Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
lancisko píše:
Ahoj, me je 22, jsem vdana a cekam druhe ditko, obe chtene,ja nejsem typ, ktery by si chtel uzivat…
Gratuluji k druhému těhotenství ![]()
To není o ožívání, to je o bezstarostnosti a svobodě ! Ta už se nikdy nevrátí… !!!
lumáťa: Vaše odpověď mě vůbec neuklidnila, spíš tedy naopak. ![]()
weruuunka: Tak koukám, že je váš bobeček hodně chtěný, tak to potom bude ok, to zvládnete. ![]()
lumáťa…v prikladech co jsi uvedla si myslim ze az tak na veku nezalezi nekdo ma tohle vsechno ve 22ti nekdo to nema ani ve 30ti a dyl…Kdyby jsme nebyli zajisteny a pripraveny tak mimco nemame…Takze dite ve 22ti klidne, ale samozrejme mit zazemi, penize atd..jinak ne kdyz neni kde bydlet ani
finančních- mame dost
jsme dobre zabezpeceni oba sme meli (manzel jsete ma suprovou praci)
bytových (mame domecek na hypoteku kterou mame do mych 50ti let, cekat az to splatime asi nemuzeme) ![]()
užít si svobody (vymetat diskoteky a podobne nas nelaka tolik jako mit rodinu a i s mimi se da bavit) **
cestování **(na nejaky ty dovce sme byli a zas budem jezdit a uzivat si to s miminkem)
několik zamilování (milujeme se navzajem strasne moc uz 5 let a jiny chlapy a zensky nechceme, nez jsem se poznali kazdej byl vickrat zamilovanej)
bezstarostnost (vzdy jsou starosti a bude jich jeste vic)
Nika21 píše:
lumáťa: Vaše odpověď mě vůbec neuklidnila, spíš tedy naopak.weruuunka: Tak koukám, že je váš bobeček hodně chtěný, tak to potom bude ok, to zvládnete.
Je to realita. Nemám ráda diskuze, kam přispívají jen ti, kteří jsou na tom podobně nebo mají stejný názor. To je tady totiž velmi častý.
Zkus si pročíst pár minulých diskuzí: kde se řeší rodinný rozpočet, návraz po md do práce…až je mi z toho někdy hodně smutno…
A to jsem v příspěvku nemluvila o partnerských potížích, problémy v sexu, nevěrách..stále se to tady řeší. Manželství, mateřství, porod,… to přináší spoustu trablů i v tomto. A upřímně jsem ráda, že jsem do svých 32let tohoto byla ušetřena !!! Vlastně ještě do teď, ale člověk nikdy neví ![]()
ahooojky.tak já už nejsem těhulka , ale byla
.otěhotněla jsem v 18.Těd mám měsíční holčičku ![]()
takže držím palečky a přeji bezproblémový zbytek těhu ![]()
Lumáťa: myslim že to je každýho věc jestli chce čekat na něco co ve 30 třeba nemusí přijít, tobě se třeba povedlo a jsi štasná ale každej má svůj názor a myslim že i ta situace byla před 10 rokama jiná než je teď.
Ajla:Absolutně s tebou souhlasim. Já teda na tom s pracema nebyla nějak nejlíp ale žiju. Přítel pracuje v rodinné firmě takže o peníze se bát nemusíme. I když před rokem jsem chtěla odjet třeba do zahraničí jenže s rodinou firmou na krku to opravdu nejde a sama bez přítele bych nejela. Discoték už mám taky pokr a že sem přestala v těhu kouřit jsem jedině ráda. Až se to mimi narodí určitě budeme mít veškorou pomoc od rodičů, kamarádů, v rodině jsme teď těhotné tři takže si to budeme užívat spolu
A na dovelené s prckem se už taky mooc těšim.
S přítelem jsme spolu 4 roky, milujeme se a na rozchod to nevypadá tak na co čekat??
lumata ale to resi holky i po tricitce…
ja jsem rada, ze mam deti uz ted…
bydleni-mame domek
hypoteky-nemame
bezstarostnost-starosti jsou porad
finance-nemuzu si stezovat
uzivani-diskoteky nesnasim, hospody totez a dovelenou k zivotu nepotrebuju
nekolik zamilovani- ja se zamilovala je tomu 5 let a me to staci ![]()
habinka presne tak..ja byla v zahranici 3 mesice (vubec se mi tam nelibilo ikdyz byly penize uzasny..ale rodina je u me na prvnim miste a strasne se mi styzkalo, manzle byl (nez sem spolu zacli chodit) celkem 4 roky v zahranici a tady pak zacinal od zacatku..nastesti praci ma super…
Ja nerikam ze me nealka nekdy jeste zajit na diskotekum ale moc me to nevere driv sem chodila a nekdy bylo super nekdy silena nuda…a ted v tehotenstvi mi to vuuuuubec nechybi…a kdyz sme byli na dovce vzdy jsem se tesila domu..a presne uz se tesim na dovleny sp rckem to bude o necem jinym…Ja mam dvojce taky je ted tehotna je nam 23 a ona jendou potratila a je rada ze si mohal rikat ze ma cas a ze to prijde nez se desit ve 33. jako kamaradka po 2. pottratu
Ahoojki
tak mě je 19let termín mám 2.4. a čekáme chlapečka Dominika
Miminko je neplanované ale oba jsme si řekly že to zvládneme takže se na mrňouska moc těšíme ![]()
Kiki..Domi píše:
Ahoojkitak mě je 19let termín mám 2.4. a čekáme chlapečka Dominika
Miminko je neplanované ale oba jsme si řekly že to zvládneme takže se na mrňouska moc těšíme
drzim palce at se vam moc dari, to zvladnete ![]()
Ajla píše:Kiki..Domi píše:drzim palce at se vam moc dari, to zvladnete
Ahoojkitak mě je 19let termín mám 2.4. a čekáme chlapečka Dominika
Miminko je neplanované ale oba jsme si řekly že to zvládneme takže se na mrňouska moc těšíme
Děkuji
já si myslím že ano byt už máme skoro celý zařízený malinkému pokojíček taky takže doufám že bude vše jak má být ![]()
presne tak to bude dobre
, uz se to krati ja jdu pozitri uz na MD
taky budeme mit kluka ![]()
Tak já měla první dítko ve 21,ted mám druhé maličké miminko a je mi 24.Druhé mimi jsme chtěli dřív,ale 2× jsem potratila.Kdyby bylo na mě,tak mám dítko snad hned po škole
ale chtěla jsem si najít práci,abych mohla jít na tříletou mateřskou,něco našetřit.S manžou jsme spolu od mých 16 let,bydlíme spolu od 17.Dětičky miluju,jsem typický maminkovský typ.Obě jsou naprosto chtěné a plánované.Užila jsem si až až a ted místo ponocování na diskotékach,raději ponocuji při dělání domácích přesnidávek
Za celé ty tři roky jsem byla jednou si povyrazit,jinak jsme pořád s dětmi,kamarádky žádné(v mém věku žádná mimčo nemá),ale mě to vůbec nevadí.Neměnila bych ani za nic.Ale na druhou stranu bych dítko nechtěla,kdybych neměla zázemí.Bydlení máme,auto,něco málo našetřeno.A jsme všichni moc šťastní,spokojení a milujem se strašně moc
A hlavně mám elánu na rozdávání a zastávám názor-dle mych zkušenosti,že mladí rodiče mají ke svým dětem prostě blíž ![]()
Chillinka píše:
Tak já měla první dítko ve 21,ted mám druhé maličké miminko a je mi 24.Druhé mimi jsme chtěli dřív,ale 2× jsem potratila.Kdyby bylo na mě,tak mám dítko snad hned po školeale chtěla jsem si najít práci,abych mohla jít na tříletou mateřskou,něco našetřit.S manžou jsme spolu od mých 16 let,bydlíme spolu od 17.Dětičky miluju,jsem typický maminkovský typ.Obě jsou naprosto chtěné a plánované.Užila jsem si až až a ted místo ponocování na diskotékach,raději ponocuji při dělání domácích přesnidávek
Za celé ty tři roky jsem byla jednou si povyrazit,jinak jsme pořád s dětmi,kamarádky žádné(v mém věku žádná mimčo nemá),ale mě to vůbec nevadí.Neměnila bych ani za nic.Ale na druhou stranu bych dítko nechtěla,kdybych neměla zázemí.Bydlení máme,auto,něco málo našetřeno.A jsme všichni moc šťastní,spokojení a milujem se strašně moc
A hlavně mám elánu na rozdávání a zastávám názor-dle mych zkušenosti,že mladí rodiče mají ke svým dětem prostě blíž
až na tu poslední větu…jako z pohádky ![]()
Ahoj ![]()
Já teda už těhulka nejsem,ale mám doma dva broučky - prvního jsem čekala v 19ti - narodil se týden po mých 20tinách a druhý se mi narodil ve 22letech v červenci:-) Je mi 23:-)