Nezastavení před přechodem pro chodce

18.6.25 16:01

Nezastaveni pred přechodem

Zdravím, chtela bych se zeptat, jestlize u prechodu stoji lidi a ja jim nezastavim a byly tam kamery, jestli je pravděpodobne, ze mi dojde pokuta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26872
18.6.25 16:16
@123anonym1234 píše: Více

A proč? V Česku nemají chodci absolutní přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.6.25 16:39

Je otázkou, co ty kamery sledují. Někdy je to jen na provoz, někdy na rychlost, někdy na červenou.
Asi není běžné, že by se tím sledovalo (ne)umožnění přechodu chodcům.
A „jestli“ to bude řešit PČR, tak nepřijde pokuta, ale předvolání. A pokuta bude ten menší problém.
Pravděpodobnost „problému“ vidím tak do 15%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
18.6.25 16:40

:nevim: pravděpodobné je i to, že nepřešli. To dělají často, že stojí u přechodu čumí do mobilu nebo si povídají a pak nic. Auto zastaví a oni nejsou. By mě :nevim: mohl vzit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.25 16:42

@Ivan PPZ musim dodat ze semafor tam nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
18.6.25 16:57
@Atisia píše: Více

A mě zas točí, když pomalu docházím k přechodu, vidím auto, které by mohlo úplně pohodlně projet, já bych počkala a pak plynule přešla. Ale ono ne, musí zastavit, takže mě jakoby donutí „popoběhnout“, abych ho moc nezdržovala. Být papežštější než papež taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
18.6.25 17:13

Bohužel se na zastavení aut neda spolehnout, z čehož mi vyplývá, ze to nikdo z kamer neřeší.
Největší peklo je, když na 2proudovce, v jednom pruhu zastaví a v druhém jeste řidič přidá plyn, asi aby chodce srazil ve větší rychlosti. :cert:

• Citovat
  • Upravit
7221
18.6.25 17:21
@Svetluska55 píše: Více

Bývají tam ostrůvky. Chodec má možnost počkat až to auto projede. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
18.6.25 17:21

Pokud tam jenom stojí, nic se neděje. Ale běžné se mi ráno stává, že se snažím přejít, na auta zuřivě mavam a ona profrci bez zpomalení, jako by tam ani žádný přechod nebyl. Tuhle mi povídá naštvanej soused, proč jsem vypadala tak vztekle, že kdyby mě viděl vlézt do vozovky, samozřejmě by zpomalil. Jasně, tak já tam nejdřív skočím a pak budu doufat, že snad přibrzdí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.6.25 17:24
@carsa494 píše: Více

vetsinou posledni auto v kolone :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
18.6.25 17:27
@Atisia píše: Více

Ja jim příště řeknu, ze tam ma být ostrůvek, až budu vykukovat za zastavivsim autem a doufat, ze me v dalším pruhu někdo nesrazi :mrgreen:
Zrovna dneska jsem procházela přes 4proudovku, ostrůvek uprostřed, takze 2 a 2 pruhy najednou, na poslední pruh není vidět.

• Citovat
  • Upravit
13766
18.6.25 17:40
@Pudloslava píše: Více

Ano :lol: Taky mě to točí. Proto častokrát dělám, jako že přecházet nechci, jen aby to auto volně projelo. Ale zase chápu, že ten řidič mi nevidí do hlavy a nemůže všechny takové věci sledovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13766
18.6.25 17:41
@Svetluska55 píše: Více

To já běžně dělám. Nikdy nevstupuju do silnice pokud nevidím, že je auto daleko nebo zastavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
18.6.25 17:45

Zrovna včera mi stál nějaký starší pan na přechodu, zastavila jsem mu, ale chlap čuměl okolo sebe a nevěnoval mi absolutně pozornost. Tak jsem se rozjela a pan najednou ožil a začal mi nadávat co ho jako nepouštím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
18.6.25 18:23
@AnastazieB píše: Více

No vidíš, náš pan soused by ti vysvětlil, že zájem přejít projevíš tak, že tam vstoupíš, a teprve pak on to vyhodnotí, že je třeba přibrzdit :mrgreen:
Jo, varianta auta daleko mi přijde fajn, ale bohužel tady je ráno takovej provoz, že bych čekala pět minut, než by byla opravdu bezpečně daleko. Takže já si stoupnu ke kraji a zřetelně dávám najevo, že chci přecházet. Teprve, když bezpečně vidím, že oni mě vidí a zpomalují, vstupuji do vozovky. Což je kolikrát taky nadlouho. A ano, občas se najde deb.il, co zpomalení auta před sebou vyhodnotí jako možnost ho předjet a pořádně při tom dupnout na plyn, přechod nepřechod. Absolvovat tohle s dítětem cestou do školky je dost dobrodružné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová