Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nika 21: no fotku mám ale když se to znova vyfotí abych jí mohla dát do pc tak to není moc kvalitní. Je tam jen takovej zakuklenec vidět ![]()
Já si teda taky nedovedu představit že v srpnu budu držet v ruce mimčo ale nebojim se. Ono to je prej ve všech to mateřství tak snad i ve mně ![]()
U nás to teda bylo částečně plánovaný a když sme se v prosinci řekli že ještě počkáme tak už bylo pozdě
Ale těšíme se oba.
A že bych teda litovala že o něco příjdu to ne, myslim že jsem si mládí užila podle svého jak se patří. Možná kdybych studovala tak je to něco jinýho ale když člověk hned po střední razí do práce a je tam od rána do večera tak je podle mě jedno jestli je mi 22 nebo 30.
ahojky mne je 23, ikdyz za 14 dni 24 a rozhodne mi neprijde ze by to bylo moc brzo. Spis akorat ale to zalezi na mentalni vyspelosti kazdyho zvlast..Ale je lepsi mit dite kolem 23 nez ve 30ti a dele zjistit ze neni takova sranda otehotnet…mimi mame planovane uz mame i po svatbe a je to presne tak jak jsem uz dlouho chteli…
V kolikati jsi mela prvni? Jak jsi to zvladala? Me je 20 a s pritelem taky planujem. Uz jsem si myslela, ze jsem divna, kdyz ve 20 chci miminko, ale oba mame dobre prace, vlastni byt, super rodice a prarodice, takze proc ne ze?
Akorat okoli bude asi divne koukat, ale co uz ![]()
Nika21 píše:
terdule: Myslíš, že si to teď užíváš líp? Že máš to druhé dítě ve třiceti ráda víc?
beru to uplně jinka,píšu to nerad,ale mám malýho víc ráda a užívám si ho víc,než malou,malou jsem dost odflákla ![]()
terdule píše:Nika21 píše:beru to uplně jinka,píšu to nerad,ale mám malýho víc ráda a užívám si ho víc,než malou,malou jsem dost odflákla
terdule: Myslíš, že si to teď užíváš líp? Že máš to druhé dítě ve třiceti ráda víc?
Docela ošklivý slyšet. Já doufám, že mu nebo jí dokážu dát hodně lásky, kolik by mělo být a ne, že se na to vyfláknu, protože mi je 21.
Nevím, no. Teď si mi hodila dalšího brouka do hlavy. ![]()
Nika21 píše:terdule píše:Docela ošklivý slyšet. Já doufám, že mu nebo jí dokážu dát hodně lásky, kolik by mělo být a ne, že se na to vyfláknu, protože mi je 21.Nika21 píše:beru to uplně jinka,píšu to nerad,ale mám malýho víc ráda a užívám si ho víc,než malou,malou jsem dost odflákla
terdule: Myslíš, že si to teď užíváš líp? Že máš to druhé dítě ve třiceti ráda víc?Nevím, no. Teď si mi hodila dalšího brouka do hlavy.
neplaš,každá jsme jiná a prožíváme to jinak,já byla opravdu tele a měla jsem počkat,já bych brala první uuuplně v pohodě klidně ve 26,byla jsem nevyzrálá,říkám každá jsme jiná.i těhu s malým jsem vnímala jinak,krásně sem to prožívala …tak ti držím palečky maminko ![]()
** Habinka:** Aha, já stejně tomu UTZ vůbec nerozomím a nic tam moc nevidím, až tam uvidím svoje miminko, tak si budu připadat jak blbec. ![]()
Taky si nedokážu představit, že já, takovej pitomeček, kterej spí s plyšákama a oblíbený filmy má Krtka a Lady a Trampa bude držet a vychovávat mimčo. ![]()
Máš to podobný jako já. My se snažili rok o mimčo, po 8mi měsících jsem dostala velmi dobrou práci, po 11 měsících partner přišel o jeho práci, tak jsme se rozhodli, že přejdeme na pilulky. Jak určitě víš, tak se berou od menstruace a jak jsme čekali, tak jsme čekali, tak menstruace na prášečky nepřicházela.
To je tak, když se člověk snaží, tak nic a když se rozhodne, že ne, tak jo. ![]()
Nika21 píše:terdule píše:Docela ošklivý slyšet. Já doufám, že mu nebo jí dokážu dát hodně lásky, kolik by mělo být a ne, že se na to vyfláknu, protože mi je 21.Nika21 píše:beru to uplně jinka,píšu to nerad,ale mám malýho víc ráda a užívám si ho víc,než malou,malou jsem dost odflákla
terdule: Myslíš, že si to teď užíváš líp? Že máš to druhé dítě ve třiceti ráda víc?Nevím, no. Teď si mi hodila dalšího brouka do hlavy.
nezalezi na veku nekdo neni vyspelej a citove pripravenej na dite ani v 25 ani pozdeji…zalezi jak se citis ty..ja mam termin za 8 tydnu a tak neskutecne se tesime s manzelem a uz ted malyho desne miluju ani tu lasku nedokazu popsat
a myslim ze az se narodi tak se to urcite nezmeni…
zase to ber tak ze mas spoustu energie a budes mit myslenkove k diteti bliz…ikdyz moje mamca je o 35 let starsi nez ja a mame suprovej vztah jsem jak kamosky…
ja chci mit do 30ti 2 deti, nektery kamosky je v tu dobu mit jeste nebudou a je mi to fuk,…taky nekdo rikal ze sem blazen ze sem mlada ale mne to neprijde ja to tak chtela…a kdyz vidim ostatni holky v mym veku tak co by dali za to aby meli manzela, zazemi a miminko jako budeme mit my
Ahoj, me je 22, jsem vdana a cekam druhe ditko, obe chtene,ja nejsem typ, ktery by si chtel uzivat…
Ahoj holky, mě je 23 (v květnu 24) a čekáme s přítelem první dítko. Nutno dodat, že plánované, vymodlené a opravdu očekáváné. Podle mě není na co čekat, přítel chtěl první dítko do 30 let (a v pátek mu bude 29, takže je to tak akorát
) a nedokáže si představit být „starý táta“, máme vlastní bydlení, práci, jsme finančně zajištění a vybouření. A myslím, že mladé maminky přeci jenom zvládají spoustu věcí psychicky lépe. Takže podle mě není brzy nikdy, pokud je na to člověk připravenej a dítko chce.
Milé dámy, to vás obdivuji. Do 30ti let bych dítě nechtěla. Z mnoha důvodů:
finančních
bytových
užít si svobody
cestování
několik zamilování
bezstarostnost
Když tady čtu diskuze, jak 25letí nemají peníze, mají hypotéku, musí vystačit i s třeba 3tisíci na měsíc…apod., jak v 26ti letech naříkají, že po MD nemohou sehnat práci nebo ještě hůř, manžel o práci přišel… Já v té době byla zamilovaná, zařizovala si svůj byteček, jezdila na motorce a cestovala
Teď si mateřství naplno užívám a nemusím řešit existenční starosti
Ano, děti lze mít i s málo penězi. Vše se dá koupit v bazárku… ale proč bych měla šetřit byť jen na umělém mléku ? Chci pro dítě to nejlepší. A to není jen tohle, dítě stojí víc než jen měsíční strava a oblečení… Chci dětem a celé naší rodině dopřát normální život a běžný standart. Tím nemyslím luxus. Vzdělání, kroužky, dovolené, tábory, lyžování, cyklistika… Nemuset se rozmýšlet, jestli můžu koupit banány, jestli pravý jogurt za 13,–nebo náhražku za 5,– ![]()
Bohužel i životní pohoda vychází z finančních prostředků.
Ty hypotéky, to je neštěstí.. žena na MD, manžel maká od nevidím do nevidím a nedejbože o práci přijde…na malém měst jinou nesežene..uf uf, tady se to stále řeší. A odnese to právě mimi. Všichni jsou v depresi, že nemají na zaplacení toho a tamtoho… To není strašení, to je realita a druhý pohled na tuto věc.
Vy milé dámy, které opravdu chcete mít děťátko takhle brzy (podle mě), tak vás obdivuji ! A upřímně přeji hodně štěstí ![]()
gabi.design píše:
Ahoj holky, mě je 23 (v květnu 24) a čekáme s přítelem první dítko. Nutno dodat, že plánované, vymodlené a opravdu očekáváné. Podle mě není na co čekat, přítel chtěl první dítko do 30 let (a v pátek mu bude 29, takže je to tak akorát) a nedokáže si představit být „starý táta“, máme vlastní bydlení, práci, jsme finančně zajištění a vybouření. A myslím, že mladé maminky přeci jenom zvládají spoustu věcí psychicky lépe. Takže podle mě není brzy nikdy, pokud je na to člověk připravenej a dítko chce.
To je super, že to tak máte
Gratuluju !
Ale na mimi není nikdo dostatečně připravený, protože si to nedovede ani z poloviny představit jaký to je !!!
cha cha
Nika21 píše:
weruuunka: Taky mi to ještě na 100% nedochází a už vůbec ne mojemu příteli. I když pravidelné bolesti mi to hodně připomínají.
To musel být šok pro tebe. A co tatínek?
Příteli je 27 a moc se na malýho teší. My jsme si taky říkali,že máme čas,ale malej rozhodl jinak a jsem za to ráda. ![]()
Příspěvek upraven 19.01.11 v 17:56
lumáťa píše:gabi.design píše:To je super, že to tak máte
Ahoj holky, mě je 23 (v květnu 24) a čekáme s přítelem první dítko. Nutno dodat, že plánované, vymodlené a opravdu očekáváné. Podle mě není na co čekat, přítel chtěl první dítko do 30 let (a v pátek mu bude 29, takže je to tak akorát) a nedokáže si představit být „starý táta“, máme vlastní bydlení, práci, jsme finančně zajištění a vybouření. A myslím, že mladé maminky přeci jenom zvládají spoustu věcí psychicky lépe. Takže podle mě není brzy nikdy, pokud je na to člověk připravenej a dítko chce.
Gratuluju !
Ale na mimi není nikdo dostatečně připravený, protože si to nedovede ani z poloviny představit jaký to je !!!cha cha
Já to nemyslela tak, že budu jako připravená na vše, to asi fakt ne. ![]()
Já to spíš myslela tak, jak jsi to tady teď rozepsala: bydlení, finanční i jiná zabezpečenost, vybouřenost … atd. Zkrátka už nějakej řád nebo pořádek v tom životě a ne takovej ten mladičkej chaos. To jsem myslela tou připraveností.
Příspěvek upraven 19.01.11 v 17:58