Nezájem tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
214
30.6.14 23:07

No jo no… Tchyně ta se nezavdeci nikdy. Buď otravují moc -což je naprostá hrůza a nebo neotravují vůbec a na tom se taky něco najde :D chudák bába si chce povozit vnuka a jak to vypadá má smůlu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 23:07
@fialína píše:
Chápu, že z toho máš strach, ale vlastně jsi sama nejdřív řekla, že ti vadí, že tchýně jako babička nefunguje… takže pokud chce, asi bys to měla zkusit nějak usnadnit, i přes zatnuté zuby - ať si nejdřív s malým u vás hraje, na procházku ať s ní jde přítel nebo ze začátku i ty… pak to časem můžete stupňovat. Argumentovala bych prostě pravdivě, že malý ji nezná, je potřeba zvyknout si…

jj už jsem to tu psala že si může s malým pohrát u nás a když bude jezdit pravidelně a malý si na ní zvykne nevidím jediný problém, aby spolu šli ven… jen se prostě bojím její reakce… už jí slyším že si vymýšlím. že je ještě malej na to aby věděl s kým je a s kým není. bohužel je to vyčůránek a moooc dobře ví…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.14 23:10
@maxadel píše:
No jo no… Tchyně ta se nezavdeci nikdy. Buď otravují moc -což je naprostá hrůza a nebo neotravují vůbec a na tom se taky něco najde :D chudák bába si chce povozit vnuka a jak to vypadá má smůlu… :zed:

má smůlu to si trefila, povozit jednou za půl roku to je teda terno. Až začne fungovat jako babičky, tak jí malého svěřím.

• Citovat
  • Upravit
4542
30.6.14 23:11
@Anonymní píše:
jj už jsem to tu psala že si může s malým pohrát u nás a když bude jezdit pravidelně a malý si na ní zvykne nevidím jediný problém, aby spolu šli ven… jen se prostě bojím její reakce… už jí slyším že si vymýšlím. že je ještě malej na to aby věděl s kým je a s kým není. bohužel je to vyčůránek a moooc dobře ví…

no, takové tchýni se stejně asi nikdy nezavděčíš, takže nezbývá, než stát za svým… bereš to rozumně, to dáš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
30.6.14 23:13

Já bych nedělala herečku. Byla bych rada ze nevotravuje a jednou za pul roku se přemohla a šla s ní na procházku.. :nevim: zbytečně si děláš doma dusno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 23:14
@fialína píše:
no, takové tchýni se stejně asi nikdy nezavděčíš, takže nezbývá, než stát za svým… bereš to rozumně, to dáš!

Snažím se to brát rozumně, snažím se aby opravdu měl dvě babičky, ale zase vola ze sebe dělat nenechám… jen proto že „vychovala“ 3 děti si z ní na zadek nesednu… a uvozovky jsou tam cíleně, proto že je vůbec nevychovala…

• Citovat
  • Upravit
36556
30.6.14 23:19
@Anonymní píše: njn už to tak je… pozvu jí na kafe, ven určitě nepůjde…jsem rozhodnutá.

Takže ji chceš hlavně vytrestat. :think: A co uděláš, když řekne svému synovi „pojď, vezmem malýho ven“? Zakážeš to taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 23:21
@Bábrdl píše:
Takže ji chceš hlavně vytrestat. :think: A co uděláš, když řekne svému synovi „pojď, vezmem malýho ven“? Zakážeš to taky?

Nikdo tu nikoho netrestá…nechápu proč to nedokážeš pochopit…potrestanej by byl malej to je tak všechno… ať si jdou… ale vím že to neřekne.

• Citovat
  • Upravit
36556
30.6.14 23:24
@Anonymní píše:
Nikdo tu nikoho netrestá…nechápu proč to nedokážeš pochopit…potrestanej by byl malej to je tak všechno… ať si jdou… ale vím že to neřekne.

Pokud tu je ta možnost, že by s nimi šel tvůj přítel, tak prostě padá argument, že jí nechceš malého dát, protože ji nezná a bojí se, svého otce snad zná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 23:27
@Bábrdl píše:
Pokud tu je ta možnost, že by s nimi šel tvůj přítel, tak prostě padá argument, že jí nechceš malého dát, protože ji nezná a bojí se, svého otce snad zná :nevim:

ano to padá, když půjde přítel tak není problém…ale já vím že když jí řeknu že je malej mamánek urazí se a začne mi řikat že si vymýšlím a že to není možný zase jí nějaký pátek znám… tak že ani neřekne aby šel přítel snima…

• Citovat
  • Upravit
4154
30.6.14 23:27
@Anonymní píše:
U tchýně mě to mrzí i kvůli přítelovi, vidím jak je mu to líto že jeho máma nejeví zájem, ale u vlastní matky by mě to doslova sr…o. 8o

Taky jsem se s tim dlouho srovnavala, ted uz jsem v pohode, ale pobrecela jsem si. Jinak presne jak pises, vim jiste ze moje mama by mi nezavolala, proto ji taky nemuzu duverovat, nekolikrat neudelala dulezite veci, proste bohuzel. Sranda je, ze ja byla jako dite u babicky pecena varena, vikendy, nemoci, prazdniny a to chodila do prace i na nocni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
1.7.14 06:02

Osud tchýní je hrozný. Buď se zajímají moc, nebo málo. Ano, půjčila bych, pokud by si řekla, když se chce, dá se všechno. Díky bohu za to, jakou tchýni jsem vyfasovala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
1.7.14 06:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám takový problém. Jde o tchýni, jakmile jsme oznámili že čekáme miminko, byla celá natěšená a furt mluvila o tom jak bude hlídat. Když se mimčo narodilo jako by se vše otočilo a naprostý nezájem. Bydleli jsme od ní asi 3km… za 4m u nás byla asi 7× a to na 20 min, vozit byla pouze jednou. Jakmile jsme řekli že se budeme stěhovat bylo to ještě horší přestala se zajímat uplně… jsme od ní asi 24 (žádná dálka) miminko viděla pouze jednou a to když jsme se stěhovali a to jen proto že si v daním městě musela něco zařídit… miminko neviděla 2 měsíce… a teď k otázce…Najednou zavolala že chce jít vozit o víkendu… malej už vnímá s kým je… a furt sleduje kde jsem i když je s tatínkem a dlouho mě nevidí je zle… nebo i když je s mojí mamkou kterou vidí obden, jakmile je s ní moc dlouhou začne natahovat… už to prostě není miminečko kterému je fuk kdo ho chová a vozí… PŮJČILY BY JSTE MIMČO TCHÝNI???

Nepůjčila. Jinak u nás je to stejné s mym tátou (vdovcem). Neustále přes telefon (když už zavolá) poslouchám jak se těší a jak chce syna vidět, ale malej ho za 10 měsíců viděl jen 5× (z toho 4× jsem přijela ja). Pro prcka je to cizí osoba. Ale stejněna fcb se děda pořád chová, jako by syna viděl co týden a všichni kolem si myslí, jak starostlivého máme dědečka.
Mrzí mě to (obzvlášť, když tchán tu za námi byl už alespoň 15× na víkend), ale už vím, že tátovi syna nesvěřím na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
1.7.14 07:35
@Bábrdl píše:
Zajímavé, jak ty tchyně vždycky dělají všechno špatně, že… Buď se zajímají moc (jsou na vnoučeti závislé, jak se píše na emiminu, a matku tím obtěžují), nebo zase málo…Vždyť je to id ítě jejího syna. ten do toho nemá co mluvit?

Proč by tchýně dělali vše špatně??? Mám kamarádky, které vycházejí s tchýní suprově a tchýně, které opravdu nestojí za nic a nestáli za nic i jako matky. Prostě se to tady jen seskupuje a pokud má snacha vztahy dobré, tak nemá nutkání sem psát, neviděla bych to tak černě, to jenom ty to tak prožíváš ( v dobrém ) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
1.7.14 07:45

Ahoj, diskuzi jsem necetla, ale moje tchyne je to to same, jak pres kopirak… navic je problem ten, ze starsi syn je alergik a ona mu strka potraviny, ktere nesmi- aby si pry zvykl…takze ho s babi nemuzu nechat samotneho… mimino u ni taky breci, neni na ni zvykle, takze je rada, ze s nim nemusi byt sama/ ale straaasne moje deti miluje/… takze ja bych ji normalne rekla, ze dite na ni neni zvykle a bude brecet, tak at navrhne co chce- ci zustat doma a mazlit se s mimcem nebo jit s manzelem ven apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová