Nikdo nechce dát samoživitelce podnájem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12624
20.8.20 22:24
@Serpentini píše:
@veronika2000 musíš přes známost. Zájemců o byty je spousta, tak si nájemci radši vyberou nikoho jiného. Jestli tě to potěší, tak diskriminované nejsou jen samoživitelky, spousta majitelů nechce celkově děti nebo zvířata. :?

Ani se nedivim poskrabane parkety a nastvani sousef I kvuli stekotu je fakt rajc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
20.8.20 22:32

@lilith1 tak ja mam treba tichyho a vychovanyho psa. Nikdy nic neposkrabal a stekne tak jednou za mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
20.8.20 22:34

Já měla doma samozivitelku s dvěmi dospívajícími dcerami a žádný problém nebyl.
Jelikož mám doma staré parkety tak jsem akorát nechtěla do bytu psa (ale toho stejně nemeli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
20.8.20 22:36

A to jeste majitel dekoval ty my kamaradce, ze me dohodila, ze se mnou nejsou zadny problemy. Ale on je obecne v pohode a vcelku flegmous.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9058
20.8.20 22:40

@lilith1 no, tak u psů budiž, ale co komu může vadit třeba na hadovi? :nevim: mimochodem mě štvali sousedi, co byli v podnájmu a to neměli ani dítě ani psa, ale kouřili v bytě a dělali bordel i v jednu ráno a to nám nová majitelka při koupi bytu slíbila, že najde starší bezproblémový pár :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
20.8.20 23:36

xxxx

Nejlépe pronajímat byt jednotlivci, nejlíp se ho pak zbavíte. Zkuste si jít vykopnout z kvartýru třeba celou rodinku, to síly na obou stranách nejsou vyrovnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
21.8.20 00:39

Ono je to bohužel se samozivitelkama někdy složité. Já sama, když sem hledala bydlení, tak sem se dost bála, právě kvůli té pověsti…jenže ono je to bohužel fakt, spousta ženských má problém, stačí nějaký OCR, dement otec, co neplatí vcas alimenty a najednou není na nájem. Nebo si ta ženská najde chlapa a odstehuje se, prostě taková nejistá záležitost, no…
Já sem měla štěstí, ze sem sehnala a získala nájem na první dobrou, paní majitelka sama pak říkala, že se hodně rozhodovala, jestli mámu s dítětem vzít nebo ne…naštěstí sem ji padla do oka jako člověk a tak si řekla, že to prubne. A jsme spokojeně obě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12624
21.8.20 05:02
@Serpentini píše:
@lilith1 no, tak u psů budiž, ale co komu může vadit třeba na hadovi? :nevim: mimochodem mě štvali sousedi, co byli v podnájmu a to neměli ani dítě ani psa, ale kouřili v bytě a dělali bordel i v jednu ráno a to nám nová majitelka při koupi bytu slíbila, že najde starší bezproblémový pár :?

Had je cajk, ale kolik podnajemniku ma hada? Ale unafanych psu je plne sidliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
21.8.20 06:16
@veronika2000 píše:
Hezký večer,
jak jste jako samoživitelky našly podnájem?
Já mám stálou a slušně placenou práci ale jakmile se zmíním, že jsem sama tak mám smůlu. To už ženská nesežene v dnešní době pro sebe a děti bydlení nebo co? To se musí všechny házet do stejného pytle? To jako všechny samoživitelky žijí na ulici? :nevim: :zed:

No víte, on je to docela risk. Když bude problém, pronajímatel se nájemníka jen tak nemůže zbavit, kort když má ještě to dítě. Prostě ho nemůže s děckem vyhodit na ulici. Osobně také neberu do svých bytů samozivitelky ani samozivitele. Vybírám buď jednotlivce co jsou zde pracovně a nebo páry. Co si budeme povídat, když jsou dva, je to vždycky snazší.
Jestli jste ale někdy nebyla na druhé straně (na straně pronajímatele), tak těžko pochopíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
21.8.20 06:48
@Wani píše:
Jak jsou na tom opravdové sociální byty v Brne ale netuším.

Na dobu určitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.8.20 23:50
@veronika2000 píše:
Hezký večer,
jak jste jako samoživitelky našly podnájem?
Já mám stálou a slušně placenou práci ale jakmile se zmíním, že jsem sama tak mám smůlu. To už ženská nesežene v dnešní době pro sebe a děti bydlení nebo co? To se musí všechny házet do stejného pytle? To jako všechny samoživitelky žijí na ulici? :nevim: :zed:

To je těžké.
Taky se samozivitelkam vyhýbáme. :nevim: máme blbè zkušenosti.

Ona může mít ty nejlepší úmysly, ale když ji chlap prestane platit, první, co přestane platit ona, bude nájem :nevim: v krámě ji na dluh nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
29.8.20 20:37

Víte, to máte těžké. Člověku je na jednu stranu líto, že ty samoživitelky nemají moc peněz a přesto někde bydlet potřebují, na tu druhou si málokdo může dovolit někoho v podstatě dotovat. Protože u takové paní s malým dítětem (nedej bože více dětmi) stačí 14 dní na nemocenské a už Vám nezaplatí. Prostě to ten měsíc nevydělá a rezervu taky nemá. Nikdo z nás není asi tak bohatý, aby doplácel na obvykle mizerný výběr životního partnera cizí ženy. Protože ten solidní by udělal maximum pro to, aby jeho děti nezůstaly na ulici, i když už s jejich matkou nežije… Sama bych si do bytu nevzala nikoho, komu po zaplacení nájmu sotva zbude na rohlík. To riziko, že přestane platit je prostě moc vysoké…

Jinak co se týče rady jít jako samoživitelka na ubytovnu atd. tak ani tam ty výsledky nebudou nejspíš moc slavné. Pracuji jako recepční v zařízení, které bere na dlouhodobé ubytování studenty, pracovníky i běžnou veřejnost (původně jsme soukromá, luxusní kolej především pro cizince), takže se mi tam samoživitelky často vyskytnou. Když ponechám stranou to, že taková samoživitelka by sotva zaplatila pokoj na měsíc pro sebe, natož pak ještě pro děti, tak mi pořád zůstává fakt, že je to prostředí pro malé děti zcela nevhodné. Pracující část osazenstva potřebuje spát, ta studující studovat. Malé dítě slyšíte přes dvě patra. Můžete tam dojít a požádat maminku, aby si divou zvěř zkrotila, ale ta je obvykle stejně bezmocná jako vy. A poví Vám, že je to přece dítě, tak co bych chtěla… Polovina budovy je naštvaná pokaždé, když děti zavřískají. Oprávněně. A v pátek a v sobotu, kdy pracující a studenti zahajují „voraz“ a trochu to rozjedou, Vám ta samá maminka v osm večer stojí na recepci, že dítě pro hluk nemůže spát, ať s tím něco udělám. A tam už to oprávněné není, protože na koleji (byť luxusní) nemůže nikdo normální očekávat o víkendu hrobové ticho v osm večer… Zkrátka tahle zařízení nejsou pro malé děti vhodná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
13.1.21 08:32

Pomoc Zlín

Ahoj, já bych mamince samoživitelce ze Zlína třeba nabídla občasnou pomoc, hlídání atd. kdyby byl zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.21 11:38

Také bych se přidala, že najít pronájem v praze a sama s holkou je problém a vidím ho v tom, že pronajímatel je celkem nefér a to vzhledem k situaci, že minulý rok jsem se stěhovala z garsoniéry do většího, dala do toho všechny ušetřené finance, malinká potřebovala už vlastní pokoj, tak jsem se rozhodla přestěhovat no a co teď? Majitelce se vrací nějaká příbuzná z Ameriky a já musím pryč a peníze na to nejsou. Tady jsem se vším platila 16000kc, ale vůbec do začátku jsem musela složit dva nájmy +13000 realitní kancelář, teď není z čeho. No nevím asi skončím s malou pod mostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.21 11:40

Také bych se přidala, že najít pronájem v praze a sama s holkou je problém a vidím ho v tom, že pronajímatel je celkem nefér a to vzhledem k situaci, že minulý rok jsem se stěhovala z garsoniéry do většího, dala do toho všechny ušetřené finance, malinká potřebovala už vlastní pokoj, tak jsem se rozhodla přestěhovat no a co teď? Majitelce se vrací nějaká příbuzná z Ameriky a já musím pryč a peníze na to nejsou. Tady jsem se vším platila 16000kc, ale vůbec do začátku jsem musela složit dva nájmy +13000 realitní kancelář, teď není z čeho. No nevím asi skončím s malou pod mostem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí