Nic si nepamatuji

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3817
18.4.14 08:36

@LadyTommy

ano, po této stránce je to děsné ;) - souhlasím.

ono žádný extrém prostě není dobrý…ale s tím asi člověk nic nenadělá.

Já bych TAK RÁDA některé věci prostě ZAPOMĚLA a nejde to…samozřejmě že ty vzpomínky jsou strašně hezké, ale BOHUŽEL si pamatuju hodně zlých a špatných věcí, čím mi ublížela moje rodina - a oni si ti pitomci mysleli, že druhý člověk je splachovací…což tedy NENÍ. Ani člověku, který je splachovací, se některé věci neříkají (urážky a ponižování).

Je to pak těžký… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
18.4.14 08:37

@Cmochy

tak tohle jde naprosto mimo mě…tohle nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
18.4.14 08:52

@hanzy ja presne nevim, ono to u mamy souviselo s tim, ze bojovala s vysokym, snizovala ho, potom hodne zhubla (pod dohledem lekaru, ale za pul roku dala dolu dvacet kilo) a jak telo preskocilo z jednoho extramu do druheho, nedokazalo se s tim tak rychle vyrovnat. Jinak ja mam celozivotne tlak klidne 90/60 a pamet mam jak slon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
18.4.14 09:08
@Gerberka píše:
@Cmochytak tohle jde naprosto mimo mě…tohle nechápu :nevim:

Sama nechápu jak je to možné… fakt netuším :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
18.4.14 09:57

No tak já jsem na tom stejně. Z dětství mám jen pár vzpomínek, z puberty taktéž. V práci jsem si všechno musela zapisovat, ovšem pak jsem stejně ty papírky někam založila a nemohla jsem si vzpomenout kam. Mateřstvím se to ještě zhoršilo. Kolikrát zapomínám i úplně běžná slova :zed:. Opakuju se (nevím, jestli jsem to říkala muži, kamarádce nebo jsem to psala na emimino :D ). Na schůzky chodím v jiné hodiny/dny, než jsem domluvená. Večer vždycky vyprávím dítěti, co jsme dělali a často si vůbec nemůžu vzpomenout, co to vlastně bylo. Pexeso přestalo být mou oblíbenou hrou… Taky už si toho začínají všímat jiní lidé (naposled moje doktorka, když jsem si nemohla vzpomenout na název léku, který jsem týden užívala). Na škole jsem to brala tak, že mozek vytěsňuje méně potřebné informace a teď na rodičovské tím „zahálením“ hodně měkne, nikdy mě nenapadlo brát to jako nenormální :nevim:
Nicméně já to tak měla „co si pamatuju“ :lol:, pokud jsi vždycky měla paměť jak slon, tak bych odborníka navštívila.

@LadyTommy píše:
@Gerberka takovou jsem mela kamosku, ktera to neustale vyuzivala k vycitkam a pamatovala si, co kdo rekl pred sto lety. Bylo to s no desne

Takovou mám taky. Před nedávnem se mě ptala, jestli si pamatuju, jak jsme spolu trhaly pampelišky ve školce 8o Já už jsem zapomněla, že jsem do školky vůbec chodila… :)

Příspěvek upraven 18.04.14 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
18.4.14 10:00

@Fikta - no jo, no…ale třeba se holky s tou pamětí dá ještě něco dělat!!

Moc držím palce, aby se vám to zlepšilo!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
18.4.14 10:21

@Gerberka doufám, že se to vrátí „do normálu“ (pamatovat si aspoň to co chci :) ) až přestanu kojit, začnu chodit do práce a spát :andel: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 10:29

Žádné jiné ataky nemám. Tlak nízký mám, to je pravda. Dokonce, i v těhotenství, když jsem měla hodně přes 90 kilo, extra nahoru nelezl. Vůbec mě nenapadla varianta nedostatečného prokrvení mozku. Díky za impuls k přemýšlení :palec:

Třeba, co se týká školy, ZŠ a SŠ, jsem proplula jako průměrný student bez učení se doma.

@Gerberka fakt je, že dobře zapmenui to, čím mě vytočila moje polovička :D Vím, že jsme se chytli, ale proč, to už je pryč. A netrápím se tím. Samozřejmě to není tak, že bych si nepamatovala vůbec nic. Když mi chlap nebo přátelé vypráví naše společné historky, tak se mi něco vybavuje.

• Citovat
  • Upravit
6532
18.4.14 10:31
@Cmochy píše:
Trochu mimo, ale připomnělo mi to, že jsem jednou takhle vytěsnila vzpomínku na sex. Fakt… vím, že jsem dotyčným spala, ale jak jsme k tomu došli, jak to probíhalo, jak jsme se pak rozešli… nevím nic!!! Naprosto nic! Jediný záblesk, pohled, dotyk, drobnost, detail… prostě NIC! 8o 8o 8oPodotýkám, že alkoholem to fakt nebylo, nepiju… :mrgreen:

Tak to bych přisuzovala zatmění mysli vlivem hormonální bouře :lol: Ovulace prý dokáže divy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
18.4.14 10:34
@MeloryNox píše:
Tak to bych přisuzovala zatmění mysli vlivem hormonální bouře :lol: Ovulace prý dokáže divy.

Možná, asi.. fakt netušim… :nevim: :nevim: :nevim:
Každopádně je to hodně divnej pocit… nic si nepamatovat.. to je jediná věc v mým životě kdy mám fakt amnézii 8o :nevim: Jinak si pamatuju absolutně všechno :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 10:38
@Baby86 píše:
Zajdi rovnou k neurologovi a na obvoďačku se vykašli :kytka: Mimochodem, beztak je její přístup k tvému problému neuvěřitelný :cert:

Konkrétně s tímhle problémem jsem u obvodní nebyla. S jiným. Byla jsem hodně, opravdu extrémně unavená. A ona na to: „co byste jako chtěla, když kojíte? Díte se má kojit maximálně rok. To vás vysává“… 8o Kojla jsem do 18. měsíců. Chtěla jsem jen to, aby vyloužila fyziologickou příčinu (anémii atd.)

• Citovat
  • Upravit
3774
18.4.14 10:50

@Hanka1 Roztroušená skleroza má zcela jiné příznaky - mám kolem sebe 2 lidi a rozhodně se počátky neprojevily nadměrným zapomínám.
 http://www.celostnimedicina.cz/…zkomisni.htm?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
18.4.14 10:54

Zkus léky za paměť - Ginkgo Bilobu, apod.
http://mozek-pamet.heureka.cz/

Taťka něco takového dostal od lékařky - kvůli špatnému prokrvení rukou…a je s ním k nevydržení :mrgreen: :hug: :mrgreen:, jak je aktivní. Už jsme si řikaly se segrou, že mu to tajně zaměníme za lentilky :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.4.14 11:22
@Anonymní píše:
Konkrétně s tímhle problémem jsem u obvodní nebyla. S jiným. Byla jsem hodně, opravdu extrémně unavená. A ona na to: „co byste jako chtěla, když kojíte? Díte se má kojit maximálně rok. To vás vysává“… 8o Kojla jsem do 18. měsíců. Chtěla jsem jen to, aby vyloužila fyziologickou příčinu (anémii atd.)

To je opravdu sprosté. Přitom co by to tomu obvďákovi udělalo, napsat ti žádanku na neurologické vyšetření. Že je člověk mladý, neznamená, že nemůže mít zdravotní problémy a právě u mladého člověka by to ten lékař neměl podcenit. Být tebou, tak ho obejdu a najdu si toho neurologa sama. Kdybys byla náhodou z Prahy nebo aspoň trochu poblíž, doporučila bych ti MUDr. Lenku Sereghyovou. Je hodně svá, docela drsná, ale opravdu odbornice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
21.4.14 22:29

Nemůžu nereagovat. Mám něco podobného a začíná mě to dost trápit a omezovat v běžném životě a fungování. Jsem na rodičovské, mám rok a půl starého syna a mám teď kolem sebe dost nových kamarádek s dětmi. Bohužel si pak skoro nikdy nepamatuju, co jsem s kterou řešila a co mi která říkala, takže v tom mám pak maglajz a kolikrát se i bojím něco říct a navázat na hovor z minula, protože si nejsem jistá, že jsem se o tom bavila právě s ní. Do toho mám šíleně špatnou paměť na obličeje. Za poslední rok se mi už několikrát stalo, že jsem někoho potkala na ulici, on se ke mně hlásil, znal moje jméno i jméno syna a já na něj koukala jak puk a snažila se nějakýma obecnýma řečma zamaskovat svůj trapas :-( Teda paměť jsem nikdy neměla moc dobrou, ale teď je to horší a horší a moc mě to mrzí. Jsem společenský člověk, ale spousta lidí si o mě díky mému handicapu asi myslí, že ne. Nepamatuju si ani jména. Zkoušela jsem brát i různé preparáty na paměť - lecithin i ginko, ale výsledek nevalný. nechápu, jak jsem mohla vystudovat VŠ! Však mě to stálo nervů! Všude s sebou tahám diář a co si tam nezapíšu, to jako bych nevěděla neslyšela. Od dětství si píšu deníčky, tzn. od nějakého roku 95, ve snaze si vše uchovat alespoň na papíře, když už hlava stávkuje. Teď píšu i synovi deníček, ale raději bych si vše pamatovala tak nějak přirozeně, než pořád sedět u PC a datlit to, co by měl pobrat mozek :( Ale jsem ráda, že v tom nejsem sama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí