Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je možné, že už mi ve 33týdnu, mimi sestoupilo dolů?
Není to tím, že se miminko hýbe? Já mám taky bříško pořád jinak ![]()
Ahoj je to možné,mně bříško kleslo ve 33.týdnu a ve 35.týdnu jsem rodila.
Proč by nebylo? Děti vstupují do pánve různě, ve třetím trimestru už můžou úplně kdykoliv, není to ničemu na závadu. Zvlášť u prvorodiček to bývá dřív. Porod to samo o sobě nevyvolá.
veronika33 píše:
Je možné, že už mi ve 33týdnu, mimi sestoupilo dolů?
Můj muž na mě jednou kolem 33. týdne kouknul a řekl ,,nekleslo ti bříško?" no a opravdu bylo níž, ale nic to neznamenalo. Rodila jsem až 38+2
taky mi na kontrole ve 34.tt řekl dr., že malá sestoupila trochu dolů, že už je hmatatelná hlavička. Já to teda mám od 31.tt trošku nahnuté k předčasnému porodu, ale zatím se držíme a není to tak divoké a pokud budu mít možnost trochu odpočívat, tak myslím, že je i šance, že bych ji donosila do termínu.
No a kamoška to měla zase takto.: po delší době jsem ji viděla a taky jsem jí řekla, že má to břicho uplně dole, že snad bude za chvíli rodit a rodila až za měsíc na termín, kdy už byla přijatá i na vyvolání. Nakonec se jí to ale rozběhlo samo.
já už mám hlavičku od 32týdne dole, tak doufám že tam vydrží:-)
já jsem 31tt a včera mi dr řekl, že už jsme hlavičkou dolů. Na břiše nic nepoznám, to mám nízko od začátku ![]()
to já to právě poznala:-), ve 32tt. byl otočený hlavičkou dolů, ale ještě neklesl,ale od včera klesl
Holky, potřebuju trochu uklidnit. Čekám druhé dítě, u prvního hlavička sestoupila asi měsíc před porodem a rodila jsem 38 plus 6. Poslední týden mně trochu víc tvrdlo břicho, ale vzala jsem si Magnosolv a bylo to lepší, poslední tři dny úplně normál (na mě, vždycky, i u prvního, tvrdlo trošku víc, jsem dost hubená). Dnes se mi chce i na těhotnou opravdu často na záchod, tak mě napadlo, jestli mě na močový měchýř už netlačí hlavička. Ve sprše jsem to zkoušela a opravdu jsem ji nahmátla! Omlouvám se za naturalistický popis, ale je akorát na vzdálenost ukazováčku (tj. asi 7cm) od poševního vchodu. Jsem si jistá, že to poznám (přesně jako u prvního). Mám plašit, nebo je to v téhle fázi těhotenství normální a porodit můžu klidně v termínu? Na kontrolu jdu ve středu. Vím, že bych měla odpočívat, ale zkuste to vysvětlit dvouletému dítěti… Děkuji za jakékoli rady.
@AliTad Nestresovala bych se. Já měla poslední dítě od 30 tt dost dole.Tak že mi říkal že to bude dřív. Ale já jsem věděla své. Donosila jsem ho krásně do 38 tt kdy šel ven vyvolávaně vzhledem k jeho velikosti. Určitě ale půjdeš k dr tak se na tě podívá…Pokud je ti to opravdu tak nepříjemné, zajeď si k lékaři na kontrolu dříve,
@Petra2829 Moc děkuji. Já právě necítím (kromě toho čůrání) nic z toho, co maminky popisují, když jim dítě sestoupí. Holt kdybych nebyla zvědavá, mohla jsem být v klidu
Včera mě to fakt dost vyjančilo, večer jsem nemohla usnout a pak jsem měla děsný sen o předčasném porodu… No magor
Začala jsem brát magnésko, protože je fakt, že už břicho zase dost tvrdne (ale tak mi tvrdlo vždycky, i s prvním, a nic z toho nebylo, takže spíš pro můj klid duše).
Ja jsem mela hlavicku natlacenou dole asi od 25tt a rodila jsem 37tt:) ale hlavne si myslim, ze to sama nepoznas…nevis, zda to tak neni ok. Ja jsem si porad vysetrovala cipek a vzdycky, kdyz se mi zdal kratky, byl v poradku a kdyz jsem myslela, ze je ok, tak si me kvuli zkracovani nechali v nemocnici:) ale pokud ti neodesla zatka, nepraskla voda, nemas pravidelne kontrakce, tak absolutne neres vzdalenosti a delky…a doporucuju tam moc nesahat - riziko infekce. Tak hodne stesti
@AliTad jeje a jak mně tvrdlo…auví
A ke konci jsem musela sedět s jednou rukou nahoře, Ten tak tlačil…užívej si bříško..