Nezvládání vzteku ve čtyřech letech

12929
19.2.19 17:21

Kamarádka měla takového syna, u něj ten amok přecházel až do toho, že přestával dýchat a odpadl.
Jako z toho nejhoršího vyrostl, ale vzteklina je i v pubertě. Řekla bych, že čas určitě nějak pomůže, ale zároveň je potřeba s problematickou povahou pracovat.
Najděte si dobrého psychologa, nějakého, který vám řekne víc, než že máte dávat víc pozornosti a lásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
19.2.19 17:23

A trochu studený vody jste zkoušeli? Do kelímku a caknout mu ji do obličeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
19.2.19 17:46
@terien píše:
A trochu studený vody jste zkoušeli? Do kelímku a caknout mu ji do obličeje.

Tobě by to při vzteku pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.2.19 17:55
@jita22 píše:

Možná jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
19.2.19 18:18

Běžte za psychologem, pomůže.
Naše starší princeznička měla takový hysteráky taky. Teda max.do půl hodiny, ale jako fakt peklo - v krámě, na ulici, několikrát seděla na chodbě a řvala, sousedi na mě vrhali soucitné pohledy. Prvně jsme se museli my dospělí naučit nad tím pokrčit rameny - neřešit, nekomentovat. Prostě tomu nevěnovat pozornost a nechat dítě vybublat, pak nabídnout pomazlení a teprve když je v klidu, tak něco vysvětlovat. Aspoň to pomohlo u nás. Dvojka je ještě větší rapl, tak jsem na ni zvědavá. Vám držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.2.19 18:20
@jita22 píše:

trocha cáknutí může pomoci zastavit takový ten afekt, kdy je malé dítě fakt už úplně bez sebe - ne násilím strčit pod sprchu, ne to používat jako trest.

Ale to neřeší ten základ, že si zakladatelčin syn v genetické loterii vylosoval silný temperament a zatím se mu nedaří najít cestu jak to regulovat.

Návštěva dětského psychologa určitě neublíží, stejně tak bych možná zvážila videotréning interakcí - http://spin-vti.cz/…-vti-trenera

Jinak docela fajn jsou emušáci https://www.scio.cz/…cky/emusaci/ případněemoční karty https://obchod.portal.cz/…zkove-karty/

Když najdete způsob, který bude vašemu synovi pomáhat lépe rozumnět a řešit frustraci jinak, tak by bylo fajn aby na to přistoupily i učitelky v MŠ.

Jako bude to nejspíš jeho téma po celý život, ale čím dříve začne rozumět svému temperamentu hledat jak ho využít ne jak se propadnout do vzteku, tím líp. A tím snesitelnější bude puberta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
19.2.19 19:03

@Ou no, u nas by to asi nepomohlo.
Ale ty emoční karty vypadají docela zajímavě - máš s tím nějakou osobni zkusenost? Z toho odkazu si uplne neumim predstavit, co od toho cekat, ale obcas bych to snad ocenila i ja - ukazat kartu, ze fakt jsem unavena/nastvana, treba by to bylo lip pochopeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
19.2.19 19:43

@Sany80s ano k němu se chystáme, v práci mám psychologa pro dospělé, tak se s ním zkusím poradit, koho by mi z kolegů doporučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
19.2.19 19:44

@7.straka děkuji… snad mu nějak pomůžeme… je na něm vidět, že ho to trápí… poté mi vždy říká, že ho to mrzí, že už bude hodný…sama na něm i vidím, že se to v něm pere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
19.2.19 19:46

@Ou děkuji moc za odkazy, kouknu na ně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie