Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Wani píše:
Bohužel v Cesku je nájemní amaterismus, takže diskriminaci čelí v podstate všichni, kteří mají děti, domácího mazlička nebo nezijou v páru. K tomu se přidají podmínky, že nesmí si tam člověk nahlásit TP (což je nelegální). Pokud mas problém najít bydlení, obrátila bych se na nějakou realitku a zadala jim, ať ti byt najdou.
co to meleš, jaký diskriminaci
jde pouze o maximálně racionální výběr nájemníka v přímé vazbě na nevýhodné postavení pronajímatele podle občanskýho zákoníku
Našla jsem podnájem se 3 dětmi, krásně udělaná rekonstrukce, všechno elektro a dost nábytku tu zůstalo. Na náš kraj celkem drahý nájem, ale vydělám na to. Nepřijdu si diskriminovana. Bylo to teda přes známé.
@BeNiPe píše:
Nevím jak u vás, ale u nás se jsou městské byty ty “sociální”. Je na ně čekačka jako blázen a mají být pro potřebné a jen na přechodnou dobu. Samozřejmě toho jen všichni využívají.
Nevím, v Brne si to dělá každá část zvlast a jako sociální vnímány nejsou. Jak jsou na tom opravdové sociální byty v Brne ale netuším.
Hele, ja klidne samozivitelce pronajala. Jinak ty reci o amaterismu, no dobry. Kazdy ma pravo pronajmout za jakych podminek chce.
@pohledzdruhestrany píše:
co to meleš, jaký diskriminacijde pouze o maximálně racionální výběr nájemníka v přímé vazbě na nevýhodné postavení pronajímatele podle občanskýho zákoníku
A nájemce má jaké práva? Vždyť tu nájemníci nemaji žádné jistoty, smlouvy maximálně na rok, kolikrát problém s řešením jakýkoliv problémů s majitelem bytu, očekávání, že být nebude vůbec opotrebovan (mluvim o běžném opotřebení). Já naštěstí bydlela s manželem v bytě, který vlastnila firma, takže tyto protizakonne výmysly (žádné TP, děti nebo psi) na nás nezkoušeli. Kdykoliv bylo něco potřeba, bylo to vyřešeno okamžitě a jeste nam k tomu nikdo za našimi zády neleží do bytu.
@Wani píše:
A nájemce má jaké práva? Vždyť tu nájemníci nemaji žádné jistoty, smlouvy maximálně na rok, kolikrát problém s řešením jakýkoliv problémů s majitelem bytu, očekávání, že být nebude vůbec opotrebovan (mluvim o běžném opotřebení). Já naštěstí bydlela s manželem v bytě, který vlastnila firma, takže tyto protizakonne výmysly (žádné TP, děti nebo psi) na nás nezkoušeli. Kdykoliv bylo něco potřeba, bylo to vyřešeno okamžitě a jeste nam k tomu nikdo za našimi zády neleží do bytu.
za a) v čem je tam prosím diskriminace, jestli teda víš, co znamená slovo diskriminace, za b) smlouvy na rok, je primárně požadavek hypotečních bank, tedy byt na hypotéku nesmí pronajímatel pronajmout na dýl a hlavně je to obrana proti tomu, že když nájemník neplatí, tak se ho jednoduše nezbavíš a k penězům se už nedostaneš…tedy je to jen reakce na nevyváženost v neprospěch pronajímatelů
@Wani píše:
A co je na zadni psi spatne? Najemce ma asi duvod.Tyjo, zkus si jednou nechat znicit byt, neplatice. No, teorie se lisi od prace.
Ja jsem sama s detma, jedno je hlucny ptz postizeny, taky mam vetsiho psa a kocku a dalsi mensi zver. Najem jsem sehnala pres kamaradku, jinak bych asi taky nemela moc sanci.
Jinak ja mam v najemni smlouve ted nove zadne malovani. Modrou po jednech najemnicich jsme dostavali dolu tyden. A kupodivu v pohode. Najemnici slusni a zadne zvire a zadne malovani jim nevadi.
@BeNiPe píše:
Obecní byt by měl být na určitou dobu, aby na něj měli nárok zase další v podobné situaci.. tyhle vyčůrané lidi úplně miluji
Cože?
Zájmem města je pronajímat dlouhodobě. Nájmy se dávají u ověřených na dobu neučitou a město velmi nerado mění nájemníky (i neplatičům se davají splátkové kalendáře a nevystěhovávají).
Pak je tu kategorie SOCIÁLNÍ byty - ty jsou pro chudé, platí se tam ještě menší nájem a KAŽDÝ rok je nájemník posuzován jestli je stále chudý.
A další jsou STARTOVACÍ byty - ty jsou pro mladé rodiny na maximálně tři roky za snížený nájem. Potom můžou přejít do běžného obecního bytu.
Pleteš blbosti. Klasický obecní byt je nafurt a o to se město snaží. Ještě nedávno se pak při dlouhodobém nájmu dali odkoupit. ![]()
@Tarjei píše:
Ja jsem sama s detma, jedno je hlucny ptz postizeny, taky mam vetsiho psa a kocku a dalsi mensi zver. Najem jsem sehnala pres kamaradku, jinak bych asi taky nemela moc sanci.
No děti budiž, ale nechat si do bytu pustit psa, kočku a ještě kdoví jakou havěť, to bych teda nedovolil. A vůbec nechápu lidi co mají tu drzost chtít aby jim pro ten zvěřinec někdo pronajal byt.
@Camor a co je na tom tak spatnyho, kdyz ta zver nic neznici? Btw psa mam asistaka k postizenymu diteti, myslim ze se chova slusnejs nez fura lidi ![]()
@Wani píše:
Bohužel v Cesku je nájemní amaterismus, takže diskriminaci čelí v podstate všichni, kteří mají děti, domácího mazlička nebo nezijou v páru. K tomu se přidají podmínky, že nesmí si tam člověk nahlásit TP (což je nelegální). Pokud mas problém najít bydlení, obrátila bych se na nějakou realitku a zadala jim, ať ti byt najdou.
V česku je hlavně naprostá diskriminace majitelů bytů zaštítěná občanským zákoníkem. Dokud jsou všechna práva na straně nájemníka, tak je jeho výběr podřízen tomu, aby se majitel bytu nestal jeho sponzorem.