Otravná sousedka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1039
26.9.16 11:18

@Honzislav naštěstí se odstěhovala a světlo světe div se svítí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.19 20:34
@Anonymní píše:
Dobrý ránko :mavam:

Ráda bych dotaz položila anonymně. Chodí sem spousta lidí, kteří mě znají a nerada bych měla problémy v baráku, protože někoho pomlouvám ;)

Mám sousedku, něco přes 60 let. Vždycky jsme se v pohodě bavily, občas si s něčím pomohly. NIKDY jsem si k ní pro nic nešla ani na ni sama od sebe nezvonila, snad jen když netekla voda a chtěla jsem vědět kdy ji zase pustí. Naopak ona už od začátku co bydlíme v našem baráku (přesně rok), KAŽDÝ DEN si o něco klepe, zvoní. Není snad den kdy by o něco neprosila. Nedělá jí problém na mě zvonit v 6 ráno nebo v 10 večer. Se všema se strašně přátelí, ale vyzvání jen na mě. Asi proto, že jsem doma na mateřské. Mám miminko, má pár měsíců a jí třeba nedojde, že zrovna spí a opravdu se nehodí aby nás otravovala pozdě večer nebo brzo ráno (malý usne večer po televizních novinách, kolem 5 jí a pak ještě do 9 ráno spí-pokud teda neklepe sousedka :x ). To je pořád česnek, cibule, několikrát týdně sirky, mlíko do kaše, železný schodky když potřebuje přimontovat žárovku, prací pášek, aviváž, čaj, ocet, prostě pořád něco. Je v důchodu, ale chodí na brigádu. Byt je její takže moc neplatí. Je to typ člověka, že má energie za dva, pořád někde lítá a je strašně hlučná. V pět ráno tříská skříňkama, talířema, hrncema, nahlas si zpívá. Máme hlavy u zdi za kterou ona má kuchyň. Když uspávám dítě za barákem, vidí nás, dolítne a začně ječet a rozplývat se. Je tak moc přemilá, že jí to už ani nebaštím. Samozřejmě mi malýho vzbudí a já můžu uspávat nanovo. Ze začátku mi pořád něco nosila (buchty, hříbky, jabka..), ale už jenom bere. Nikdy nic nevrátí (kvůli třem cibulím se nezhroutím, ale jde o princip). Posledních pár týdnů jsem na ni pěkně protivná a na všechno říkám, NEMÁM.. nezlobte se aniž bych se šla podívat. Myslela jsem, že jí to dojde a nic :roll: Už mě to vážně obtěžuje. Nestydí se vyzvánět i několikrát za den. Obchod máme 5min cesty. Jak jí mám naznačit aby pořád o něco neškemrala? Kdyby to bylo občas tak nemám problém, ale každej den, to je moc.. :? Ruší nás při sr*ní, když ležím ve vaně, když uspávám, mám ruce od těsta a hlavně při sexu. To je vždycky jak naschvál. Ví kdy zazvonit :D Jak byste se zachovali vy? Nechci na ni být nepříjemná, ale asi budu muset. Posledně jsem na ni vyjela a klepala na mě po desáté večer jestli se mezi námi něco nestalo, že by byla nerada abysme se nebavily nebo tak. Ujišťovala se jestli nejsem náhodou naštvaná, uražená nebo nemám nějakej problém. Řekla jsem, že problém ne, ale že mi zase vzbudila dítě. A ještě něco.. často mě poučuje ohledně syna. Venku je 36°C a ona mi před návštěvou venku dělá kázání jak syna ofoukne, jak onemocní a že bych mu měla dát čepičku. Když je pařák a leží v kočáře, nemá čepičku, protože má mokrý vlásky a řve. Ani háčkovanou nechce, prostě je mu vedro stejně jako mně. Když jdu do schránky o dvě patra níž, zmrzne, protože nemá kabátek a rukavičky. Špatně parkuju kočár a když si sednu ven, uspím dítě a luštím si křížovku, připojí se a začne vykládat. Když mi máma hlídá malýho abych si skočila do obchodu když prší, řval, protože mu rostou zoubky. Sousedka na mě volá přes půl ulice co se u nás děje, že malej plače na celej barák, že je to strašný a co mu je atd. Vyjela jsem po ní, že je logický, že malý mimina pláčou a že se u nás nic neděje, rostou mu akorát zuby a že nemusí mít starost. Byla uražená, nic neřekla a je to dva dny, zase zvoní. Už z ní fakt nemůžu :mrgreen: :| Poraďte mi.. :lol:

Teď už je pozdě, měla jste ji vyhradit meze už od začátku. Bude vás drbat jinde. Buďte důrazná a pošlete ji domů :mrgreen: i za cenu že s vámi půlku baráku nebude mluvit. Mám zkušenost ale soukromí je mi prednejsi. Hodně štěstí :potlesk: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.22 22:30

Sousedka

Dobrý den co mám dělat když mám v paneláku sousedku co mě pořád otravuje prozvani ráno už opul osmé večeru po 18 hodině a už jsem ji řekla že ráno a večer neu nemám čas že se věnují malé a ona zapomíná má 70 let chodí na túry ale do bytu co chce koupit mám jít snou to mě trošku dostalo že na túry chodí ale sama si nenajde koupit pomohla jsem ji co mohla nema nikoho ale i mě zarazilo že otravuje druhý aby nemusela platit odvoz nábytku tak otravuje souseda co chodí trošku spatneji na nohu a bylo mi ho líto a ta dotyčná u mě zaklepe a řekne dovezla jsem ten nábytek jsem to sama skoro vše odtahla jsem ji řekla to mají dělat chlapy a ne já a ještě po malé rvala ať nebreci a pořád řve nadává že má málo peněz pak zase řekne že peníze má a tak to je zevšim jsem ji říkala užívejte jezděte po výletě a tak ani žádnou kamarádku nema ani se nedivím jak se chová každý už na ní má svoji verzi i v paneláku třeba mi řekla jestli nepůjdu na hriby ona duchodce má čas může přijet i v pět večer a radši posílá mě a to jedno co mi řekla a toho je víc poraďte co mám dělat já si myslím že pro ni bylo lepší v pecovatelaku tam by si pokecali a tak a I mohla možná dělat skoro co chtěla ale nemyslím to zle už mi i přijde že vyhledává co muze abych snou byla pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
4.10.22 22:48
@Šimarová píše:
Dobrý den co mám dělat když mám v paneláku sousedku co mě pořád otravuje prozvani ráno už opul osmé večeru po 18 hodině a už jsem ji řekla že ráno a večer neu nemám čas že se věnují malé a ona zapomíná má 70 let chodí na túry ale do bytu co chce koupit mám jít snou to mě trošku dostalo že na túry chodí ale sama si nenajde koupit pomohla jsem ji co mohla nema nikoho ale i mě zarazilo že otravuje druhý aby nemusela platit odvoz nábytku tak otravuje souseda co chodí trošku spatneji na nohu a bylo mi ho líto a ta dotyčná u mě zaklepe a řekne dovezla jsem ten nábytek jsem to sama skoro vše odtahla jsem ji řekla to mají dělat chlapy a ne já a ještě po malé rvala ať nebreci a pořád řve nadává že má málo peněz pak zase řekne že peníze má a tak to je zevšim jsem ji říkala užívejte jezděte po výletě a tak ani žádnou kamarádku nema ani se nedivím jak se chová každý už na ní má svoji verzi i v paneláku třeba mi řekla jestli nepůjdu na hriby ona duchodce má čas může přijet i v pět večer a radši posílá mě a to jedno co mi řekla a toho je víc poraďte co mám dělat já si myslím že pro ni bylo lepší v pecovatelaku tam by si pokecali a tak a I mohla možná dělat skoro co chtěla ale nemyslím to zle už mi i přijde že vyhledává co muze abych snou byla pořád

Bez čárek se to bohužel nedá číst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
4.10.22 23:00

Ty kráso, to je hooooooodně dlouhá věta 8o 🙈 :mrgreen:. Pardon, ale to se nedá číst. Totálně jsem se v tom ztratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17225
4.10.22 23:11
@barbarossa píše:
@Elen8 no, at to zakladatelka zkusi. Nebo bych tam poslala pritele s toaletakem v ruce a holym zadkem, ze ted se to fakt nehodi :lol:

A jestli když už je tady by ho nepomohla utřít;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.10.22 23:22

@Šimarová klobouk dolů před touto větou. Akorát to nedává žádný smysl 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
4.10.22 23:29

Tak to jo, nejdelší věta jakou jsem kdy viděla, neříkám, že četla, protože jsem to dokázala zhruba do poloviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
5.10.22 01:21

Tak jako není to ještě vybroušený jako Hrabal, ale má to nakročeno. Myslím, že od téhle autorky jsem už pár diskusí četla, ten styl se nezapomíná.

Ale abych poradila: Sousedce bych neotvírala at si zvoni vsak ono jí to přestane bavit s tím bytem bych jí pomohla s trochou štěstí se odstěhuje a bude klid pokud to teda nechce pronajímat a furt trčet ve vašem baráku ale na nábytek bych se vybodla no už se stalo ale příště se s ničím netahej musí se baba učit samostatnosti a ne že se vždycky najde někdo kdo jí pomůže to víš o penězích starý často mluvěj to je takový jejich téma ale když nebudeš otvírat nebudes muset řešit ani peníze ani hřiby ani že řve na tvý dítě a nebuď zlá s tím pečovatelákem taky jednou budeš stará a protivná a dost možná už ti to začíná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
5.10.22 08:24
@Šimarová píše:
Dobrý den co mám dělat když mám v paneláku sousedku co mě pořád otravuje prozvani ráno už opul osmé večeru po 18 hodině a už jsem ji řekla že ráno a večer neu nemám čas že se věnují malé a ona zapomíná má 70 let chodí na túry ale do bytu co chce koupit mám jít snou to mě trošku dostalo že na túry chodí ale sama si nenajde koupit pomohla jsem ji co mohla nema nikoho ale i mě zarazilo že otravuje druhý aby nemusela platit odvoz nábytku tak otravuje souseda co chodí trošku spatneji na nohu a bylo mi ho líto a ta dotyčná u mě zaklepe a řekne dovezla jsem ten nábytek jsem to sama skoro vše odtahla jsem ji řekla to mají dělat chlapy a ne já a ještě po malé rvala ať nebreci a pořád řve nadává že má málo peněz pak zase řekne že peníze má a tak to je zevšim jsem ji říkala užívejte jezděte po výletě a tak ani žádnou kamarádku nema ani se nedivím jak se chová každý už na ní má svoji verzi i v paneláku třeba mi řekla jestli nepůjdu na hriby ona duchodce má čas může přijet i v pět večer a radši posílá mě a to jedno co mi řekla a toho je víc poraďte co mám dělat já si myslím že pro ni bylo lepší v pecovatelaku tam by si pokecali a tak a I mohla možná dělat skoro co chtěla ale nemyslím to zle už mi i přijde že vyhledává co muze abych snou byla pořád

Tak to je nejdelsi veta na svete :roll:…jsi dospela ne, snad se umis vymezit vuci sousedce…„nezlobte se, nemam ted cas“, „opravdu vam nemohu stehovat nabytek, muzu se vam podivat na net na stehovaky“… pani je asi osamela, vyhledava spolecnost..jestli by ji bylo lepe v pecovatelskem dome, o tom nerozhodujes ty, ani nikdo jiny v dome.. Nauc se rikat ne, nic jineho ti nepomuze. Je hezke, obcas dat se seniorkou kafe, pokecat, dojit ji do lekarny, kdyz tam budes mit cestu, ale neni tva povinnost se o ni starat, chodit ji na houby, stehovat byt a 2× denne ji zvat na kafe a nechat ji vychovavat sve dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3538
5.10.22 11:19

Ona si k tobě bude dovolovat jen to, co ty jí dovolíš. Vymez si hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
16.10.22 20:39

Určitě bych jí požádala, aby klepala pouze třeba mezi 10 a 18 hod. A vytrvale a mile bych jí řekla: nemám, taky mi došlo, bohužel to dnes potřebuju a konec. X krát nebudeš mít, přestane otravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
19.10.22 13:21

TO mi připomíná lepší polovičku :) Před pár lety jsme stavěli dům v Praze. Velmi dobrá čtvrť, ale sousedi z jeedný strany jsou… trochu specifičtí. Synovi je tak 40, 2-3 metráky, dů zdědili, jezdí někde Dámejídlo, manželna podobně stavěná, jedno polodementní dítě. A ten se začal hodně starat o naši stavbu. Já jsem fyzicky moc často o všední dny tam nebyl, ale po stavebnících vyjížděl, jeřáb na ulici mu vadil… Mladá se mu snažila vycházet vstříc, obcházela dělníky kde mají stavět auta, jak co nejmíň hlučit… Nakonec když přivezli stromy nacpal se v županu k nám na zahradu a začal dirigovat kam mají zasadit 5metrovej javor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já nikdy nepochopil lidi, co prostě neřeknou že bílá je bílá. CVo mají problém říct, aby si nasr*l někdo, kdo je pomalu šikanuje :)
Nepochopitelný…
A jak se tady navrhuje vypnout zvonek, neebo se domlouvat kdy má chodit vyzvánět :roll: Jednou by mi zazvonila během sexu tak v klidu vystříkalm a tak jak sem jí jdu poslat do *ele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
5.11.22 15:55

Říkáš jí, že nemáš žádný problém! Že nejsi naštvaná!
Nechceš na ni být nepříjemná!
A chceš teda co? Já to nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová