Bojím se těhotenství a porodu, adoptovali byste dítě?

Anonymní
17.6.25 09:31

Adoptovali byste dítě ?

Ahoj. Je mi skoro 34 let a jsem bezdětná.
Bohužel mám z mládí nějaké trauma (prostě byla jsem blbá, nezodpovědná a měla interrupci). Vím, byla jsem blbá.
Nevybírala jsem si dobré partnery.
HA sice nyní beru, ale zvažuji sterilizaci.
Hodne se bojím těhotenství, víc než nějaké nemoci.
Už bych na potrat znovu nešla, ale i tak, nechci mít nikdy vlastní dítě. Bojím se těhotenství a všeho kolem toho.
Děti ráda mám, ale nevím jestli je vůbec možné si nějaké adoptovat sama nebo jestli musím být vdaná?
Protoze ikdybych si chtěla někdy někoho najít, tak skoro každý chce vlastní děti.
Těžko bych našla někoho, kdo by nechtěl nikdy vlastní, ale adoptované ano.
A na adopci musíte byt asi hodne bohatí?
Musíte mít vlastní byt a nedají vám dítě kdybyste bydleli v pronájmu?
Bojím se, že jednou zustanu sama, sourozence nemám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
17.6.25 09:42
@Anonymní píše: Více

Na adopci nemusíš být ani bohatá ani mít vlastní byt. Ale jako mladá a potencionálně plodná žena bez partnera nebudeš mít moc šancí. Možná na nějaké starší dítě s „hendikepem“. Proč vůbec chceš dítě? Nechceš si s ním jen zaplácnout pocit samoty? Zkus si najít partnera. Pokud to bude ON, dost možná přehodnotíš i ten strach z těhotenství a všeho okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19012
17.6.25 09:43

Neadoptovala bych ani za zlaty prase. Geny - at uz po zdravotni strance nebo psychologicke, trauma… pokud mam moznost mit vlastni, tak jdu do vlastniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
17.6.25 09:45

Adopce neslouží k léčbě nějakého tvého traumatu, naopak TY přijímáš do rodiny traumatizované dítě. Musíš to mít proto v hlavě srovnané, přesně vědět proč to děláš, co od toho očekáváš a být v pohodě, abys to následně mohla předat i tomu dítěti. Adopce není o bohatství, ale v tomto rozpoložení ty nejsi vhodný adept na osvojení dítěte.

Příspěvek upraven 17.06.25 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.6.25 09:46
@hopsalka píše: Více

Tos napsala moc hezky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
17.6.25 09:50

Pokud jsi sama můžeš bý jednoduše pěstoun adopce není moc reálná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36169
17.6.25 09:51

Chodíš někam k psychologovi? Dítě není pes, aby ti dělalo společnost, je to hlavně hodně práce a zodpovědnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25439
17.6.25 09:51

Tvá motivace pro adopci by přes Ospod a psychologa neprošla, to ti říkám rovnou…
měla bys zamakat spíš na svém traumatu, pokud bys potkala správného muže a zbavila se terapií strachu, tak máš posledních pár let na to být mámou…
a jinak pokud tě proces adopce zajímá (evidentně o tom netušíš), tak je spousta pěkných webů, třeba tenhle
https://dobrarodina.cz/…odinne-peci/
nebo tady základní info k procesu https://www.cpnrp.cz/…oces-adopce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
17.6.25 09:53
@hopsalka píše: Více

Předběhla jsi mě. Přesně tak. Adoptovat může vyzrálý jedinec bez vnitřních démonů a těch má zakladatelka víc než dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
17.6.25 09:57

Já bych nemohla dítě adoptovat. Ale tak je to jenom můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
17.6.25 10:00
@janabotka píše: Více

Děkujeme, že to víme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25439
17.6.25 10:05
@hospodki píše: Více

zátěž u dítěte samozřejmě reálná je, nikdo neříká, že adopce je snadná, taky proto - díkybohu-si v ČR opravdu nemůže adoptovat dítě každý, koho to napadne…
Natož někdo, kdo ani netuší, oč jde, je labilní a hlavní motivaci má v tom, aby nemusel-a prožít těhotenství a porod… případně strach „aby jednou nezůstala sama“..
takové osobě bych nesvěřila ani štěně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
17.6.25 10:07

@hopsalka Je to diskusní fórum, tak jí promiň, že vůbec něco napsala :D To je strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19012
17.6.25 10:11
@balkanka píše: Více

co je strasny? Ze jsem ji odpovedela na dotaz a rekla proc? Tak to pak jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.25 10:16

Najdi si chlapa co už děti má.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat