Nic si nepamatuji

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69125
17.4.14 23:39

Tohle mela v jednom obdobi moje mama. Pozvala jsem ji do divadla, ve ctyri si volame, ze se sejdeme v sest pred divadlem, marne tam stepuju jak blbec a ona si v klidu dojela domu a teprve po dlouhe chvili vzala do ruky telefon, uvidela dvacet neprijatych hovoru ode me a nejak ji to seplo. Kdyz se takovehle historky opakovaly temer denne, prestalo to byt smesne, zasla si za doktorem, ktery stanovil diagnozu priserne nizky tlak, neco ji na to nasadil a ac jsem o tom dost pochybovala, opravdu to rychle zabralo, pry se ji nejak nedokrvoval mozek ci co? No nevim, dost nizky tlak mam taky a tohle jsem v zivote nezazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
17.4.14 23:48

Zajdi k neurologoj. Jinak je na pamet dobra ginko biloba (ja mela problemy s ucenim a ginko mi pomohlo), nebo pak ruzna cviceni pameti (do toho muzes zapojit i starsi ditko :palec: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4750
17.4.14 23:58
@Boudová píše:
Tak to mě zajímá co ti na to řeknou, napiš to sem pak prosím. Mám to totiž taky, nepamatuju si z dětství skoro nic :-/ jen z toho co mi mamka vyprávěla jsem si udalala umělé vzpomínky. Holky mi taky říkaj, pamatuješ jak jsme loni… a já si nikdy nepamatuju nic :(

Hmm já taky ne :think: ale z toho si třeba pamatuji úplné kraviny nebo vůně :nevim: já myslela že mozek jen vypouští co nepotřebuje a né že by to mohl být problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
18.4.14 00:14

Take si z detstvi a puberty mnoho nepamatuji a malo pamatuji. Obcas jsem roztrzita a relativne rychle zapominam na miminkovske obdobi prvniho syna, bude mu jedenact… prejdu byt a zapomenu, co jsem chtela apod… opakuji se… nicmene to povazuji za relativne bezny popis mnoha lidi :) ja tomu rikam, ze jsem sklerotik :) a ke vsemu nyni rok doma na rodicaku… a to se to sakra zhorsilo :)

pokud rikas, ze k doktorce temer nechodis a kdyz, tak nerada chodis, ale zaroven jsi jiz slysela vety typu „moc se pozorujes“ a „civilizacni choroba“… to se dle meho nazoru docela vylucuje…

muj nazor :) mozna je to relativne bezny standardni stav a moc se pozorujes, mozna je to neco vaznejsiho… a tedy, pokud to ty tak citis, lepsi bude se o tom poradit se svym lekarem, idealne si vyzadat konzultaci jineho lekare (pokud se s nazory sveho lekare neztotoznujes)

tak hlavne, at je lepe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.4.14 03:41

To, co popisuje zakladatelka, znám taky… A podle metody „sám sobě doktorem“ :D jsem pár let zkoušel, co to asi může být. A došel jsem k závěru, že hlavním problémem je pracovní zatížení, jednotvárný život (určité činnosti se opakovaly pořád dokola…) a taky - jak to říct - mžikové stresové podněty. Asi jako když někdo párkrát tleskne, luskne prstama nebo tak něco… Teď zrovna obsluhuju lis v jedné firmě - takové to buch - buch - buch - buch - buch pořád dokola - a občas takové „zatmění“ mívám po práci. Bohužel na to pomáhá především odpočívat, ať už pasívně nebo aktivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85535
18.4.14 07:09

No tohle rozhodne normalni neni 8o ja myslela ze uz chodis aspon 5 let k lekari 8o tak si hned zajdi k neurologovi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.4.14 07:43

Takze mi to neda, abych nepriznala, ze i ja trpim necim dost podobnym..dokonce se mi nedavno uplne nahodou ozval jeden stary znamy, videli jsme se parkrat v zivote…no abych to zkratila, po par vymenenych sms mi zacal licit nase spolecne intimni zazitky, ktere si ja absolutne nevybavuji? :-D Kdyz jsem to vypravela kamaradce, ze si nepamatuji sex ktery,,pry" pred par lety probehl, jen se smala, ze to nejspis za moc nestalo…Je mi 33,mam dva syny 16,5 roku a 7 mesicu a mimochodem obcas mam problem si treba vzpomenout, kolik mi je let, nebo rodne cislo toho mladsiho, to proste v hlave nenajdu :-/ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 07:45

Jak tady někdo psal roztroušená skleroza to nejspíš není. Ta není o zapomínání. Jestli nemáš další příznaky jako slabost nohou, rozmazané vidění, brnění nohou nebo rukou, tak to bude něco jiného. Já jí mám už skoro 20 let a zapomínám taky hrozně moc. Mám ale atypicky poškozenou tu část mozku, která je zodpovědná za paměť, soustředění… Ale vím o svém handicapu a snažím se jej kompenzovat. Všude tahám sešit a tužku. Ihned si vše píšu, protože se nemůžu na paměť spolehnout. Ale mám to od puberty, kdy mi nemoc ten mozek poškodila. Kupodivu jsem s tím zvládla i VŠ. Jen spolužáci si to 2× přečetli a uměli, já musela 20 - 30×.

• Citovat
  • Upravit
3817
18.4.14 07:47

Hmmm…velice zajímavé.

Já jsem absolutní opak - mám paměť takovou, až mě to spíš otravuje…pamatuju si přesně, kdy, jaké bylo např. počasí (a to klidně i před 10 lety, jaké bylo léto, zima, podzim…), když jsme někam jeli, kdy kdo co řekl na jaké návštěvě, pochopitelně kdy jsme kde byli na výletě, kdy jaké dítě bylo nemocné a co bralo za atb…- jako řekla bych, že mě spíš ta moje „geniální“ paměť kolikrát obtěžuje ;)…protože mám tendenci pořád v tom nějak bádat… :nevim:

Já bych spíš strašně uvítala, kdybych si některé věěci prostě NEPAMATOVALA.
A mně to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.4.14 07:51

Zajdi rovnou k neurologovi a na obvoďačku se vykašli :kytka: Mimochodem, beztak je její přístup k tvému problému neuvěřitelný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
18.4.14 07:51

Ja teda obcas pocituju neco podobneho, ale zaujal me prispevek, ze by to mohlo souviset s krevnim tlakem. Je fakt, ze tlak mam vecne nizky… @ugluk a na ten tlak mama zobala nejake prasky? Nebo cim si ho zvysovala? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
18.4.14 08:01

@Gerberka tak to jsme na tom podobně, úplně ti rozumím. Taky si pamatuju každou prasečinu :roll:
Kámoška se mi vždycky směje, protože se třeba o něčem bavíme a já vysypu, že to bylo tehdy a tehdy a ten řekl to a to… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 08:03

Mohu napsat jen to, že od doby kdy mám fakt dlouhodobé migrény, tak mám problém s pamětí - do té doby jsem si pamatovala i prkotiny.
Inko E.

• Citovat
  • Upravit
14996
18.4.14 08:18

@Gerberka takovou jsem mela kamosku, ktera to neustale vyuzivala k vycitkam a pamatovala si, co kdo rekl pred sto lety. Bylo to s no desne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
18.4.14 08:32

Trochu mimo, ale připomnělo mi to, že jsem jednou takhle vytěsnila vzpomínku na sex. Fakt… vím, že jsem dotyčným spala, ale jak jsme k tomu došli, jak to probíhalo, jak jsme se pak rozešli… nevím nic!!! Naprosto nic! Jediný záblesk, pohled, dotyk, drobnost, detail… prostě NIC! 8o 8o 8o

Podotýkám, že alkoholem to fakt nebylo, nepiju… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast