Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, jen tak čistě ze zvědavosti… Necháváte své dítě pohrát si s prsy při kojení? Malý má necelých 14 měsíců a při kojení si vždy chvilku s prsem hraje („prdí“ do něj pusou apod.), pak se zase kojí. Mně to nevadí, ale někdo třeba razí heslo „s jídlem se nehraje“
. Jak to máte Vy?
@LuckaHor Zajímavé téma do diskuze
Moje dcera si při kojení taky hraje s prsama, z jednoho se kojí, druhé žmoulá
Mě to nevadí ![]()
@Alušáček Jj, to má syn taky tak
. Dělá to i v noci při kojení v polospánku.
@LuckaHor píše:
Ahoj maminky, jen tak čistě ze zvědavosti… Necháváte své dítě pohrát si s prsy při kojení? Malý má necelých 14 měsíců a při kojení si vždy chvilku s prsem hraje („prdí“ do něj pusou apod.), pak se zase kojí. Mně to nevadí, ale někdo třeba razí heslo „s jídlem se nehraje“. Jak to máte Vy?
Tak kdyz mu nejsou tri a vice, tak by mi to nevadilo..
No, nechávám, protože mi nic jiného nezbývá
bez žmoulání neusne nebo rovnou kouše, to mi to žmoulání připadá jako menší zlo. Bohužel občas to fakt dost bolí (teď si většinou jen tak přátelsky ťupe), takže u dalšího dítěte to preventivně zarazím v prvopočátku ![]()
Syn má 10měsíců a hrát ho nechávám. Teď už na veřejnosti nekojím tak ať si u toho dělá co chce ![]()
Malej 10,5m se nakojí a pak prso chvilku dumlá místo dudlíku jen tak na uklidnění, protože ten nikdy nechtěl. A když mu prso vezmu, tak pohoda, žádnej řev
.. Nevadí mi to ![]()
Taky jsem nechavala, kojila jsem 2a3/4 roku, uz 2 mesice nekojim a obcas na me krici „ukaz mi mnam mnam“
![]()
To dělá občas večer a nevadí mi to. Co mi ale vadí je, že při kojení potřebuje mít venku obě prsa a pije z nich střídavě. Doma mi to samozřejmě nevadí, venku už to není úplně ono. Má 21m.
Mě děti dělaly jednu dobu to, že škrábaly kůži ve výstřihu a tahaly vlasy u kojení. To jsem jim zatrhla tak, že tu horní ruku jsem vždy chytla a hladila, třeba naopak přitiskla na to druhé prso. Ale tohle se mi nestalo, u nás jakékoli puštění prsa znamenalo, že mají dost a tím to bylo vyřešeno ![]()
@fenny Jj, tak to tak máme taky
. Ale on se venku ani na návštěvě už kojit nechce, jen si cucne a končí…