Silné pohyby v těhotenství, až nepříjemné

122
19.1.11 16:11

Silné pohyby, až nepříjemné

Náš malej drobeček se rozhodl dát mi pořádne kopance do břicha, už od začátku pohybů je cítím mnohem víc než u prvního dítěte… Když stojím musím si sednout, jelikož mi kope do močáku, což je normální, ale kolikrát musím jít na záchod si jen ukápnout. Když sedím pohyby jsou vidět úplně normálně a nikdo mi nemusí osahávat břicho a teprve když ležím, dělají se mi nehorázné kopce, jako by tam malej chodil, kolikrát to až bolí, vypadá to jako by se malej skrze břišní stěnu chtěl dostat ven jesem ve 32tt, kdyby to bylo první dítě, tak se nad tím nepozastavím, ale jelikož jsem to u toho prvního neznala, tak by mě zajímalo, jestli je to vůbec normální, aby se malej tak vrtěl a vytvářel mi ufo těhu břicho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
19.1.11 16:19

Ahojky - měla jsem totéž :pankac: . A taky až u druhého těhu…no a jelikož se Berunka narodila v poho a zdravá, tak myslím, že je to OK. Já si to hodně užívala, s Matýskem jsem měla dost „pohybově klidné“ těhotenství. Taky jsem aspoň pobavila lidi…stačilo, abych si sedla a už se mi viditelně vlnilo břicho.
Dle doktora může být příčina (i) v tom, že v prvním těhu jsem měla placentu na přední stěně a u druhého na zadní. Faktem zůstává, že po narození pohyby odpovídají povaze. Maty je spíš lenoch, Berunka dost hyper.
Přeji pohodový zbytek těhotenství, bezproblémový porod a zdravé miminko :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
17050
19.1.11 16:24

Ahojky, měla jsem to stejně a přisuzuji to ne k povaze( to by u nás neodpovídalo), ale k tomu, že u prvního těhotenství jsem měla silné břišní svaly a u druhého jsem je nestačila zpevnit. Takže jsem vše cítila více a vše bylo i více vidět:). I bříško rostlo viditelně více. Tak neboj, bude to v pořádku:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
19.1.11 16:57

Teď při druhém těhu mimčo také víc cítím než poprvé. Jsem sice teprve v 19tt, ale pohyby zaznamenávám uř fakt dlouho (mám placentu na zadní stěně, takže v předu je „volno“…). Až tak viditelné vlny na břiše jak popisuješ ty se mi sice ještě nedělají, ale co není může být…

Poslední týden mě dítko začalo dokonce „terorizovat“ jak mám ležet při spaní - pouze na zádech či levém boku. :roll: Včera jsem si lehla na pravý bok (mám to tak ráda) a dostala jsem takovou prdu, až se mi zatmělo před očima (normálně tam musel úplně zapružit, protože rána byla jak do konečníku s čípkem, tak do boku do pánevní kosti - úplně jsem cítila jak to „šplouchlo“/zavlnilo celýma vnitřnostma). 8-o To mě teda čekaj ještě pěkný věci… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
19.1.11 17:14

Mě ta povaha tedy taky neodpovídá, o malé jsem nevěděla a teď je hyper jako blázen, tak malej snad bude klidější… Mě se opravdu kolikrát břicho plně na jedné straně propadne, na druhé vyleze, jako by tam stál, několikrát jsem mu mohla držet hlavičku, nebo zadeček, ručičky i nožičky nahmatám jen si na sebe sáhnu a reaguje na hudbu… Manžel mi nemůže poožit ani hlavu na břicho, jednou mi vynadal abych se přestala vrtět a když jsem mu řekla, že já nic, tak se nestačil divit a řekl mi že tam mám vetřelce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.3.12 12:42

Ahojky, mám to taky tak. Nyní jsem 32tt a zítra jdu na UZ, tak už se moc těším co mi pan doktor řekne a že malého zase uvidím… jsem zvědavá kolik váží..
Dostávám taky pěkné kopance a hlavně se mi často do nějakého místa natlačí a to je taky docela mazec :D Hodně ho cítím v okolí pupíku. Tam asi nejčastěji. Myslíte, že je to OK? Tlačí tam, vrtí se tam… Pak se taky objevuje jakoby na boku, ale u pupíku nejvíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
20.3.12 21:07

Ahoj, já mám taky extrémně aktivní břicho :) a to je první těhotenství. Svým vrtěním přitahuje pozornost lidí okolo, rozesmívá je. Mně moc do smchu není, pěkně to bolí a žebra už mám úplně zmasakrovaná. Jsem ve 35.t a těším se, až klesne dolů, protože už nemůžu blestí ani spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.12 19:43

Mám to taky tak, už od 28tt se malý Alex doslova snaží vykopat ven, známá (4děti) mi říkala, když to viděla, že to nezažila ani u jednoho.
Nedá se pořádně sedět, ležet, natož spát. A to chození na záchod? snad 100× za den. Teď jsem 34+4 a doslova se nemůžu dočkat až si bude kopat mimo mě, fakt to bolí někdy až tak příšerně.
Dokonce mě místama (hlavně okolo žeber) bolí jako kdybych měla zevnitř modřiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
22.7.12 19:58

Ahojky,
sice jsem teprve 28+0, ale den ode dne jsou pohyby silnější a bolestivější. Náš malý drobeček dává jasně najevo, že je to jeho domeček a bude si tam dělat co chce. V noci v leže na boku pak vedeme boje o to, kdo vyhraje. Většinou on, protože nevydržím a lehnu si na druhý bok. Je to prostě tyran. Doufám, že až vyleze ven, stane se z něj hodné miminko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
22.7.12 21:53

Holky tak já čekám první a mám něco podobného co tu píšete - malá mě taky kope totálně šíleně :? no ale snad se má fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2247
23.7.12 22:13

Ahoj holky ja jsem 25tt a malej kope pořádně od 20tt bolí to čím dál víc…někdy mě přijde že už ted určuje pravidla co a kdy budem dělat :-) ale nejhorší je vždycky noc.. když se mu nelíbí jak ležím vzbudí mě pořádnýma kopancema:-) mám vyzkoušené že zabírá šimrání to se prckovi líbí a ted jsem objednala usínacka tak uvidíme jak bude reagovat… omluvte chyby pisu z mobilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
9.12.12 18:51

:mavam: Jsem ráda, že nejsem sama. :kytka: I když čekám první, tak pohyby cítím od 16.TT, teď jsem 33.TT a někdy je to fakt hrůza. Bolí mě žebra a bok, protože prcek většinou kope do stejných míst. Někdy to se mnou cukne, jak to zabolí. Jediné co se dá dělat, tak je hladit, lechtat nebo pouštět hudbu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
9.12.12 19:31

@doudovka Je to normální měla jsem to taky tak, A malá byla drak pak aaaaaaaaaž do dvou let. :mrgreen: U třetího jsem to měla také. Od 30 tt jsem lítala na wc a seděla s rukama nahoře. a malý je moc hodný. Jen tě neuklidním. Bude hůř. Ale je to stejně krásný a moc mi to schází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
25.7.13 14:56

Jsem ve 25 tt a pohyby cítím už od 18tt. kopance které dostávám teď jsou nepříjemné a spíše bolestivé. je tohle mé první těhu a jsem z toho celkem nesvá. kvůli těmto kopancům nespím a bývá ni i špatně. je to běžné? miváte to taky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
25.7.13 15:01

@manola21 mě pohyby bolely u všech tří, ale pokud se ti něco nezdá, tak si zajdi na kontrolu, alespoň pro klid duše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí