Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nika21 píše:
Ahojík holky, najdou se takové mezi 18 - 23 lety, co by rádi pokecali o problémech a o tom, co to takhle brzy přináší? Díky.
Ahoj mě je 18 a mám termín 4.dubna a bude to kluk Honzík. ![]()
Ahojky? A jak se to stalo? Je to chtěné těhotenství? A jak se s tím vypořádáš? Tvoje pocity?
Já jsem dost vedle. Mě je 21 a čekám prcka (teprve jdu k lékaři 27.ledna).
Ahoj. Mě je 22 i když si myslim že na věku zas tak nezáleží i když je fajn si pokecat s někym mladšim než s maminama co už maj něco za sebou a třeba i pár dětí. Já jsem teda teprve na začatáku, všechna vyšetření mám před sebou ale snad bude vše ok. Včera jsem poprvé viděla na utz srdíčko a to mi ke štěstí zatim stačí
Co se má stát dál, to se taky stane.
já měla první dítě v 21 letech, bylo to dobré, máma pomohla…syna bych sežrala láskou, to je jasné. dnes je mi 33 a mám 3 děti, poslední je 1 rok. a musím říci, že je to úplně jiné než tenkrát. Dítě si více užívám a je to tím, že už na to mám rozum i věk. Pokud jsi moc mladá, taky se o miminko postaráš, ale za pár let uvidíš, že jsi přišla o kousek dospívání, a to už nejde vrátit ta bezstarostnost. Ale to je jen můj názor. Já bych své děti nevyměnila, prtože navíc jako bonus mám ještě super manžela, takže vlasně já si užívám pořád. jsme taková „normální rodinka“ pořád sranda a tak..papa a hlavně ať jste zdravý ![]()
Ahoj můžu se k vam přidat mě je 17 v březnu už 18:-) včera sem zjistila že to bude kluk už jsem 21´3 ![]()
Ahoj, mě je 23 a nepřijde mi, že je brzy, miminko je chtěné a plánované, je fakt, že občas myšlenka na bezstarostná léta před otěhotněním jsou, ale ve chvíli kdy si pohladím bříško mě to přejde, moc se na malou těšíme ![]()
Jsem už ve 40tt., takže těsně před porodem a je to super, věřím, že budu dobrá máma, tedy budu se o to snažit ![]()
Nika21 píše:
Ahojky? A jak se to stalo? Je to chtěné těhotenství? A jak se s tím vypořádáš? Tvoje pocity?Já jsem dost vedle. Mě je 21 a čekám prcka (teprve jdu k lékaři 27.ledna).
Mě selhala antikoncepce takže jsem z toho byla úplně vedle a ještě teď mi to moc nedochází.
Ale už se pomalu na to malý začínam těšim. ![]()
Ahooj
![]()
mě je 23, mimino chtěné ted jsem podle MS 5+1 tt, teď jen strach aby bylo vše OK a já to pak zvládla ![]()
Anonymní píše:
Ahoj, mě je 23 a nepřijde mi, že je brzy, miminko je chtěné a plánované, je fakt, že občas myšlenka na bezstarostná léta před otěhotněním jsou, ale ve chvíli kdy si pohladím bříško mě to přejde, moc se na malou těšíme
Jsem už ve 40tt., takže těsně před porodem a je to super, věřím, že budu dobrá máma, tedy budu se o to snažit
určitě budeš, a to že je miminko plánované je to nejlepší. tatínek se taky určitě moc těší…tak to dobře zvládni a neboj se, miminko je to njkrásnější co může člověka potkat
![]()
Anička 17: V pohodě, to už je skoro jak 18, stejně.
Vidíš to, máš klučinu. To je ale skvělý! Já pořád přemejšlím, jestli to bude holka nebo kluk a až to zjistím, tak si jsem jistá, že růžový a nebo modrý věci nenakoupím, protože se stává, že se pomýlej a chlapeček v růžový, to nevím nevím.
Ale oboje je dobrý, holčička na mazlení a princeznička a chlapeček voják a zase by si ho víc užil tatínek. No uvidíme.
Určitě gratuluju ke klukovi!
Anonymní: Já myslím, že budeme všichni dobré mámy tady. Ale určitě každá občas pochybuje, jestli to může zvládnout. ![]()
weruuunka: Taky mi to ještě na 100% nedochází a už vůbec ne mojemu příteli. I když pravidelné bolesti mi to hodně připomínají.
To musel být šok pro tebe. A co tatínek?
Habinka: Ahojík, právě… A taky mám takový pochybnosti, jestli to není moc brzo - jestli to zvládnu, nezvládnu.
Proto chci pokecat taky s mladšíma maminama.
Máš fotku, že bys nám sem hodila? ![]()
radeklucka píše:
já měla první dítě v 21 letech, bylo to dobré, máma pomohla…syna bych sežrala láskou, to je jasné. dnes je mi 33 a mám 3 děti, poslední je 1 rok. a musím říci, že je to úplně jiné než tenkrát. Dítě si více užívám a je to tím, že už na to mám rozum i věk. Pokud jsi moc mladá, taky se o miminko postaráš, ale za pár let uvidíš, že jsi přišla o kousek dospívání, a to už nejde vrátit ta bezstarostnost. Ale to je jen můj názor. Já bych své děti nevyměnila, prtože navíc jako bonus mám ještě super manžela, takže vlasně já si užívám pořád. jsme taková „normální rodinka“ pořád sranda a tak..papa a hlavně ať jste zdravý
musím souhlasit,holku jsem měla v 21 letech a byla jsem necitové telátko,ted mám kluka(je mi 33) a prožívám to uplně jinka,je to můj miláček..
radeklucka píše:Anonymní píše:určitě budeš, a to že je miminko plánované je to nejlepší. tatínek se taky určitě moc těší…tak to dobře zvládni a neboj se, miminko je to njkrásnější co může člověka potkat
Ahoj, mě je 23 a nepřijde mi, že je brzy, miminko je chtěné a plánované, je fakt, že občas myšlenka na bezstarostná léta před otěhotněním jsou, ale ve chvíli kdy si pohladím bříško mě to přejde, moc se na malou těšíme
Jsem už ve 40tt., takže těsně před porodem a je to super, věřím, že budu dobrá máma, tedy budu se o to snažit![]()
Přesně tak! Všechny budeme dobré mámy. I když, ruku na srdce, každá máme určitě pochybnosti. Taky je to človíček a ne hračka, která se dá jednou odhodit. Já když nad tím přemýšlím, tak mám čím dál větší strach, že to nezvládnu. A nebo nezvládnem.
terdule: Myslíš, že si to teď užíváš líp? Že máš to druhé dítě ve třiceti ráda víc?
Tak mně je 23 a mám doma už druhého lumpíka, oba 100% plánované..:-) Vůbec mi to nepřijde brzy, pro mě akorát..každý to má prostě jinak.. ![]()
Ahojík holky, najdou se takové mezi 18 - 23 lety, co by rádi pokecali o problémech a o tom, co to takhle brzy přináší? Díky.