Otravná sousedka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
30.6.14 12:34

@Apaji Chápu tě, my bydlíme na vesnici, kde žije 200 obyvatel.Jsme tu 12 let a za tu dobu se hodně změnilo. Vztahy tu byly fajn, ale lidi závidí i když nemají co a pak to dají sežrat. Z vesnice, kde byli téměř všichni rodina a žili pospolu se stalo něco hodně podivného, plného nesnášenlivosti. Je to škoda. My přišli z paneláku, jsme spokojeni, ale žijeme si dnes už jen sami pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
bamba
30.6.14 12:35
@betuska.bathory píše:
Pokud klepe, tak nemá smysl vypínat zvonek. Jediné, co zabere, je jí slušně, ale velmi důrazně říct, že si nepřeješ, aby na tebe klepala. Sice bude asi pár dní ukřivděná, ale takové typy se z toho rychle oklepou.

Přesně tak, paní se cítí osamělá a zakladatelka byla milá vstřícná. A vo tom to je.Je dost možné, že si chodí půjčovat jen proto, že je sama a má potřebu si s někým popovídat. Byla bych pro to, co už tu padlo. Nabídnout ji vození kočárku. Možná by ji to potěšilo a cítila by se ještě potřebná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.14 12:43

Řeším teď podobný problém, upnula se na mě moje bývalá učitelka. Propustili ji pro nadbytečnost z práce, je sama, rodinu nemá, nikdy se nevdala. To učení bylo jejím smyslem života. Teď nemůže najít práci a je z toho celkem mimo. Neumí s počítačem, ani ho nemá, stále po mě chce, abych za ni někam psala, podávala jí inzeráty a podobně. To jsem ještě snesla. Je sama ve velkém baráku, naříká že nemá na provoz, radila jsem jí ho prodat, jít do menšího bytu…nechce slyšet. Došlo to do takového stádia že otravuje pomalu s každou prkotinou a čeká že na zapísknutí přiběhnu. Jsem takový blbec že fakt letím ale už v tom pomalu ale jistě začínám vidět vyčůranost, mám to k ní 25 km, doma vlastní rodinu, chodím do práce, vlastní barák, zahrada, času nazbyt fakt nemám, tak jsem jí musela dát najevo, že mám vlastních starostí dost a nemůžu řešit ještě ty její. Tobě radím to samé, ukaž té babě že jsou nějaké meze, za které jít nejde. Prosím o anonym, mám tu dost známých a nechci tu věc ventilovat veřejně, netýká se to jen mě.

• Citovat
  • Upravit
5635
30.6.14 12:47

Holky, taky bydlím na vesnici a řeknu vám to asi tak - neumím vyjmenovat ani sousedy na naší ulici. Pořádně nevím, kdo bydlí o pár domů dál. Já sousedy s ničím neotravuju a jsem ráda, že oni neotravují mě. Mám ráda svůj klid, své soukromí. S nejbližšími sousedy vycházíme bez potíží. A kdo mě chce pomlouvat, stejně si důvod najde. Zrovna před rokem celá vesnice řešila, že se rozvádíme. Všichni to věděli, jen my s mužem ne. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
30.6.14 13:17

Tak tak, vypnout zvonek… pokud ho nějak bytostně nepotřebuješ. U nás se třeba i s pošŤačkou dá domluvit, aby prozvonila…
To je ale vopruz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
30.6.14 14:47

Bydlíme na vesnici a přesně proto si dáváme pozor, aby to nezašlo moc daleko a někdo nás nebral jako berličku pro případ „nouze“. Sousedka je na tom hůř. Bydlí vedle staré babičky. Ta jí neustále pomáhá. Sebere jí suché prádlo pověšené na jejich pozemku (nemají tam plot) a pořád za ní chodí. Dává jí takové ty rady, jako by byla neschopná. Vnuk té babičky je taky opravdu povedený. Od sousedů radši moc nečekat a držet si odstup. Využívání je na vesnici vlastně taková rutina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
30.6.14 14:55

My si kvůli sousedovi pořídili na branku zámek a k tomu velkého psa :D také nám chodil neustále organizovat práci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
30.6.14 15:08

Já bych napsala na papír věci, které si ´půjčila´.
Napsala bych tam, ten a ten den jsem dala paní XY 4 cibule, 2 rohlíky, 1 celý česnek.
Prosím o uhrazení nebo vrácení do týdne.
Děkuji ZY.

A třeba by to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
30.6.14 15:12
@sasanka145 píše:
Bydlíme na vesnici a přesně proto si dáváme pozor, aby to nezašlo moc daleko a někdo nás nebral jako berličku pro případ „nouze“. Sousedka je na tom hůř. Bydlí vedle staré babičky. Ta jí neustále pomáhá. Sebere jí suché prádlo pověšené na jejich pozemku (nemají tam plot) a pořád za ní chodí. Dává jí takové ty rady, jako by byla neschopná. Vnuk té babičky je taky opravdu povedený. Od sousedů radši moc nečekat a držet si odstup. Využívání je na vesnici vlastně taková rutina.

Přišla by jednou, maximálně 2×…pak už by tam ten plot stál a u něj možná i nějaké to velké uštěkané zvíře. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
30.6.14 15:40

Teda ja fakt cucim, nedovedu si vubec predstavit, ze by na nas sousedi klepali v sest rano 8o
To bych pochopila snad jen pri nejake zavazne situaci, ale jit si pokecat nebo neco pujcit… myslim, ze by se to stalo jenom jednou a kazdej by mel hned jasno, ze takhle tedy ne.
Taky mam tendence byt se sousedy za dobre, ale kdyz nemam zajem ani cas, tak se ke mne nastesti nikdo nehrne. Asi to ze sebe vyzaruju a desim lidi na dalku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.6.14 16:22

Což mi připomnělo, že na nás letos na velikonce ťukaly sousedovic holky v 7 ráno. Samozřejmě mě vzbudily, naštěstí otevřel manžel, řekl jenom,,u nás holky nekoledujou,, a zabouchl. SOusedka se pak z toho snažila udělat aféru, že holky jeli ještě koledovat k babičce, že musely přijít takhle brzo ráno a že když je to jednou za rok…no vysvětlila jsem jí, že i kdyby to bylo jednou za 10 let, tak mě nikdo kvůli ptákovinám budit nebude. Jo kdyby to byli kluci, tak je to něco jinýho. A jednou přišla v půl 11 večír jestli bych neměla kulmu…potřebovala jí na druhý den na ples. Strašně se divila, že už jsem v pyžamu a s kartáčkem na zuby v ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
2.7.14 22:58

Dej ji neco zkazenyho…ench dva dny mliko venku a pak az si prijde tak ji ho s radosti dej. D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
3.7.14 10:46

Holky naprosto vás chápu, v rodině máme jednoho takového vesnického prudiče, konkrétně je to náš děda, prudí celé okolí, pořád někoho otravuje na návštěvách, schválně chodí v době oběda, přitom má doma navařeno. Sám rozhodně neni, máma s bratránkem a s tetou, máminou sestrou jsou tam pořád, vozej mu jídlo, buchty a vše co má rád, když přijedu třeba já, tak je evidentní, že nemá čas( dělá to naschvál ) odbyde mě, tak jedu dom. Jakmile zabouchnu vrata, do 5minut je u sousedky a radí jí jak co má dělat a takhle otravuje a prudí celou vesnici :roll: někteří sousedé už o tom mluvili s naší rodinou :roll: no hrozná ostuda a prostě mu to nevysvětlíte, jednoho dne se zabejčil a takhle začal blbnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.14 14:26

:think: Ahoj, taky jsem resila podobny problem, ze jsem si naucila chodit sousedy k nam na dvur a poradat zde posezeni.
Pak uz si sem chodil kdo chtel, kdy chtel a navzajem se ke me zvali. Ja prisla z prace litala kolem nich atd. Zacala jsem lidi uplne nesnaset.
Ted radsi sedim doma zavrena nez abych kolem nekeoho litala.
Lidi jsou ruzni a radi si to zarizuji tak, aby meli sve pohodli, musis byt razna. Nebo delej mrtvou mouchu jako ja :dance:
A mas klid!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.14 17:45

Ahoj, tak hlásím jak to dopadlo. Připravovala jsem si, co jí řeknu až zase kvůli něčemu zaklepe. Seděla jsem zrovna na záchodě. Bylo 7 hodin ráno, dítě spalo, já chodila jak myška abych ho nevzbudila a ona třikrát dlouze zazvoní 8o Myslela jsem, že otevřu a jednu jí trefím. Zařvala jsem s papírem v ruce: NEMÁM, NEDÁM!!! Dítě vzhůru, nálada v pr… ale říkala jsem si, že se aspoň urazí a už nebude otravovat. Nekecám, ale asi za dvě hodiny zase několikrát prst na zvonku tak jsem šla, otevřela a ona, že mi nese omáčku na ochutnání. Řekla jsem jí, že mi už zase vzbudila malého a omáčku ať si sní sama, protože držím dietu! Tvářila se jak chudinka a zalezla. Tři dny jsme se neviděly. Jdu do obchodu a ona na mě přes půl ulice řve: Nejste to vy! Strašně jste se změnila! Vyzařuje z vás negativní energie! Myslela jsem, že jste jiná. Asi jsem se ve Vás zmýlila. To mě moc mrzí. Mám z Vás velice nepříjemný pocit jako byste se na mě zlobila. Jste nepříjemná. Byla jsem tak zaskočená, že jsem ani nevěděla, co říct tak jsem řekla: Aha.. tak to jo. Už je to několik dnů co dělá, že mě nevidí, neklepe, nic. Na jednu stranu si říkám jestli jsem to nepřeháněla, ale na druhou.. takovej klid jsem fakt dlouho nezažila. I chlap se ptal jaktože neotravuje sousedka. Tak jsem mu řekla jestli jsem fakt tak nepříjemná a řekl, že trochu jo, ale aspoň už nebude prudit :roll: Chtěla bych se s ní normálně pozdravit, usmát se a hotovo. Ne se s ní vybavovat, poslouchat deset minut miliskování kolem mého dítěte, zdržování na ulici a aby za mnou lítala když chci mít venku v trávě na dece klid a ticho. Achjo :lol: :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová