Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky se přidávám. Je mi 22, 23. narozeniny mám slavit za 3 týdny-kdy mám taky plánovaný termín
.Bude to kluk a těšíme se, i když se trošku obávám, jak moc mi bude chybět ta svoboda a nezávislost.Vím, že mě to nijak neovlivní v péči a starosti o malého, ale občas se mi zasteskne,tím jsem si jistá. Na dnešní dobu, kdy je tolik možností se to může zdát brzo, ale je to samozřejmě dost individuální. Všem nám držím palce a přeju štěstí ![]()
sepi píše:
Jeste reakce na na tvrzeni, ze partner si taky neumi predstavit o cem rodicovstvi je…Tak z meho okoli a zkusenosti musim rict, ze daleko min si to chlap umi predstavit, cim je starsi a zvyklejsi na svoje pohodlicko. A ocekavani, ze partnerka zustane stejna…ja myslim, ze je vseobecne znamej fakt, ze treba nadbytecnych kil se clovek daleko snaz zbavuje do tricitky nez pozdeji…
Jeste pridam zkusenosti moji maminky, ktera me mela tesne po 20 a sestricku pak ve 33. Rikala, ze perfektni na druhym materstvi bylo, ze uz ji nerozhazovaly malickosti, proste uz mela zkusenost a vedela co a jak, ALE rikala, ze sama citi, ze ted kdyz jde segra do puberty, tak ma na to vsechno daleko min sily, nez kdyz to zazivala poprve…
Děkuju za příspěvek od tebe. Dodal mi optimismu ![]()
Cikyto: Promiň, že jsem nepsala, byla jsem celá mimo po víkend.
Furt bych spala.
A na internet ani pomyšlení. Teď jsem v práci a i kdybych chtěla spát, tak prostě nemůžu ![]()
Ty jo, to je fakt pěkná fotka, je fakt rozkošná. Právě jsem se ptala, kolik jí je, protože Dafne byla takhle tmavá, když byla maličká a jak stárla, tak získávala takovou světlejší barvu. Až se dostanu domů, tak ti pošlu fotku, nebo to nějak zařídím, ať Ti jí můžu poslat. ![]()
No jako zvracela jsem párkrát, ale spíš se cítím na zvracení a je mi pěkně blbě. Hrůza. Jako teď to nemám s jezením tak hrozný, ale úplně na začátku (to jsem ani nevěděla, že jsem těhotná), jsem vyžírala celou ledničku.
Jednou v neděli v noci už nic v ledničce nebylo, protože to „někdo“
vyžral, tak sem se pustila do samotnýho křenu. Když přišel přítel, tak na mě koukal jak vyvoraná myš. ![]()
mjdnsie: Občas myslím na to samé. Že mi bude chybět nezávislost.
Mimíška prostě nemůžeš jen tak odhodit, no. Podle mě je mimíšek lepší než jakákoli nezávislost.
Akorát si dej předsevzetí si udělat každý den trochu času jen na přítele.
Denino: Taky mám strach. Občas mám bolesti, že se nemůžu ani hejbnout. Ale nejspíš je to normální. A jestli Tě doktor prohlédnul a řekl, že vše je ok…
Klid..
Cikyto: Jako přemýšlím o tom rizikovém. Protože mám strach a týhle pitomý práci je to fakt samý stres. Hlavně v tohle období. Já pracuju jako technická podpora.
Ale je to fakt hrůza. Mělo by nás tu pracovat aspoň 10 a pracujeme tu tři. Nic tu nestíhám a pěkně se akorát stresuju… Ty si zůstala na rizikovým doma? A kde pracuješ/pracovala?Jako já jsem taky unavená, úplně příšerně. Nejlepší je, že přítel to nechápe a furt mě nutí se s nim dívat na filmy, když chci spát. ![]()
Jako musíme si říkat jedině, že to bude zdravé. Já si taky četla nějaký zprávy, jak porodily třeba některé ženy mrtvé dítě a tak..
No moc mi to na optimismu nepřidává.
Musíme věřit v to, že vše bude ok. ![]()
Jako ty vyžírky to bylo fakt hrozný. Ale teď to mám takový horší. Ze 100 věcí se mi dělá z 90 špatně jen když na ně myslím…
Takže jsem teď vybíravá jak malý dítě.
No hrůza.
Ahoj holky, vím, že tenhle tip otázky už je ohraný, ale jen se chci ujistit. Menstruace se mi zpozdila už o týden, což se nikdy nestalo. Navíc mám citlivé bradavky, bolesti a tlak v podbříšku a je mi nevolno. Včera jsem byla v obchodě, stačil mi pohled na jídlo a myslela jsem , že jím zkrášlím podlahu…Dneska chodím celkem dost na malou a ráno jsem měla hrozné návaly horka. I přesto myslím, že je na test ještě brzo.Dokonce jsem někde četla, že je zpozdění způsobeno i změnou klimatu. Já se před měsícem přestěhovala do Anglie. Tak co myslíte?
právě že mi příjde divné, že mám hned tyhle všechny příznaky..nechci předbíhat, ať se nezklamu. Tak uvidím:) pak dám určitě vědět
Cikyto: Kéž bych jedla jen samé dobrůtky.
Teď jsme tenhle týden brutálně bez peněz.
Ani nevim, jaktože to tak blbě vyšlo.. ALE!!! za 8 dni vejplata!!!
Mám strašnou chuť na Twistera.
Nevím proč. Ty hranolky nebo kolu nechci, ale Twistera! ![]()
Nevím, jestli by mě nechal doma. Asi to je nejlepší, ale bohužel přítel teď přišel o práci, takže jí hledá. Takže bychom asi nevyšli. Sice můj plat je hodně vysokej, ale platíme hodně za nájem. Teď lituju, že jsme si vybrali tak drahej byt, ale žije se tam pěkně.
No, snad příští měsíc bude lepší. Uvidíme.
Tak únava fakt příšerná 24/7.
Furt bych spala. Vitamíny mi nějaký doktor dal, nevím, jestli pomohli.
Posílám nějaké fotky Dafinky. ![]()
Cikyto: Ježiš, to je prdelka.
![]()
Ty už kupuješ věcičky pro mimi? Já ještě ne, přeci jen je pro mě pořád až moc brzy. Ještě jsem o tom neřekla rodičům, vlastně jen babička o tom ví. Chci jim to říct až budu mít po testech, víš jak.
Akorát jsem si všimla, že teď nevychází peníze na ty testy. Takže je asi budu dělat až za týden. Doufám, že ten týden nevadí? Aby nebylo pozdě nebo tak.
Ono by se to dalo udělat, ale museli bychom se hodně hodně uskromnit na ten týden.
Co myslíš? Dej mi vědět, jak dopadli tvoje testy dneska, ať víme. ![]()
My bydlíme v Polsku, můj přítel je Polák. Akorát já pracuju na český lince.
Takže v práci mluvím česky a s ostatníma anglicky (mám tu i kolegyňku českou na český lince, mám jí hrozně ráda, je s ní strašná sranda, takže si i v češtině pokecám).
Když jsme u toho jídla. Já byla závislá na Horalkách, tak teď jsem jí znovu zkusila, ale fakt je nesnesu. Ani mi nechutnaj, ach jo. Ale toho Twistera bych si fakt dala!
Kakao je dobrej nápad. Dlouho jsem kakao neměla. Ach jo, je to fakt těžký s tím, že se mi dělá z každýho druhého jídla zle. Dnes budu dělat asi omáčku hovězí na kari se špagetama, mám na to chuť a mamka mi napsala recept.
Uvidíme, co na to mimíšek. ![]()
Jak vůbec neseš to, že ztloustneš a tak? Protože já fakt hrozně.
Často na to myslím.
Cikyto: Ty jo, dneska mě v noci probudila hrozná bolest v břiše.
Mám strach. Měla bych si asi udělat ty testy hned, jenže ty peníze tenhle měsíc… ![]()
A odkud rodina je? Že bychom se třeba i sešli. ![]()
Ten screening si na 100% udělám, budu se na to muset lékaře zeptat, ale nevím, jak je to tady. Uvidím.
No já právě nevím, já měla dřív stejně jako ty, jenže poslední rok jsem přibrala 10 kilo, ani nevím jak, bylo to hrozně rychlý.
No a teď po Vánocích jsem se do toho chtěla pustit a shodit to zpět, akorát asi s mimíškem bych neměla, takže si nedokážu představit, jak budu vypadat třeba ještě s 10ti kily navíc. To bude hrůza.
Ani nevim, jestli to pak shodím všechno zpět.
Ahojte jsem nebo spíše budu maminka 20-ti létá těd jsme ve 30tt. A ted jsem tu našla váši diskusi tak snad mě mezi vás přijmete?!
Abi2 píše:
Ahojte jsem nebo spíše budu maminka 20-ti létá těd jsme ve 30tt. A ted jsem tu našla váši diskusi tak snad mě mezi vás přijmete?!
Určitě! Vítej mezi námi.
Jak se těšíš na mimíška?
Ahojky já chci taky k váám, já teda nejsem těhule ale je mi 20 a mám 6m prcka.. ![]()