-3 týdne a když si ho vezme na klín začne natahovat…nedokážu si představit jak by to vypadlo venku kdybych tam nebyla a jsem si 100% jistá že by ho domů nedovezla… co víc já mám z toho akorát nervy
prostě nechci dát svoje dítě „cizímu“ člověku…
no a nemůže s nimi jít tvůj přítel, otec dítěte a její syn, že by šli v partě ![]()
@smudlik.esta ale my víme že čas má, dokonce sem jezdí za svým druhým synem který od nás bydlí 20m, a nikdy se nezastavila…a věděla že jsme doma… jezdí sem i 2× do týdne… už to mě s..e nemá prostě zájem, a teď proto že má dovolenou a nemá co dělat tak přijede…
a myslí si že jako seběhnu dolů dám jí ho do kočárku a čus jeďte to teda ne… sakra jsem fakt vytočená omlovám se… ![]()
@Bábrdl píše:
no a nemůže s nimi jít tvůj přítel, otec dítěte a její syn, že by šli v partě
to je další věc přítel dělá na šichty tak že malého vidí minimálně a ona si ho chce vzít jen když je doma… jako se asi bojí abych jí neukousla nebo co… chci aby s malým byl přítel co nejvíc… a né že přijede a vezme ho ven, no to je taky možnost… otázka je jestli taky nebude brečet
ale to asi ne… táta hlídá když chodím na nehty a dobrý ![]()
S ledovym klidem bych ji oznamila, ze se muze stavit maximalne na kafe a ze az ji bude dite pravidelne vidat a zvykne si na ni, muze prijet vozit…
@Anonymní píše:
to je další věc přítel dělá na šichty tak že malého vidí minimálně a ona si ho chce vzít jen když je doma… jako se asi bojí abych jí neukousla nebo co… chci aby s malým byl přítel co nejvíc… a né že přijede a vezme ho ven, no to je taky možnost… otázka je jestli taky nebude brečetale to asi ne… táta hlídá když chodím na nehty a dobrý
no tak… a máš to vyřešený
na procházku půjde s babičkou táta ![]()
Ja bych asi byla rada, ze se zacina zjimat. Nevycetla jsem tady kolik je presne synovi, ale treba ten muj, cca okolo pul roku absolutne neresil kym je vozen v kocarku. Pusobi to na me, ze mas se tchyni i nejaky jiny problem, nez za vnouce malo navstevuje (kdyz s ni nemuzes jit na vychazku s kocarkem a vyjadrujes se o ni jako o „cizim cloveku“) - to si pak sama musis urcit, co vlastne chces, jestli aby chodila vic a dite na ni bylo zvykle, nebo malo, protoze s ni nechces byt v kontaktu a je ti cizi. Jen trochu pouzitelnou babicku bych diteti upirat nechtela…
@Anonymní píše:
@smudlik.esta ale my víme že čas má, dokonce sem jezdí za svým druhým synem který od nás bydlí 20m, a nikdy se nezastavila…a věděla že jsme doma… jezdí sem i 2× do týdne… už to mě s..e nemá prostě zájem, a teď proto že má dovolenou a nemá co dělat tak přijede…a myslí si že jako seběhnu dolů dám jí ho do kočárku a čus jeďte to teda ne… sakra jsem fakt vytočená omlovám se…
v pohodě
hele já bych jí to řekla jak to je, ať se nezlobí, ale že je malý na tebe fixovaný a ty máš strach že bude plakat tak že bude lepší ať si hrají u vás
a jestli se i tak urazí tak co s tím naděláš? Na tohle pozor, některý maminky tím umí hezky vydírat, když k ní budeš slušná tak se nemá proč urážet.
Ahoj holky, mám takový problém. Jde o tchýni, jakmile jsme oznámili že čekáme miminko, byla celá natěšená a furt mluvila o tom jak bude hlídat. Když se mimčo narodilo jako by se vše otočilo a naprostý nezájem. Bydleli jsme od ní asi 3km… za 4m u nás byla asi 7× a to na 20 min, vozit byla pouze jednou. Jakmile jsme řekli že se budeme stěhovat bylo to ještě horší přestala se zajímat uplně… jsme od ní asi 24 (žádná dálka) miminko viděla pouze jednou a to když jsme se stěhovali a to jen proto že si v daním městě musela něco zařídit… miminko neviděla 2 měsíce… a teď k otázce…Najednou zavolala že chce jít vozit o víkendu… malej už vnímá s kým je… a furt sleduje kde jsem i když je s tatínkem a dlouho mě nevidí je zle… nebo i když je s mojí mamkou kterou vidí obden, jakmile je s ní moc dlouhou začne natahovat… už to prostě není miminečko kterému je fuk kdo ho chová a vozí… PŮJČILY BY JSTE MIMČO TCHÝNI???