Nezodpovědný dospělý syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7296
10.9.22 00:08
@smile_xxx píše:
Tyhle plány může mít člověk, co nemá jen základní vzdělání a není flink. Jak je možné, že mu občas někdo nezaplatí? To dělá načerno? A nebo budou důvodem jeho absence v by práci?

No nebo taky mamince kecá, že mu nezaplatili, však ona to bude táhnout sama. Tvl on si stěžuje, dělá chudáčka a máma s dluhama s platem z fabriky, kromě dvou dětí, živí dospělýho chlapa, ještě ho lituje. Já znám přesně takovýho typka, úplně všechno sedí, byla by to velká náhoda, ale fakt všechno sedí a tenhle mámu akorát oblbuje, lže a vydírá. Což je i tady. Akorát v tý rodině kterou znám je ještě nejstarší ségra, která má sama dceru, je na vše sama, stará se, funguje, ale žádné uznání se od mámy nedočká, to jen synáček. Tohle je jak přes kopírák a až na to, že zakladatelka nepíše nic o nejstarší dceři, sedí úplně vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.22 01:46

Já mám děti ještě malé. Takže ze své zkušenosti s mými dětmi mluvit nemohu. Ale pokud ti můžu poradit, tohle mela moje mamka s mým nejstarším nevlastním bratrem. Kdyz mu bylo 9 let, soud ho přidělil při rozvodu k otci, v tu dobu měl otec mnohem víc financí než moje mamka, bydlel v baráku a měl všechno. Moje máma už měla druhého malého syna s mým otcem a neměli to, co její bývalý manžel a bratr se rozhodl pro otce. Pro mámu to byla rána a dodnes ji to trápí. Vyrůstal teda od 9let do 18 u otce, za mámou chodil, jen když mu bylo ouzko. V 19 začal fetovat, nepracoval a dostal se do vězení. Táta se na něj vyprdnul a jedinej, kdo za ním jezdil, posílal mu dopisy a balíky byla moje máma. Ta z toho byla hotová, že její dítě skončilo tak, jak skončilo. Vylezl, fetovat začal znovu a zase šel na basy. Opět se zajímala jen mama, kterou to nicilo tak, že začala brat prasky na nervy. On to není zlý chlap, on by se rozdal, miluje děti, je dost citlivý. Nevím, v čem se stal problém, že začal fetovat a v base se z toho dostal a pak zase začal. No k věci, když vylezl, šel bydlet k mámě, do práce chodil jak když nechodil, taky pořád z jedné práce do druhé. Mámě dal, pak zase nedal, když zase začal s trávou, mama se bala že začne znovu fetovat a bouchla do stolu a poslala ho pryč. A jelikož neměl kam jít, táta se na něho vyprd už v těch 18, tak neměl jinou možnost než se postavit na vlastní nohy. Našel si práci, bydlení a vše se změnilo. Pracuje, bydlí a za mámou chodi na návštěvy. Je z něho zodpovědný chlap a snaží se. Samozdřejmě ho trápí, jak se choval a dost často se mámě ještě teď omlouvá. Mamce jednou řekl, že lituje toho, že se tenkrát rozhodl pro tátu. Ze si uvědomil, že má vlastně jenom ji. Takže, za mě rada. I když vím, že to pro tebe bude těžké, proste ho vykopnout na ulici. To jediný, by mu mohlo pomoct se probudit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
10.9.22 07:02
@Anonymní píše:
Ano je to jistě i moje chyba, on byl do 10 let hodné dítě, vše začalo narozením dvojčat, kdy vygradovaly problémy s bývalým, s ním byly problémy i dříve, ale já o nich nevěděla, věřila jsem ex, on mi lhal, jak je vše zaplacený a najednou nám ostřihli elektřinu, vyhodili z bytu. Ex sliboval, nepolepšil se, tak jsme se rozvedli, když bylo dvojčatům něco přes rok a tam problémy se synem gradovaly. Já ho nezvládala, po domluvě byl svěřen bývalému, zajímala jsem se pořád, chodil ke mě na víkendy, ale postupně nechtěl. Myslela jsem to pro jeho dobro, táta na něj víc platil a vypadalo to, že ho lépe zvládne. Ale opak byl pravdou. Ex byl hodně pryč, nechával ho samotného doma i klidně týden, já to nevěděla, žiju v jiném městě, denně jsem jim volala, ale ona lhali. Oni mě ze všeho vždycky vynechali, já se problém dozvěděla vždy až poslední. Oni jsou oba úplně stejní, ale já bych chtěla, aby syn žil jinak, lépe. Chci začít od znova, s čistým štítem, ale on mě bude tahat pořád dolů a hlavně jeho chování vidí mladší děti, které jsou v pubertě, ony jsou zatím ve svých 12 úplně bezproblémové, dělají mi jen radost a nechci nic pokazit. Syn ale také nedělá jen problémy, občas je opravdu zlatý, pomůže a dokonce mi předělal byt, je velmi manuálně zručný, o to víc mě ale mrzí, že se v žádné práci neudrží, problém je čistě jeho povaha a laxní přístup. Šikovný to když chce, tak je velmi a není ani zlý, s mladšími sourozenci má dobrý vztah, pomáhá jím se školou, on není ani hloupý, právě naopak, když chtěl měl jedničky, jenže on nechtěl, zlobil, do školy moc nechodil, provokoval tam všechny a tak i studijní výsledky šly dolů, ale mnohem větší problémy byly v chování, to bylo i důvodem vyhazovu ze středních škol a neklasifikované předměty, protože tam nechodil.

Jsi jeho máma, takže na něm vidíš hlavně i ty hezké věci, což je dobrý, ale bohužel nějak mi nejde pochopit, že jsi za těch 10 let, co byl u táty a chodil do školy a na střední nevšimla, že kluk není od táty vedený, tak jak by měl. Škola určitě toho byla jasným důkazem, pokud měl problémy musela jsi to vědět. Popřípadě řešit nějakýho psychologa. On určitě nějakou zanedbanou formu má. (Třeba ADHD?) Co já vím..mohlo se to řešit a třeba by byl jiný..jestli ho nikdo nevedl k povinnostem, důslednosti ve škole a on si rostl, jako dřevo v lese, tak se pak nemůže nikdo divit, že nesnese, aby po něm někdo řval, něco mu diktoval a úkoloval. Ale to prostě v ty práci je, je hrozně mladej, nic neumí. On prostě je v pozici se svým vzděláním, zkušenostmi vždy zaklopit uši a poslouchat. Jenže to on bohužel si přece nenechá líbit, ještě teď je ve věku, kdy má dojem, že svět bude poslouchat jeho a ne on svět. Je to těžký s takovým „beranem“. Jak mu můžeš pomoc? Tak, že ho vážně hodíš do ledový vody a plav. Takovýmu bohužel nedomluvíš, obávám se, že on bude ten celoživotní průs**erář, který věřím, jak říkáš ty, má hodný jádro. Ale to je mu v celku nic moc platný…
Zázrak by se ovšem stal, kdyby přestal kouřit tu svoji travku a začal makat. Udržel se…

Bohužel teď sklízíte, co jste zaseli..

• Citovat
  • Upravit
74217
10.9.22 07:04

Je to žhavý adept na dalšího bezdomovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21072
10.9.22 07:20

Tak půjde stejnou cestou jako tvůj ex. Má jeho geny a je tak vychovaný.

A hlavně je DOSPELY a měl by začít nést odpovědnost sám za sebe, za svoje činy a svoje rozhodování. Když mu budeš pořád stát za zadkem a pořád jej zachraňovat, tak z něj bude přesně to co je teďka. Neschopná zadlužená pijavice plná výmluv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15957
10.9.22 08:31

Myslim, že kluk je po rodičich, to bude těžko ho nějak předělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
10.9.22 09:28
@Anonymní píše:
No syn uvažuje podobně, rozčiluje ho ten systém, že já makám pro někoho, vydělám mu peníze a dostanu z toho zlomek. No jo, ale tak to bohužel chodí, to on si nedá vysvětlit. Neustále vymýšlí, v čem podnikat, chce do ciziny, vždycky se pro něco nadchne, ale u ničeho nevydrží. On umí vzít za práci, ale pak mu vadí, že dělá nejvíc a dostane stejně jako ti, co podvádí s hodinami, když to řekne, jdou po něm. Občas mu nezaplatí. Já se ho snažím přesvědčit, ať jde do fabriky, dohodila bych mu místo u nás, o tom nechce ani slyšet. Pořád má velké plány, ale skutek utekl. A on teď potřebuje jistou měsíční výplatu, ne to, jak to teď dělá, alespoň pro začátek, aby se mohl odpichnout. S exekucí se mu podnikat začne špatně.

A v tom je asi přesně ten problém. Je potřeba ho podpořit a naslouchat mu. Ne mu tvrdit jak je normální, aby člověk otročil a snažit se ho nacpat do fabriky. Protože ne, tak to opravdu nechodí v dosti případech. Co ho trápí ti říká a tak mu naslouchej a podpoř ho. Je potřeba s ním mluvit o tom, co chce on a snažit se mu pomoci v hledání sám sebe. Ukázat mu to, že on otročit nemusí. Že on má na víc. Pokud si za tím, s tvou psychickou podporou, půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
10.9.22 09:32
@smile_xxx píše:
Tyhle plány může mít člověk, co nemá jen základní vzdělání a není flink.Jak je možné, že mu občas někdo nezaplatí? To dělá načerno? A nebo budou důvodem jeho absence v by práci?

To není úplně pravda. Znám dost lidí se základním vzděláním, kteří se rozhodli podnikat a dnes jsou za vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.22 09:46
@Soher píše:
A v tom je asi přesně ten problém. Je potřeba ho podpořit a naslouchat mu. Ne mu tvrdit jak je normální, aby člověk otročil a snažit se ho nacpat do fabriky. Protože ne, tak to opravdu nechodí v dosti případech. Co ho trápí ti říká a tak mu naslouchej a podpoř ho. Je potřeba s ním mluvit o tom, co chce on a snažit se mu pomoci v hledání sám sebe. Ukázat mu to, že on otročit nemusí. Že on má na víc. Pokud si za tím, s tvou psychickou podporou, půjde.

Tak problém je především v tom, že matka sama je nucena zůstat v onom systému, který on tak odmítá - i proto, že synáček na ní parazituje. Jak mu má pak ukázat, že on má navíc? Je v pořádku chtít se vymanit že systému - ale ne na úkor jiných. Ona na výběr i díky němu nemá. To musí, panáček sám. A sorry, ale říct ženský, která si od svýho syna nechává takhle sr. t na hlavu a která se nechá tímhle parazitem využívat, že ho má podpořit, naslouchat mu - co myslíte, že ona udělá? :zed: Jako nechť ho psychicky podpoří, ale v první řadě by ho měla hodně rychle vykopnout z hnízda a přestat ho dotovat.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
10.9.22 10:30

Dej mu termín, do kdy se má odstěhovat. Minalne půl roku, ať se chlapec nestresuje. Takhle se stresuješ
ty a konce to nemá. Musí se postavit na vlastní nohy a zjistit, že bez práce nejsou koláče. Tady vlidnosti nedocilis nic.

• Citovat
  • Upravit
133
10.9.22 11:19
@Alušáček píše:
Myslim, že kluk je po rodičich, to bude těžko ho nějak předělat..

Ano, geny nepřebiješ. Výchovou se dá leccos zlepšit, ale tady už je asi pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
10.9.22 11:55

Pokud by byl k tomu ochotný, tak si myslím, že by mu pomohlo chodit na psychiatrii a psychoterapii. A možná i na nějakou sociální rehabilitaci. Za tím chováním může také být nějaká diagnóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
10.9.22 11:57

S kým kdo zachází, s tím také schází - takové hrůzy jako tvůj ex se rozmnožují jako králíci, tys to dovolila a umožnila a tak to máš. Bych byla za to ráda, kdyz se tvůj synacek na.ere a není doma x dnu, tak bych ho nas. irala schválně furt.

A to se modli, aby se takhle v budoucnu nezačala chovat i ta ml. decka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí