Nezletilá maminka - zplnoletnění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.1.11 09:23

nezletilá maminka

ahoj

mám SKORO švagrovou která má za pár týdnů sedmnást a ted zjistila že je těhotná s bratrem se vzít nemůžou protože má hodně dluhů nechtějí to riskovat.nevíte někdo jak se dá splnoletnit? Když se jí narodí mimčo do osmnásti jí bude chybět asi pět měsíců jenže matka ji nenechá bydlet s otcem dítěte protože z ní bude mít mít penízky porodné mateřskou.prosím poradtě Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
20.1.11 09:41

Zplnoletit může pouze soud, a to pouze za účelem uzavření manželství. Pokud má přítel dluhy, lze uzavřít předmanželskou smlouvu, kde by bylo jasně dáno, že dluhy jsou jen jeho.. Ostatně nejsem si jistá, ale mělo by to být to samé jako s majetkem. Cos nabyl před manželstvím, je jen tvoje.. :nevim:

Příspěvek upraven 20.01.11 v 09:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
20.1.11 09:41

no oni by ji splnoletnili pouze kdyby si chtela vzit sveho pritele..jinak myslim ze ne…duvod by musel byt asi kuli miminku ..myslim nak takhle to meli nasi.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
20.1.11 09:43
misicka38 píše:
no oni by ji splnoletnili pouze kdyby si chtela vzit sveho pritele..jinak myslim ze ne…duvod by musel byt asi kuli miminku ..myslim nak takhle to meli nasi.. :-)

Už jsem to opravila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.1.11 09:45
PetiteFillette píše:
Zplnoletit může pouze soud, a to pouze za účelem uzavření manželství. Pokud má přítel dluhy, lze uzavřít předmanželskou smlouvu, kde by bylo jasně dáno, že dluhy jsou jen jeho.. Ostatně nejsem si jistá, ale mělo by to být to samé jako s majetkem. Cos nabyl před manželstvím, je jen tvoje.. :nevim:Příspěvek upraven 20.01.11 v 09:43

jak pise petti a navic i dluhy udelane pred manzelstvim tam nespadaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
20.1.11 10:46

Myslím, že svatba a dítě na cestě jsou důvody, které by soud uznal a matku zplnoletnil. Co se dluhů týče, dají se ošetřit předmanželskou smlouvou a zúžením SJM (tím se řeší i případné budoucí dluhy, nabyté za dobu manželství)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
20.1.11 10:57
zjistila že je těhotná s bratrem

no, nevim, ale pokud je tehotna s bratrem, tak se snad nemuzou vzit ani po zplnoletneni… 8-o

asi jsem zakladatelku nejak spatne pochopila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.1.11 10:59
minime píše:

no, nevim, ale pokud je tehotna s bratrem, tak se snad nemuzou vzit ani po zplnoletneni… 8-o

Jakože s bratrem zakladatelky, když je to skorošvagrová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.1.11 11:00
minime píše:

To je míněno zřejmě se zakladatelky bratrem :wink: Když je to skorošvagrová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.1.11 11:00

pipet byla rychlejší :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
20.1.11 11:02
Pipet píše:
minime píše:

Jakože s bratrem zakladatelky, když je to skorošvagrová…

jo jasne :mrgreen:
ne s vlastnim bratrem… jsem trdlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
20.1.11 12:57

Zakladatelko, tvoje skoro-švagrová nebude odpovídat za dluhy tvého bratra před uzavřením manželství, jsou to výlučně jeho dluhy. Až kdyby nasekal dluhy po uzavření manželství. To může ošetřit předmanželskou smlouvou (jak už někdo psal) ve formě notářského zápisu. Zúžit SJM může po uzavření manželství, ale i před, není problém. Zplnoletit ji může pouze soud za účelem uzavření sňatku.

• Citovat
  • Upravit
279
5.9.11 12:22

podobný problém

mám podobný problém je mi 15 let také jsem těhotná v 7.měsíci,a také mě matka nechce nepouštět k přítelovi,sama mi řekla že z mateřské ani porodného neuvidím ani korunu a tak se chci zeptat jestli má přítel nárok jako otec dítěte na opatrovnictví nebo jestli jim musí být má matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
5.9.11 12:30

záleží kolik je příteli let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
5.9.11 14:00

23let