Otravná sousedka

Anonymní
30.6.14 08:19

Otravná sousedka

Dobrý ránko :mavam:

Ráda bych dotaz položila anonymně. Chodí sem spousta lidí, kteří mě znají a nerada bych měla problémy v baráku, protože někoho pomlouvám ;)

Mám sousedku, něco přes 60 let. Vždycky jsme se v pohodě bavily, občas si s něčím pomohly. NIKDY jsem si k ní pro nic nešla ani na ni sama od sebe nezvonila, snad jen když netekla voda a chtěla jsem vědět kdy ji zase pustí. Naopak ona už od začátku co bydlíme v našem baráku (přesně rok), KAŽDÝ DEN si o něco klepe, zvoní. Není snad den kdy by o něco neprosila. Nedělá jí problém na mě zvonit v 6 ráno nebo v 10 večer. Se všema se strašně přátelí, ale vyzvání jen na mě. Asi proto, že jsem doma na mateřské. Mám miminko, má pár měsíců a jí třeba nedojde, že zrovna spí a opravdu se nehodí aby nás otravovala pozdě večer nebo brzo ráno (malý usne večer po televizních novinách, kolem 5 jí a pak ještě do 9 ráno spí-pokud teda neklepe sousedka :x ). To je pořád česnek, cibule, několikrát týdně sirky, mlíko do kaše, železný schodky když potřebuje přimontovat žárovku, prací pášek, aviváž, čaj, ocet, prostě pořád něco. Je v důchodu, ale chodí na brigádu. Byt je její takže moc neplatí. Je to typ člověka, že má energie za dva, pořád někde lítá a je strašně hlučná. V pět ráno tříská skříňkama, talířema, hrncema, nahlas si zpívá. Máme hlavy u zdi za kterou ona má kuchyň. Když uspávám dítě za barákem, vidí nás, dolítne a začně ječet a rozplývat se. Je tak moc přemilá, že jí to už ani nebaštím. Samozřejmě mi malýho vzbudí a já můžu uspávat nanovo. Ze začátku mi pořád něco nosila (buchty, hříbky, jabka..), ale už jenom bere. Nikdy nic nevrátí (kvůli třem cibulím se nezhroutím, ale jde o princip). Posledních pár týdnů jsem na ni pěkně protivná a na všechno říkám, NEMÁM.. nezlobte se aniž bych se šla podívat. Myslela jsem, že jí to dojde a nic :roll: Už mě to vážně obtěžuje. Nestydí se vyzvánět i několikrát za den. Obchod máme 5min cesty. Jak jí mám naznačit aby pořád o něco neškemrala? Kdyby to bylo občas tak nemám problém, ale každej den, to je moc.. :? Ruší nás při sr*ní, když ležím ve vaně, když uspávám, mám ruce od těsta a hlavně při sexu. To je vždycky jak naschvál. Ví kdy zazvonit :D Jak byste se zachovali vy? Nechci na ni být nepříjemná, ale asi budu muset. Posledně jsem na ni vyjela a klepala na mě po desáté večer jestli se mezi námi něco nestalo, že by byla nerada abysme se nebavily nebo tak. Ujišťovala se jestli nejsem náhodou naštvaná, uražená nebo nemám nějakej problém. Řekla jsem, že problém ne, ale že mi zase vzbudila dítě. A ještě něco.. často mě poučuje ohledně syna. Venku je 36°C a ona mi před návštěvou venku dělá kázání jak syna ofoukne, jak onemocní a že bych mu měla dát čepičku. Když je pařák a leží v kočáře, nemá čepičku, protože má mokrý vlásky a řve. Ani háčkovanou nechce, prostě je mu vedro stejně jako mně. Když jdu do schránky o dvě patra níž, zmrzne, protože nemá kabátek a rukavičky. Špatně parkuju kočár a když si sednu ven, uspím dítě a luštím si křížovku, připojí se a začne vykládat. Když mi máma hlídá malýho abych si skočila do obchodu když prší, řval, protože mu rostou zoubky. Sousedka na mě volá přes půl ulice co se u nás děje, že malej plače na celej barák, že je to strašný a co mu je atd. Vyjela jsem po ní, že je logický, že malý mimina pláčou a že se u nás nic neděje, rostou mu akorát zuby a že nemusí mít starost. Byla uražená, nic neřekla a je to dva dny, zase zvoní. Už z ní fakt nemůžu :mrgreen: :| Poraďte mi.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7332
30.6.14 08:25

No ty vogo, tak to je síla!!!
Musíš být asertivní, prostě jinak to nepůjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
30.6.14 08:27

Zabít a zahrabat :lol: jinou radu nemam a uprimne te lituji. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
30.6.14 08:27

Zkusit v klidu rict, at nezvoni, ze vas to obtezuje

a vypnout zvonek. my mame u bytu zvonek nefunkcni a ani nemam v planu ho opravovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
30.6.14 08:28

Normalne uz bych po ni vyjela, at se stara o sve, plus ze nejsi zadna vecerka, kam si muze kdykoliv pro cokoliv dojit jak na nakup. Navic i v te vecerce by musela zaplatit. A rekla bych ji, ze jeji vecne vyzvaneni u Vas je mi neprijemne, budi mi dite a ze si nepreju, aby v tom pokracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.6.14 08:28

Ja by jsem odstehovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
30.6.14 08:29

Ignorovat, odpojila bych zvonek, na klepání bych nereagovala :nevim: sousedka si ze mě udělala paní na břebírání balíčku, chodí jí balíky minimálně 3krát do týdne a pošták jezdí v 8 ráno, malá mi spí většinou do 9 takže minimálně budil mě (super jít v pyžamu, rozcuchaná a třeba i v dešti před barák pro balík sousedce ) a kolikrát vzbudil i malou :cert: takže jsem vytáhla zvonek a nazdar. Jasný přebrat balík jednou do měsíce nevadí, ale 3krát do týdne? a pravidelně kvůli tomu vstávat mě ani nehne.

To samé jsem dělala když soused co bydlí asi o 3 pozemky níž pořád chodil s něčím otravovat a když už tu byl tak mi musel říct nutně tohle a tamto a vše mě totálně nezajímalo, vytáhla jsem zvonek, 14 dnů jsem ho tu třeba před barákem viděla, ale nevylezla jsem a mám už klid a nechodí vůbec, když něco potřebuje tak jde když vidí přítele u garáže a hotovo…

Ráno k nám stejně nikdo nechodí, takže když vstanu zvonek vrátím a večer zase vytahuju :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
30.6.14 08:30

@barbarossa třeba by pomohlo, že její věčné vyzvánění je ruší při sexu, bábu by kleplo a byl by klid :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
30.6.14 08:30

Tak já bych si přizvala manžela a společně s ním bych té sousedce řekla, jestli by vás mohla přestat obtěžovat, tedy nezvonit na vás, protože vám budí dítě.
Pokud by to nepomohlo, kdykoliv by zazvonila, prostě bych neotevřela dveře. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
30.6.14 08:31
@Nina Filipi píše:
No ty vogo, tak to je síla!!!
Musíš být asertivní, prostě jinak to nepůjde…

V tomhle případě spíš agresivní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
30.6.14 08:33

Dle mého je to dáno tím, že se nudí. Ona důchodkyně, nic na práci a ty jsi doma snadný cíl. S tím „půjčováním“ potravin bych udělala jednou provždy konec. Sem tam se stane, že něco dojde právě když to potřebuji, ale denně?
Já jem trochu „držka“ takže bych jí asi řekla, že nemáme nad dveřma ceduli POTRAVINY a že obchod je za rohem. A s tím věčným otravováním…to fakt nevím. Aby ti nedala pokoj ani když venku uspíš dítě?! Fakt jsem zvědavá, kdo ti poradí, jak se jí co nejefektivněji zbavit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
30.6.14 08:33

@Elen8 no, at to zakladatelka zkusi. Nebo bych tam poslala pritele s toaletakem v ruce a holym zadkem, ze ted se to fakt nehodi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
30.6.14 08:34

Hned mě napadl film Baba na zabití! Hrozné, jak radí Nina, asertivně. Ale jak znám sebe reagovala bych spíš nasertivně. V momentě, kdy by mi bouchly saze, vše bych na ni vyblila, jistě by se urazila do hloubi duše a třeba by byl klid. Ale toto není jistě řešení! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
30.6.14 08:35

Taky jsme si odpojili u dveří zvonek, ono totiž naší pošahené sousedce taky není blbé o půl desáté zvonit když máme roční dítě, že na balkoně už prádlo uschlo.
A ještě se rozčilovala, že nám nezvoní zvonek!! Že jako jak se má k nám doklepat a nebo dozvonit.

To jsem ji řekla, jestli si nevšimla že máme malé dítě a proto je ten zvonek odpojený!!

Na víkend jsem byla u mámy a ona klepala (nebylo to poprvé takhle večer) že prádlo je už suché. Manžel s ní vyběhnul, že ho sundá až uzná on že je dostatečně scuhé a řekl ji, že ještě jednou na nás bude klepat a nebo zvonit tak uvidí to tóčo.
A ještě dodal, že jestli se to pradlo na balkoně pohne o jediný milimetr že uvidí… :oops: :oops:
Ona neustále vyhledává nějaké konflikty. ŽE mám na balkoně sušák..že tam mám prádlo na svém sušáku a je už suché..prostě pořád něco :oops: :oops:

JEdnou mi ten sušák od tama vyhodila že ji zavází (balkon je dostatečně velký, aby mohla věšet na šňůry co jsou nahoře a to manžel na ni vlítnul tak, že jsme na ten sušák k zábradlí) dali řetěz na kolo..aby s ním nemohla verglovat :roll:

Příspěvek upraven 30.06.14 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 08:36

Zvonek máme vypnutej, když se chce někdo stavit, prozvoní a já otevřu. Jenže ona klepe tak nahlas jakoby měla klouby ze železa :lol: a třeba 3× po sobě, že už zuřivě jdu a otevřu, řeknu NEMÁM a večer klidně klepe znova. Často dělám, že neslyším, to jo.. jenže vchod od domu bývá celkem často otevřenej a kolikrát na mě klepe kamarádka, švagrová nebo mamka a pak mi nadávají, že neotvírám a musí hulákat pod oknem :D Mě z ní už asi švihne a stěhovat se kvůli ní nechci. Máme to v plánu, ale až za takový dva roky. No, budu jí to muset asi říct důrazněji jinak se za chvíli ani v klidu nevys… :oops: :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová