Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Modesta píše:
Mno ségra si taky pronajímá byt… A neteř dostala svůj pokojíček (tzn. Pronajal se větší byt) myslím tak ve 12…Prostě na to nebylo, tak holky byly v garsonce.Hele hledej si zase garsonku, 4leté dítě pokojíček nepotřebuje a ty zjevně potřebuješ našetřit peníze.
V Praze teď pořídí i malé 2+kk za čtrnáct sakumprásk.
@Bábrdl píše:
Zjednodušeně? Může si v bytě kouřit, chovat zvířata (a ne jen psa, ale jakákoliv zvířata), přihlásit si tam další lidi.Ale hlavně. Nemusí půl roku platit…
Řešit situaci může majitel až po třech měsících neplacení, pak se nájemník odvolává a odvolává. Pak mu přibude jedna z mnoha exekucím k jeho dluhům. Co si na něm vezmeš…
Proto vznikly společnosti, které nabízí podnájem a ne nájem.
Pokud by majitelé věděli, že se neplatiče snadno zbaví, neměli by takový strach pronajímat samoživitelkám.
Ja tedy nevim co mam, myslela jsem ze podnajem a kdyz jstm přišla o praci umirala jsrm hruzou, ze nebudu mit na zaplaceni a vykopnou mne na ulici.
Zvirata ti sice zakazat nesmi, ale stejne vsude pisou bez zvířat, nekurak, tak bych to těžko mohla porusit.
@Charlotta2017 píše:
Teď v červnu mi skončil rodičák, tak že rozesílám životopis kam to jde a přes prázdniny školka nebyla. Malinká oslavila teprve čtvrté narozeniny.
Jsi troll. Čtyři roky na rodičáku a platila jsi 16 nájem? Samoživitelka? V insolvenci? Ha ha.
A já se ti fakt snažila poradit
![]()
@Venetia píše:
Ja tedy nevim co mam, myslela jsem ze podnajem a kdyz jstm přišla o praci umirala jsrm hruzou, ze nebudu mit na zaplaceni a vykopnou mne na ulici.
Zvirata ti sice zakazat nesmi, ale stejne vsude pisou bez zvířat, nekurak, tak bych to těžko mohla porusit.
To zjistíš ve smlouvě.
Když nebudeš platit a nehneš se z bytu, tři měsíce ti majitel smí maximálěn posílat upomínky. Pak tě dá k soudu, ty se budeš odvolávat… A půl roku bydlíš zadarmo.
Jasně, slušnej člověk o takový trable nestojí. Ale spousstě lidí to vyhovuje.
@Venetia píše:
Ale jistě, ty podepíšeš žádná zvířata, a za týden si dovedeš dva irské vlkodava ( miluju je). A co dál? Co udělá majitel? Dá ti výpověď a ty? Nic. Dál sedíš v bytě, který ty dvě telata poněkud demolují díky své velikosti. A ještě třeba že vzteku přestaneš platit. A majitel si může trhnout nohou. A platí tvoje energie a doufá, že se na něj u soudu dostane dřív než za rok a že ty budeš rozhodnutí soudu respektovat. A ty se místo toho odvolas.
@Anonymní píše:
Taky přidám zkušenost z druhé strany barikády. Pronajímám několik bytů a jednou jedenkrát mě obměkčila hra na city. Paní samoživitelka, tři děti, nemá kam jít, nemá střechu nad hlavou… Manžel ve vězení, způsobil dopravní nehodu dostal rok. TO MĚ MĚLO VAROVAT!! Hned jak se vrátí, bude všechno dobrý, pronajmou si velký byt, odstěhují se… Prvních půl roku bylo všechno v poho. Peníze chodily včas. Jenže pak nastalo to pravé peklo a to nepřeji ani nepříteli. Manžela pustili, věčné řvaní, sprosté nadávky ve dvě ráno, peníze chodily jen někdy, manžel všechno propil. A perlička: Dcera vyšla základku, nastoupila na učňák a chytla se partičky. Troubení frajerů v jedenáct večer ať jde na cígo, popíjení Bráníku v petce na chodbě… Stálo mě obrovské úsilí se jich zbavit, po jejich odstěhování byt zralý na rekonstrukci… Děkuji, nikdy více
My jsme taky jednou podlehli. Že je to kamarádka kamarádky, v blbé situaci, že storpocentně platit bude… Jak jí přestaly chodit alimenty, platila až se zpožděním, na výzvu, neustále doprošování se, z její strany citové vydírání. Naštěstí si po půl roce našla frajera a odstěhovala se k němu.
Ale na konci roku (to už tam byli noví nájemníci) přišel brutální nedoplatek na teplou vodu a teplo. Ta se musela ráchat furt, nebo nechala děti hrát si s vodou a topit tak na 28 stupňů. A to si myslím, že ti noví nájemníci za toho půl roku ten jeí nedoplatek ještě stáhli, protože potom další rok jsem jim vraceli přeplatek sedm litrů… Takže ti byli normální.
Nikdy potom ani před tím jsme nedoplatek neměli, máme dost vysoké zálohy právě kvůli tomu. Raději vracíme.
Takže samoživitelku už nikdy.
Příspěvek upraven 08.09.21 v 08:56
@inkakřivák píše:
Ale jistě, ty podepíšeš žádná zvířata, a za týden si dovedeš dva irské vlkodava ( miluju je). A co dál? Co udělá majitel? Dá ti výpověď a ty? Nic. Dál sedíš v bytě, který ty dvě telata poněkud demolují díky své velikosti. A ještě třeba že vzteku přestaneš platit. A majitel si může trhnout nohou. A platí tvoje energie a doufá, že se na něj u soudu dostane dřív než za rok a že ty budeš rozhodnutí soudu respektovat. A ty se místo toho odvolas.
Přesně tak. A ještě si do bytu přihlásíš svého přítele kuřáka.
A co majitel? Nemůže nic.
@Anonymní píše:
Taky přidám zkušenost z druhé strany barikády. Pronajímám několik bytů a jednou jedenkrát mě obměkčila hra na city. Paní samoživitelka, tři děti, nemá kam jít, nemá střechu nad hlavou… Manžel ve vězení, způsobil dopravní nehodu dostal rok. TO MĚ MĚLO VAROVAT!! Hned jak se vrátí, bude všechno dobrý, pronajmou si velký byt, odstěhují se… Prvních půl roku bylo všechno v poho. Peníze chodily včas. Jenže pak nastalo to pravé peklo a to nepřeji ani nepříteli. Manžela pustili, věčné řvaní, sprosté nadávky ve dvě ráno, peníze chodily jen někdy, manžel všechno propil. A perlička: Dcera vyšla základku, nastoupila na učňák a chytla se partičky. Troubení frajerů v jedenáct večer ať jde na cígo, popíjení Bráníku v petce na chodbě… Stálo mě obrovské úsilí se jich zbavit, po jejich odstěhování byt zralý na rekonstrukci… Děkuji, nikdy více
Jo, mě jednou obměkčila dcera, že mamince. hrozny. teď pronajímám známým, v pohodě. Žádné zvíře, nekuřáci. Jednou měsíčně tam chodím, na kafe. Jinak mám i klíče. A kupodivu to funguje.
@Netopirek píše:
Jak je velký a kde?
3+1, Ostrava - Zábřeh, kousek od Bělského lesa.
@Bábrdl píše:
Ale na konci roku (to už tam byli noví nájemníci) přišel brutální nedoplatek na teplou vodu a teplo. Ta se musela ráchat furt, nebo nechala děti hrát si s vodou a topit tak na 28 stupňů. A to si myslím, že ti noví nájemníci za toho půl roku ten jeí nedoplatek ještě stáhli, protože potom další rok jsem jim vraceli přeplatek sedm litrů… Takže ti byli normální.
Příspěvek upraven 08.09.21 v 08:56
Tohle mám ošéfované v kauci. Ta se vyplácí až po vyúčtování všech služeb (voda, teplo - jednou ročně zpravidla do konce 6 měsíce). A pokud jde z bytu třeba v říjnu, kauci ji nedám, až v dubnu/květnu následujícího roku, kdy předseda předloží vyúčtování z družstva.
@FraDeu píše:
Tohle mám ošéfované v kauci. Ta se vyplácí až po vyúčtování všech služeb (voda, teplo - jednou ročně zpravidla do konce 6 měsíce). A pokud jde z bytu třeba v říjnu, kauci ji nedám, až v dubnu/květnu následujícího roku, kdy předseda předloží vyúčtování z družstva.
Jenze to, ze ti pul roku nebude platit najem a do toho procachta zalohy, to ti na kauci nebude stacit.
Trosku se to tady zvrhlo do poradny pro samozivitelky jak vyje…at s majitelem bytu a zit co nejdele zadarmo ![]()
@FraDeu píše:
To je hezké, ale zadržování kauce je bohužel snadno napadnutelné.
@FraDeu píše:
To je ale v reálu k ničemu, protože běžnou praxí je, že ti nájemník poslední nájem prostě nezaplatí s tím, že je to ta kauce. Což třeba udělala tahle ženská… A co si na ní vezmeš… Jseš spíš rád, že vypadla.
@Zumpa píše:
To je hezké, ale zadržování kauce je bohužel snadno napadnutelné.
Nemluvě o tom, že poslední nájem dneska už nikdo neplatí…