Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Silné špinění po ovulaci
Ahoj Holky,
mám takový problém. Měla jsem ovulaci 17DC, vše dokonalé. Den po ovulaci večer mi začalo silné špinění, tmavohnědá barva a do toho růžová krvavá voda občas se žmolkami. Trvá to již 4-tý den. Již to není tak moc silní, ale je. Ms bych měla dostat za 7 dní. Byla jsem u doktora, ale ten mě ani neprohlédl a napsal mi hned Proveru. Což brát nechci. Snažíme se o miminko celkem již rok a půl, kdysi jsem brala podobné hormony, třikrát se zadařilo, ale dopadlo to špatně. Naposledy zamlklé těhu na konci srpna. Jsem po kyretáži. Vydrželi jsme mít pauzu ve snažení 3 měsíce a nyní je to jich 5-tý měsíc od revize. Po vyšetřeních beru anopyrin 50 mg. Chtěla jsem se zeptat, zda-li toto špinění neměla některá z Vás taky a přesto po té našla na testu dvě // a vše bylo ok? Vím, že to tak dopadnout nemusí, ale zajímalo by mě, zda-li i přes to je to možné.....:-) Díky
Já jsem měla několikadenní špinění až krvácení, ale spíš před domělou ovulací, nakonec to bylo s tím čípkem furt jo, ne, cyklus byl delší, podle mě anovulační (BT neměřím).
Zažila jsem i ukázkové nidační špinění, ale až 4.-5.den po ovu, hnědé, ale fakt ty cca 3dny potřebuje embryo na putování vejcovodem.
Na špinění po ovu se tuším předepisuje utrogestan, provera je něco obdobného, ale nevím, zda je to úplně stejné. Já bych šla kdyžtak do toho utrouše. ![]()
ahoj,
ja spinim po ovu bezne (mrkni na grafy) a // nikde ![]()
A dr.mi na to rekla, ze je to normalni, tehu to nebrani a nic mi nepredepise
![]()
Ahoj, tak já to takhle zrovna měla. Snažili jsme se přes 14 měs. a poslední cyklus jsem měla během a po ovu silné tmavěhnědé špinění s tmavýma „cuckama“ (asi 5 dní). Náhodou jsem byla na preventivní, kde mi dr. řekl, že to vypadá na plodné dny - že mám hodně prokrvenou sliznici a navíc, že mám zánět čípku. Dostala jsem nějaké zaváděcí globule, ale stejně jsme to s přítelem zkusili a asi za 8 dní další špinění (hnědorůžové), které jsem „vořvala“, protože jsem si myslela, že už to je MS (asi to bylo hnízdění). Nakonec ale nedorazila a na testu jsem konečně objevila //. Vím, že to u tebe tak být nemusí, ale já doufala každý cyklus. Tak hodně štěstíčka a ať se taky brzy dočkáš bříška ![]()
No právě a on mě vůbec neprohlédl…tak snad to přestane. Nebo zajdu jinam na kontrolu. ![]()
Po porodu jsem začala špinit po ovulaci a dle lékařky pokud špinim normálně a max 3-4dny, nemám vůbec nic dělat. Max si zobnout ascorutin. A měla pravdu, že cyklus od cyklu se to zlepšuje samo.
Ajo,je mozné ze to způsobil i ten anopyrin…redí krev a způsobuje krvácivost…tea pokud se nepletu ![]()
Výrobce
Zentiva, a.s., 920 27 Hlohovec, Slovenská republika
Složení Účinná látka:Acidum acetylsalicylicum 400 mg v 1 pufrované tabletě.
Pomocné látky: Kukuřičný škrob, mastek, kyselina aminooctová, uhličitan vápenatý.
Indikační skupina
Analgetikum, antipyretikum.
Charakteristika
Přípravek s obsahem kyseliny acetylsalicylové ve formě pufrovaných tablet účinně tlumí bolesti a
efektivně snižuje teplotu, ve vyšších dávkách má protizánětlivé účinky. Použití tzv. pufrovaných
tablet mírní výskyt nežádoucích účinků na zažívací ústrojí.
Indikace
Přípravek se užívá při horečce a bolesti zejména při akutních chřipkových onemocněních. Dále při
bolestech hlavy, kloubů, zubů, nervů a bolestech páteře různého původu. Přípravek mohou užívat
dospělí a mladiství.
Kontraindikace
Přípravek se nesmí užívat při známé přecitlivělosti na salicyláty, chorobné krvácivosti, chirurgických
zákrocích spojených s větším krvácením, vředové nemoci, dně, bronchiálním astmatu a u dětí do 15
let. O vhodnosti použití přípravku během těhotenství se poraďte s lékařem.
Nežádoucí účinky
Přípravek je obvykle dobře snášen, ale mohou se objevit poruchy zažívacího ústrojí (žaludeční
nevolnost, zvracení, krvácení). Při dlouhodobém užívání se může vyskytnout zvýšená krvácivost,
poruchy krvetvorby, poškození funkce jater a ledvin. U přecitlivělých osob může vyvolávat různé
alergické projevy (astmatický záchvat, kožní vyrážky). U dětí s virovým onemocněním existuje
možnost vzniku tzv. Reyova syndromu (těžké neuropsychické poruchy, rozvrat vnitřního prostředí,
vysoké teploty, poruchy funkce jater). Při případném výskytu nežádoucích účinků nebo jiných
neobvyklých reakcí se o dalším užívání přípravku poraďte s lékařem.
Interakce Účinky přípravku Anopyrin 400 a jiných současně užívaných léků se mohou vzájemně ovlivňovat.
Kyselina acetylsalicylová zesiluje účinek látek snižujících srážlivost krve, zvyšuje riziko krvácení z
trávicího ústrojí při současné hormonální léčbě, zvyšuje účinek a nežádoucí účinky léků používaných
pro léčbu revmatických onemocnění. Dále zesiluje účinek léků používaných při léčbě cukrovky a
zesiluje nežádoucí účinky metotrexátu a sulfonamidů. Kyselina acetylsalicylová snižuje účinek léků
působících na močové ústrojí.
Dávkování
Nedoporučí-li lékař jinak, obvyklé dávkování u dospělých a mladistvých je 1-2 tablety nekolikrát
denně, obvykle do 4-6 tablet denně.
Způsob podávání
Tablety užít nejlépe rozpadlé v malém množství vody, ke konci jídla nebo po něm a zapít vhodnou
tekutinou, nejlepší je zásaditá minerálka.
Upozornění
O vhodnosti současného užívání Anopyrinu s jinými léky se poraďte s lékařem.
Bez lékařského doporučení užívejte přípravek nejdelší dobu 7 dní. Neustoupí-li bolesti do 7 dnů
nebo do 3 dnů teploty neklesnou, případně se během léčby příznaky zhorší, vyhledejte lékaře.
Předávkování se projevuje poruchami dýchání, rozvratem vnitřního prostředí a poruchami
vědomí. Při objevení se těchto příznaků rychle vyhledejte lékaře.
Způsob uchovávání
v suchu při teplotě 15-25 st. C, chraňte před světlem.
Varování
Přípravek se nesmí používat po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Přípravek musí být
uložen mimo dosah dětí.
Balení
10 tablet
Datum poslední revize
10 96
To mám u talbet návod.
Doktorovi jsem to říkala, ale podle něk to není. Už ho beru několik cyklů a tohle jsem neměla.
Bee, jak jsi na tom? ![]()
Vidim, ze spinis porad, ale teplota stoupa do oblak, tak na Tebe moc myslim ![]()
Ahoj Pavko,
ve čtvrtek jsem nasadila utrogestan a špiněné zmizelo. Byl to pokles ormoů. teď jsem u kamarádky v praze a zapomnela jsem si vzit teploměr......takže nemám přehled. Ale já ni nečekám od tohoto cyklu - kvůli tomu silnému špinění. Ty vysoké teploty mám normálně od doby, co beru anopyrin na ředění krve, ale v ten čvrtek jsem ho vysadila a neberu ho, prozatím. Takže vysoká teplota nic neznamená......
Ale dám vědět, kdyby něco…
Ahoj holky..jsem 19 DC v 17DC inseminace, vikend snazeni sami, a dneska jsem zakrvacela, jednorazove rano, a ted nic…stalo se Vam po ovulce? MS ma prijit pristi tyden
Nevychazi mne pocty. Kolikaty den cyklu byla inseminace a kolik dpo jsi ted? Nebo to snazeni bylo pred inseminaci? To patrne ne, ne?
Holky jsem cca 3 dny po ovu+sex a od rana bolest v podbrisku a krvaceni coto nikdy jsem to nemela a ms ma dojit cca za 12 dni
Ahoj Bee1,
chci se zeptat, jak to dopadlo? Mám teď něco podobnýho, tak by mě zajímalo co s tim ![]()