Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
taky se přidám, je mi 21 a čekáme naše první miminko, termín mám v červnu a už se nemůžeme dočkat
mít mimčo v tomhle věku má sice spoustu svých pro a proti, ale dobrou mámou můžeme být přeci v každém věku
Svoboda a bezstarostnost - to není o diskotékách, jak tady většina píšete ! To je úúúúplně něco jiného ![]()
A i tu dovolenou s miminkem vidíte moc růžově ! Většinou děti v cizím prostředí špatně spí, hůř papají a zlobí. Takže budete vynervovaní a nevyspalí oba - vy i manžel
To v lepším případě. V tom horším se může stát, že budete mít zaplacenou dovolenou a děťátko nečekaně onemocnní… Nepojedete nikam a propadne vám spoustu peněz… To je jen jako příklad, jak to s miminkem takhle chodí. Nic se nedá dopředu naplánovat.
Ani váš partner si nedovede představit, co mimi obnáší. A rozhodně čeká, že budete stále stejná i po porodu ![]()
To vše, co jsem psala je nepřenositelná zkušenost a je to dobře ![]()
Každá diskuze má být vyvážená a mají v ní zaznít všechny názory
Přeju vám všem hodně štěstí ![]()
lumáťa píše:
Svoboda a bezstarostnost - to není o diskotékách, jak tady většina píšete ! To je úúúúplně něco jiného![]()
A i tu dovolenou s miminkem vidíte moc růžově ! Většinou děti v cizím prostředí špatně spí, hůř papají a zlobí. Takže budete vynervovaní a nevyspalí oba - vy i manžel
To v lepším případě. V tom horším se může stát, že budete mít zaplacenou dovolenou a děťátko nečekaně onemocnní… Nepojedete nikam a propadne vám spoustu peněz… To je jen jako příklad, jak to s miminkem takhle chodí. Nic se nedá dopředu naplánovat.
Ani váš partner si nedovede představit, co mimi obnáší. A rozhodně čeká, že budete stále stejná i po poroduTo vše, co jsem psala je nepřenositelná zkušenost a je to dobře
Každá diskuze má být vyvážená a mají v ní zaznít všechny názoryPřeju vám všem hodně štěstí
Ja ma teda uz 1,5rocni holcicku. A to co vy tady piseste. Ano mate pravdu, ze mohou byt nektere, ktere se nevybourily…ale musim Vas ujistit, ze ja uz to mam bezpecne za sebou. Cestovala jsem hodne jako dite, mladi jsem si uzila az az. Sice finance nic moc, ale na tom se stesti nestavi. Zamilovana jsem byla taky dost. A svobody jsem si uzila dostatecne. Za to ze Samanthu mam, jsem rada od 1. chvile, co jsem o ni vedela a jestli jsem mlada nebo starsi na tom opravdu nezalezi. Dnes kolikrat nemaji penize ani 30leti lidi a tajy maji deti, nekolik deti.
Ne kazdy touzi hned letet za karierou. ![]()
No vidíš, o kariéře vůbec nikdo nemluvil, a ty si musíš hned rejpnout ![]()
Omlouvam se, ze se vtirnu do diskuse, ikdyz jsem detatko mela v 25, takze nespadam do kategorie
Ale neda mi to. Lumato je dobre, ze zazniva i tvuj nazor. Je super, ze ses vyradila a zivot sis zaridila, jak pro tebe bylo nejlepsi. Nicmene dulezitym aspektem pri planovani prcka je podle me taky zdravi-at uz maminky nebo miminka a proste neoddiskutovatelnym faktem zustava, ze zensky telo je alespon biologicky optimalne pripraveny na tehotenstvi, porod a celkove tu zatez kolem 22. roku. Vychylky smerem nahoru a dolu uz prinaseji rizika a ne kazdej si na ne troufa.Proste s vajickama se rodime a ty uz jen starnou a ta krivka od tricitky nahoru je opravdu strma. Takze pokud ma nekdo v tyhle dobe vyreseny finance, bydleni, partnera, srovnanou hlavu apod., tak podle myho nazoru neni na co cekat.
Jeste reakce na na tvrzeni, ze partner si taky neumi predstavit o cem rodicovstvi je…Tak z meho okoli a zkusenosti musim rict, ze daleko min si to chlap umi predstavit, cim je starsi a zvyklejsi na svoje pohodlicko. A ocekavani, ze partnerka zustane stejna…ja myslim, ze je vseobecne znamej fakt, ze treba nadbytecnych kil se clovek daleko snaz zbavuje do tricitky nez pozdeji…
Jeste pridam zkusenosti moji maminky, ktera me mela tesne po 20 a sestricku pak ve 33. Rikala, ze perfektni na druhym materstvi bylo, ze uz ji nerozhazovaly malickosti, proste uz mela zkusenost a vedela co a jak, ALE rikala, ze sama citi, ze ted kdyz jde segra do puberty, tak ma na to vsechno daleko min sily, nez kdyz to zazivala poprve…
taky se přidávám je mi 20 a čekáme v květnu první miminko - chtěné. Přítel je o 5 let starší a neskutečně moc se těší až bude mít doma malýho spiklence proti mě ![]()
Rozjela se tady zajímavá diskuze každopádně jestli se mám připojit k tomu jestli ve 20 nebo ve 30 tak podle mě čim dřív tim líp. Po tý 30 to může být rizikovější, ale neřikám, že ve 20 taky ne. Jen mi přijde lepší být mladou mámou, která si pak může užívat druhou mízu když je dítě starší. Na střední jsem měla kamarádku, která v 16 letech měla mamču, který táhlo na 60 vůbec jsem jí to nezáviděla. Já sama mám mamku, který je 40 a teď na ní vidim jak si užívá života uplně jinak než za mlada. ![]()
S přítelem jsme spolu 5 let, máme zařízenej byt, pejska, oba dva práci, finanční i rodinné zázemí tak proč si nerozšířit rodinu ![]()
Nevim proč, ale i když to mám za pár tak žádné obavy jestli malýho zvládnu se ještě nedostavily. Vim, že budu dobrá máma - nic jinýho mi nezbývá
ale prostě nad těmahle věcma nepřemýšlím ![]()
no mladší maminky,aby ste to stou dokonalostí a péčí o rodinu nepřehnaly,někdy to chlapům leze na nervy a běhají za ,,staršíma"co toho umí víc a neřeší hovadinky
…hezký den přeji
Florenc nádherná fotka na profilu! ![]()
Nedá mi to ještě nereagovat. To, že na mateřství je žena prostě nejlépe z fyziologického i biologického hlediska připravená mezi 20 - 25 rokem, je prostě fakt a nikdo tohle nemůže popřít, že za deset let jsme na tom stejně.
A za sebe si první dítko ve třiceti prostě nepředstavím. A ani přítel. Ten mi řekl, že chce být tatínkem do třiceti, protože zkrátka si to všechno odbyde relativně mladý a pak chce už mít nějaký svůj klid, než v padesáti řešit rozjíveného puboše nebo být dědčko-tatínkem malého dítka. A určitě si nemyslím, že jsem o něco ochuzená nebo že naopak budu s dítkem.
Tady je moc pěkný článek o mladých maminkách: http://www.mamaaja.cz/…proc_ne.html
Anonymní píše:
no mladší maminky,aby ste to stou dokonalostí a péčí o rodinu nepřehnaly,někdy to chlapům leze na nervy a běhají za ,,staršíma"co toho umí víc a neřeší hovadinky…hezký den přeji
Někdy naopak ti starší běhají za těma mladšíma. To si nevybereš. ![]()
Anonymní píše:
no mladší maminky,aby ste to stou dokonalostí a péčí o rodinu nepřehnaly,někdy to chlapům leze na nervy a běhají za ,,staršíma"co toho umí víc a neřeší hovadinky…hezký den přeji
a proč by mladší maminky měli řešit hovadinky?
já si myslim, že každá ženská svýho chlapa zná a ví co mu leze na nervy a neznám jedinýho chlapa, kterýmu by vadilo, že se o něj ženská stará
sepi píše:
Omlouvam se, ze se vtirnu do diskuse, ikdyz jsem detatko mela v 25, takze nespadam do kategorieAle neda mi to. Lumato je dobre, ze zazniva i tvuj nazor. Je super, ze ses vyradila a zivot sis zaridila, jak pro tebe bylo nejlepsi. Nicmene dulezitym aspektem pri planovani prcka je podle me taky zdravi-at uz maminky nebo miminka a proste neoddiskutovatelnym faktem zustava, ze zensky telo je alespon biologicky optimalne pripraveny na tehotenstvi, porod a celkove tu zatez kolem 22. roku. Vychylky smerem nahoru a dolu uz prinaseji rizika a ne kazdej si na ne troufa.Proste s vajickama se rodime a ty uz jen starnou a ta krivka od tricitky nahoru je opravdu strma. Takze pokud ma nekdo v tyhle dobe vyreseny finance, bydleni, partnera, srovnanou hlavu apod., tak podle myho nazoru neni na co cekat.
ano, pravda ![]()
Ne všichni přece stojí o cestování a „vyřádění se“
Mám totiž veelkéé plány..
Mezi dětma odstup alespon 7 let.. To abych se druhému miminku mohla alespon trosku věnovat jako prvnímu.. (vím že to nepůjde..
protože pořád budou dva..
ale prosíím neberte mi můj sen!!
)
Podle mě je důležité akorát to bydlení a finance + samozřejmě partner
Nejsem určitě jediná, kdo si myslí, že je i ve svých 22 letech vyřáděnej… 
Já si naopak nedovedu představit mít první po třicítce.. pro mě je to pozdě.. Říkám - pro mě..
Já mám byt, přítele… Jen ještě studuji a pak se chci ještě někde trochu vypracovat, mít zkušenosti..no a taky ty finance, že..
Kačena