Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
na kazdym veku neco je, ja znam zase zensky po 30 co se k nim manzele chovaji jak hovadka, me staci kdyz mi rekne nejaka pani, jak jsem mlada a blba, ze sem si takhle brzo poridila rodinu atd a pak od ni slysim, jak manzelovi tahne ke 40 a chudacek je zvyklej chodit do hospody, tak ona ho omezovat nebude, jak ji rekl, ze je po porodu tlusta a on uz s ni spat nechce, jezis to muj manzel mi pomaha, jak muze malou miluje, do hospody nechodi…
nebo tady pisete, ze chlap si muze najit starsi zenskou, zatim znam ve svem okoli opacne pripady
dluhy maji prece i starsi maminky nebo ne?
prace vzdyt tady vsude ctu, jak nemuzou mamci sehnat praci a jsou starsi
nemyslim si, ze protoze jsem mlada nedokazu se o sve deti postarat…
Niky neboj, jak už píšou holky, určitě všechno zvládneš. Jak se postarat o dítě, s tím se každá víceméně narodíme a někde to v té hlavě zakódované máme. Obavy jsou normální, to navíc dělají hormony. Uvidíš že jak se přehoupneš do 4.měsíce, najednou tě to teprve popadne a začneš se vyloženě těšit. Naše dítko je plánované, chtěné po 8 měsících snažení a jedné stimulaci (přirozeně se nám prostě nepovedlo díky mým vaječníkům) a stejně jsem na začátku měla pochybnosti, jestli to zvládnu. To má prostě každá a spíš by horší bylo, kdyby ty pochybnosti nebo starosti nebyly. A teď? Teď jsem na konci 5.měsíce a nemůžu se toho špunta dočkat. A pochybnosti jsem nechala někde ležet na začátku těhotenství. ![]()
Příspěvek upraven 20.01.11 v 10:49
lancisko píše:
ja taky cekam chlapecka
Holky samí kluci. To jsem zvědavá, co na nás vykoukne na velkém UTZ. ![]()
smajlicek90 píše:radeklucka píše:smajlicek90 píše:** z okolí!!!** Kamadáka (sousedka) měla přítele 6 let (takže stereotip a k tomu ještě mládí a nezkušenost..znáte to) no by jí snesl modré z nebe! koupil staveb. pozeme (u Prahy), jí auto…no prostě staral se. Jí bylo 23 let. Najednou potkala kluka, ten jí lhal hned os začátku a začal věkem, řekl jí že mu je 26 let a to jí inponovalo. Navíc on je takovej ten „rváč“ No ukecaj jí a najednou se jí mozek otočil. Rozešla se se svým stávajícím a začala s novým…Byli spolu 2 měsíce a těhotenství. Samozřejmě nezodpovědné. Ona dítě nechtěla ale o si jí chtěl pojistit tak otěhotněla. No idiot a ona taky. V době těhotenství se dozvěděla že mu je 20 let. No šok, koukali jsme všichni. On se na miminko „strašně“ těšil, tak jak to už bývá většinou zvykem…čtu to tady..pořád o něm básnil a já už tenkrát říkala, jak je to všechno hrané. jelikož už nějaké zkušenosti mám a taky mi bylo 20. Ted je to tak, že klukovi je už 18 měsíců a tátu ani nevidí. samozřejmě si po narození uvědomit co to vlastně je a je furt s kamarády nebo někde…přece nebude sedět doma, nebo lítat s kočárem a utírak zadek a tak…playboy..takže ona je furt sama, nikam nesmí jinak dostane přes hubu a nebo i něco víc…prostě strašný. Peníze vydělá, ale jí nic nedá, všechno pro sebe…takže i takhle vypadá rodina, když to přijde moc brzy…to je třeba si uvědomit…dneska je holka neštěstná, mohla mít úplně někoho jiného a třeba by to fungovalo. ten byl samozřejmě starší (28 let)a poctivejchAnonymní píše:a proč by mladší maminky měli řešit hovadinky?
no mladší maminky,aby ste to stou dokonalostí a péčí o rodinu nepřehnaly,někdy to chlapům leze na nervy a běhají za ,,staršíma"co toho umí víc a neřeší hovadinky…hezký den přeji
já si myslim, že každá ženská svýho chlapa zná a ví co mu leze na nervy a neznám jedinýho chlapa, kterýmu by vadilo, že se o něj ženská stará
to je hnus takovýho chlapa bych nakopala do prdele
já jsem tim předtím reagovala na anonym, kterej je nejspíš starší než ty mladší maminky 18-23že chlapy lítaj za staršíma když se o ně ženská přehnaně stará
ale to je taky pravda, lítaj. Lék na to všechno je …společné koníčky a trávit spolu volný čas…né všechen…já si vždy brala příklad od babiček. jedny jsou spolu už 51 let a druhá (už nežijou) 45 let. Taky byly určitě těžkosti..válka, pak 50 léta a tak, ale zvládli vše…takže nějaké ty dnešní malichernosti…jinak přehnaná péče jde taky na nervy, ale je to povaha od povahy…u nás třeba si děti už od 5 let chleba mazají sami..a tak. dneska jsou tak samostatní, že se tomu lidi diví…Jinak ten jení přítel ted co ho má, tak ten když byla těhotná lítal za svou bývalou..a to i když už byl kluk na světě. no strašný!!! ale je sním, protže je hloupá a nechce se o sebe starat sama. Už mnohokrát měla monokla, zlomenou nohu, vytrhané vlasy..a já už ani nevím co. Ale to už je opravdu extrém, on je magor. Strašně ráda je u nás, říká, že u nás je pořád sranda,…je to tím, že já mám fakt super manžela, úplnej opak toho jejího.
![]()
lancisko píše:
ja taky cekam chlapecka
Sakriš samej kluk
moje známá má termín za týden a taky kluk před měsícem kámoška taky porodila chlapečka a moje sestřenka má termín v březnu a taky chlapeček
smajlicek90 píše:lancisko píše:Sakriš samej kluk
ja taky cekam chlapeckamoje známá má termín za týden a taky kluk před měsícem kámoška taky porodila chlapečka a moje sestřenka má termín v březnu a taky chlapeček
Jejda, budou pak na zemi vůbec nějaké holky?
![]()
Tak já vás potěším, my čekáme holčičku a moje dvě kamarádky teď taky dvě porodily, takže nebojte, ono se to vyrovná ![]()
Jinak ještě k tématu, myslím si, že hodně záleží na chlapovi a podle toho se může ženská rozhodnout, kdy se stát maminou, protože co si budeme nalhávat, my budeme doma s prckem a pokud máme chlapa, který nás v období mateřství zajistí a hlavně nás miluje a pomáhá, tak pak není co řešit…Jsou kluci, kteří jsou už ve dvaceti vyzrálí,ale upřímně jich moc neznám, když ale máte třeba trochu staršího partnera, který rodinu chce a umí se o ni postarat, tak proč nemít miminko třeba dříve.
Lolik píše:smajlicek90 píše:Jejda, budou pak na zemi vůbec nějaké holky?lancisko píše:Sakriš samej kluk
ja taky cekam chlapeckamoje známá má termín za týden a taky kluk před měsícem kámoška taky porodila chlapečka a moje sestřenka má termín v březnu a taky chlapeček
![]()
Holčičky budou třeba příští rok
Já nevím, co budu mít. Třeba to nakonec bude holka, abych zachránila naši civilizaci. ![]()
Jita.tutik píše:
Tak já vás potěším, my čekáme holčičku a moje dvě kamarádky teď taky dvě porodily, takže nebojte, ono se to vyrovná
Jinak ještě k tématu, myslím si, že hodně záleží na chlapovi a podle toho se může ženská rozhodnout, kdy se stát maminou, protože co si budeme nalhávat, my budeme doma s prckem a pokud máme chlapa, který nás v období mateřství zajistí a hlavně nás miluje a pomáhá, tak pak není co řešit…Jsou kluci, kteří jsou už ve dvaceti vyzrálí,ale upřímně jich moc neznám, když ale máte třeba trochu staršího partnera, který rodinu chce a umí se o ni postarat, tak proč nemít miminko třeba dříve.
Jiti přesně tak! ![]()
Jita.tutik píše:
Tak já vás potěším, my čekáme holčičku a moje dvě kamarádky teď taky dvě porodily, takže nebojte, ono se to vyrovná
jj, je to o chlapovi, s tím souhlasím, a beno musí být hodně samostatná maminka, když už se z chlapa vyklube… ![]()
no teda, přechlapečkováno
my taky čekáme kluka, teprve včera sem se to dozvěděla a mám z toho obrovskou radost i když tak trošku sem to tušila ![]()
určitě lítaj věřim tomu ,že nějaký se najdou, ale prostě mi přijde hloupý házet všechny mladý mamči do jednoho pytle ![]()
Kamarádky je mi líto tohle už se přeci musí řešit ne?taky znám pár holek, který jsou radši s debilem než aby byli samy, je to na palici
co já si pamatuju z dětství tak my jsme s bráškou taky byli hodně brzo samostatný je to pro ty děti lepší potom do budoucnosti ![]()
smajlicek90 píše:určitě lítaj věřim tomu ,že nějaký se najdou, ale prostě mi přijde hloupý házet všechny mladý mamči do jednoho pytle
ale to je taky pravda, lítaj. Lék na to všechno je …společné koníčky a trávit spolu volný čas…né všechen…já si vždy brala příklad od babiček. jedny jsou spolu už 51 let a druhá (už nežijou) 45 let. Taky byly určitě těžkosti..válka, pak 50 léta a tak, ale zvládli vše…takže nějaké ty dnešní malichernosti…jinak přehnaná péče jde taky na nervy, ale je to povaha od povahy…u nás třeba si děti už od 5 let chleba mazají sami..a tak. dneska jsou tak samostatní, že se tomu lidi diví…Jinak ten jení přítel ted co ho má, tak ten když byla těhotná lítal za svou bývalou..a to i když už byl kluk na světě. no strašný!!! ale je sním, protže je hloupá a nechce se o sebe starat sama. Už mnohokrát měla monokla, zlomenou nohu, vytrhané vlasy..a já už ani nevím co. Ale to už je opravdu extrém, on je magor. Strašně ráda je u nás, říká, že u nás je pořád sranda,…je to tím, že já mám fakt super manžela, úplnej opak toho jejího.![]()
![]()
![]()
tak to je pravda, potom taky znám děti, co ještě v 5 třídě chodí do družiny, protže nemůžou být doma dvě hodiny sami…fakt děs. Rodiče raději využijí družinu nebo platí různé kroužky, které na sebe navazují jen aby děti nebyly chvíli sami. Mě se tato výchova zatím osvědčuje. Moje děti jsou samostatné už od malička. Mohu se na ně spolehnout…doma pomáhají, a to se dneska taky jen tak nevidí, děti sjou pohodlné a sedí včně u PC. Ale samozřejmě souhlasím s tvrzením, že nejde všechny hodit do jednoho pytle
Ahojky ![]()
mně je 20 a v květnu se nám narodí chlapeček ![]()
Myslím, že každý věk přináší nějaké problémy, takže bych to nějak nepitvala ![]()