Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@GregoryViolet Ano, dovolila, už jen protože za 3 měsíce tvé svolení potřebovat nebude, tak nemá smysl kazit vztahy.
Jo, dovolila bych mu to. Když mu to zakážeš, za tři měsíce ti stejně zdrhne a ještě na tebe může být naštvaný
Jaký je problém s vyčkáním ty tři měsíce, aby z toho nebyly opletačky se sociálkou? To by syn teď, dva měsíce před koncem pololetí, přerušoval školu a začínal na jiné přes půl republiky? Není ze všech stran lepší normálně počkat ty tři měsíce, ať syn začne na nové škole až další ročník a nepřestupuje v půlce jednoho pololetí? Plus ještě čas na zvážení všech okolností, zařízení stěhování, vyřízení nové školy atd.
Jen můj názor: nedopustila bych, aby někdo cizí živil mé dítě na střední škole.
@GregoryViolet Ano, dovolila. Mám podobnou zkušenost v rodině. Vše klapalo.
@GregoryViolet rozhodnutí je jen na tobě
asi bych ho taky pustila nemám ráda když rodiče svým dětem brání v tom aby byli šťastní jediné co by mi asi vadilo že je to přez půl republiky a že jsi s rodiči mluvila jen jednou asi bych je chtěla poznat víc a osobně přez Skype dokáže být milý a hodný úplně kdokoliv ![]()
@GregoryViolet JEdna divná věc. Ty počítáš, že tvoje dítě na střední škole budou živit cizí lidé
![]()
POkud ano, tak to zavání tím, že se ho chceš zbavit.
Jinak bych určitě jela na ten druhý konec republiky se s tou rodinou seznámit.
Ano svolila, ale nepřipustila, aby, ač finančně velmi dobře zajištěný, živil mého syna.
@SlečnaDahlia jaké problémy se sociálkou?
Syn se přestěhuje a trvalý pobyt změní až mu bude 18 let taky jsem to tak těšila když jsem se těhotná stěhovala k příteli ![]()
Muj manzel odesel od rodicu v 16 a problemy se socialkou nemeli..
Ahojky, já bych mu taky nebránila, ale zase si říkám, to nemůže vydržet ty tři měsíce? Kvůli škole hlavně…Jo a taky bych samozřejmě nechtěla, aby ho cizí rodila živila, seznámila bych se s ní a domluvila bych se na částce, kterou bych jim posílala…
Líbí se mi, že syna podporujete, stejně jako jeho vztah. Akorát bych se obávala, aby syn nezačal chodit na školu někde jinde a nemusel se stěhovat zpět, kdyby mu vztah nevyšel. A jak už bylo řečeno, nenechala bych rodiče jeho přítele, aby ho živili. Tím by mohla vzniknout jakási závislost/vděk z Vaší strany nebo ze strany syna a to by nebylo dobře. Přeju synovi, aby mu nadějný vztah vyšel
Pro gaye není jednoduché najít životního partnera. No to ani pro heterosexuály
Proto bych syna podporovala v jeho štěstí.
Zaprvé bych mu normálně dávala peníze na živobytí, být finančně závislý na priteli, to by nedělalo dobrotu. Zadruhé bych tam rozhodně jela, seznámila se s rodiči osobně, chtěla bych vidět, kde a s kým bude moje dítě žít.
Zatreti, synovi bych řekla, že se kdykoli může vrátit domů, kdyby něco nebylo v pořádku, jako přítel ho zbouchnout nemůže, ale může se stát spousta jiných věcí a takto mladý člověk má pak plně právo na restart.
Živit asi myslíš, že budou platit bydlení? proč ne, pokud na to mají tak by mi to nevadilo, kdybys měla holku která se stěhuje k příteli tak by bylo běžné že se o ní přítel finančně postará pokud na to má, ne?
samozřejmě ti nic nebrání v tom ho finančně podporovat sama pokud na to máš… mě by jen mrzelo že je daleko ode mě
Jen OT, ale mě fascinuje, že je ve druháku a bude mu 18. Já v 17 maturovala!!!