Nikdo nechce dát samoživitelce podnájem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.9.21 11:42

Také bych se přidala, že najít pronájem v praze a sama s holkou je problém a vidím ho v tom, že pronajímatel je celkem nefér a to vzhledem k situaci, že minulý rok jsem se stěhovala z garsoniéry do většího, dala do toho všechny ušetřené finance, malinká potřebovala už vlastní pokoj, tak jsem se rozhodla přestěhovat no a co teď? Majitelce se vrací nějaká příbuzná z Ameriky a já musím pryč a peníze na to nejsou. Tady jsem se vším platila 16000kc, ale vůbec do začátku jsem musela složit dva nájmy +13000 realitní kancelář, teď není z čeho. No nevím asi skončím s malou pod mostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
7.9.21 11:43
@Charlotta2017 píše:
Také bych se přidala, že najít pronájem v praze a sama s holkou je problém a vidím ho v tom, že pronajímatel je celkem nefér a to vzhledem k situaci, že minulý rok jsem se stěhovala z garsoniéry do většího, dala do toho všechny ušetřené finance, malinká potřebovala už vlastní pokoj, tak jsem se rozhodla přestěhovat no a co teď? Majitelce se vrací nějaká příbuzná z Ameriky a já musím pryč a peníze na to nejsou. Tady jsem se vším platila 16000kc, ale vůbec do začátku jsem musela složit dva nájmy +13000 realitní kancelář, teď není z čeho. No nevím asi skončím s malou pod mostem

je mi líto tvojí situace, ale majitelka nebude řešit tvoje problémy, koupí a pronájmem bytu řeší ty svoje vlastní či problémy své rodiny. Kauci ti jistě vrátí, pokud jsi byt nezdemolovala a byt se dá pronajmout i bez realitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.9.21 11:54
@Pudloslava píše:
je mi líto tvojí situace, ale majitelka nebude řešit tvoje problémy, koupí a pronájmem bytu řeší ty svoje vlastní či problémy své rodiny. Kauci ti jistě vrátí, pokud jsi byt nezdemolovala a byt se dá pronajmout i bez realitky.

To sice vrátí, ale má na to nějakou dobu od vystěhování. Jenže v novém bytě bude muset kauci skládat předem, takže to jí situaci dost ztěžuje.
Nicméně se shodneme na tom, že je to byt majitelky a ona má zákonná práva k tomu v tomto případě nájemníkovi ukončit smlouvu. Bydlení v pronájmu má prostě svá rizika a s těmi musí počítat každý, kdo se pro takové bydlení rozhodne, ať už dobrovolně či nedobrovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.9.21 11:57

@Charlotta2017 problém není to, že jsi samoživitelka, ale to, že nemáš peníze. Je nesmysl dát poslední peníze jen za to, že máš větší byt. Když máš práci a máš na kauci, tak problém nebývá.

• Citovat
  • Upravit
266
7.9.21 12:00

Číst si tyhle diskuze je velmi dobré za poslechu black metalu, co příspěvek to další utvrzení v tom, že lidi jsou fakt peklo.

Příspěvek upraven 07.09.21 v 12:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
7.9.21 12:00
@Charlotta2017 píše:
Také bych se přidala, že najít pronájem v praze a sama s holkou je problém a vidím ho v tom, že pronajímatel je celkem nefér a to vzhledem k situaci, že minulý rok jsem se stěhovala z garsoniéry do většího, dala do toho všechny ušetřené finance, malinká potřebovala už vlastní pokoj, tak jsem se rozhodla přestěhovat no a co teď? Majitelce se vrací nějaká příbuzná z Ameriky a já musím pryč a peníze na to nejsou. Tady jsem se vším platila 16000kc, ale vůbec do začátku jsem musela složit dva nájmy +13000 realitní kancelář, teď není z čeho. No nevím asi skončím s malou pod mostem.

Nemáš příbuzné nebo dobré přátele, kteří by ti mohli na čas pomoci a poskytnout na přechodnou dobu azyl? A promysli, zda má smysl zůstávat v Pze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
7.9.21 12:02
@veronika2000 píše:
Hezký večer,
jak jste jako samoživitelky našly podnájem?
Já mám stálou a slušně placenou práci ale jakmile se zmíním, že jsem sama tak mám smůlu. To už ženská nesežene v dnešní době pro sebe a děti bydlení nebo co? To se musí všechny házet do stejného pytle? To jako všechny samoživitelky žijí na ulici? :nevim: :zed:

Poděkuj vládě, která dává nájemníkům spoustu práv na úkor majitele. Až nebude problém zbavit se neplatičů, byty budou.

Příspěvek upraven 07.09.21 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8742
7.9.21 12:19

On problém nebude v tom, že jsi smaozivitelka, to s tím nijak nesouvisí. Problém je to, že nemáš peníze. Je nesmysl dát všechno, co máš, za větší byt. Jak dlouho tam jste, že sis od té doby nenasetrila ani na tu případnou kauci? Určitě máte nějakou výpovědní lhůtu, tak vem směny navíc nebo brigádu nebo si pujc od rodiny. Nebo jdi přechodné bydlet k příbuzným…možností je spousta. A příště buď chytřejší, šetři a vždy měj nějakou rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.9.21 12:33
@Charlotta2017 píše:

Šestnáct? Za tyhle prachy v pohodě nový byt seženeš. A pokud to bude stačit 2+kk okolo 40 m, což by pro dva lidi mohl, tak i za míň. Myslím, že by ses měla vlézt do 14 tisíc.

Pokud půjdeš přes zprostředkovatelské frimy, tak ty se samoživitelek nebojí. Dávají podnájemní smlouvu, ale pokud olánuješ bez problémů platit, můžeš tam být roky a roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.9.21 12:36
@inkakřivák píše:
Poděkuje vládě, která dává nájemníkům spoustu práv na úkor majitele. Až nebude problém zbavit se neplatičů, byty budou.

Ano, tohle je pravda. POkud by bylo možné zbavit se neplatiče bez potíží, majitelé by neměli strach ze samoživitelek. Ne že mu nebude platit tři měsíce, pak se tři měsíce potáhne soud, pak se bude odvolávat… A on jí bude rok platit živobytí :zed: (Já vím, každá řekne, že to ona neudělá. Ale i ta, co to udělá.)

Musí jít přes firmy jako typu Tvůj správce, Blahobyty, Ideální nájemce atd. Ti se se nebojí, dávají podnájemní smlouvy, takže když neplatíš letíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
7.9.21 12:47

Pracující samoživitelce nemám problém pronajmout byt, problém je, že ty nemáš peníze.
A to už skoro rok mi leží byt ladem (částečně vybavený).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.9.21 12:51
@Charlotta2017 píše:

To je prostě nájem, žádné jisté bydlení. Hlavně že měla malinká svůj pokoj, to je zásadní, když nemáš prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
7.9.21 13:08
@inkakřivák píše:
Poděkuje vládě, která dává nájemníkům spoustu práv na úkor majitele. Až nebude problém zbavit se neplatičů, byty budou.

je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.21 20:43

Podivej se na stranky pisnice.com, CIB rent, je tu dost samozivitelek, staci nemit zaznam v registru, exekuce, ale jedna ci dve kauce tam asi jsou. Taky tu bydlim a v klidu. Jen ty mensi byty jsou hned pryc, je lepsi volat kancelar nebo se stavit osobne spis. Majitelem je velka firma, zadn, opruz s primym majitelem, davky taky potvrzuji casto.

• Citovat
  • Upravit
7.9.21 20:56

Právě, kdybych měla oporu v rodině, bylo by to určitě snazší, ale máma mi zemřela v roce 2015 a tím pádem jsem asi už sirotek???!!! Mám pouze malinkou a díky bohu za ní! No nebudu už se tady dál ponižovat, každý má pochopitelně na to jiný názor, ale chápe mě jen ten, co si sám v životě peníze vydělal a pak je vyhazoval za pronájem a bohužel mě nemůže chápat člověk, který zdědil činžovní dům a byty sám pronajímá že… Hezký večer a děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí