Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Zumpa píše:
To je hezké, ale zadržování kauce je bohužel snadno napadnutelné.
Však já jí nezadržuju. Písemně jsme se před podnájmem domluvili, že až bude předložena vyúčtování z ČEZ a od bytového družstva, bude vše zúčtováno a navráceno/případně předložen nedoplatek.
@FraDeu píše:
Však já jí nezadržuju. Písemně jsme se před podnájmem domluvili, že až bude předložena vyúčtování z ČEZ a od bytového družstva, bude vše zúčtováno a navráceno/případně předložen nedoplatek.
A co uděláš, když ti prostě nezaplatí poslední nájem? Což je zcela běžná praxe a dělá to skoro každý? Pronajímáme toho víc a že by někdo zaplatil poslední nájem, je spíš výjimka.
@Venetia píše:
Vidis, to ja ani nevim
V reálu je většina „práv“ majitelů nevymahatelná. Proto jsou taky tak opatrní. ![]()
Naivní představy typu „ve smlouvě mám, že když nebude platit, tak se odstěhuje“, „ve smlouvě mám, že se kauce vyplácí až po vyúčtování“, „ve smlouvě mám dvouměsíční výpovědní lhůstu“, prostě narazí na trdou realitu. Do smlouvy si můžeš dát, co chceš. Ale jak to pak chceš vymáhat…
Někteří nájemníci se prostě seberou, vypadnou, nic ti neřeknou a klíč hodí do schránky. I to se děje. Ti slušnější aspoň pošlou sms. A ty musíš nečekaně hledat dalšího.
@Bábrdl píše:
V reálu je většina „práv“ majitelů nevymahatelná. Proto jsou taky tak opatrní.![]()
Naivní představy typu „ve smlouvě mám, že když nebude platit, tak se odstěhuje“, „ve smlouvě mám, že se kauce vyplácí až po vyúčtování“, „ve smlouvě mám dvouměsíční výpovědní lhůstu“, prostě narazí na trdou realitu. Do smlouvy si můžeš dát, co chceš. Ale jak to pak chceš vymáhat…
Někteří nájemníci se prostě seberou, vypadnou, nic ti neřeknou a klíč hodí do schránky. I to se děje. Ti slušnější aspoň pošlou sms. A ty musíš nečekaně hledat dalšího.
A to se pořád bavíme o pronájmu bytů. Pronajímat kanceláře je teprve chuťovka: Jednou vietnamský obchodník, super, kauce, všechno ok. Po měsíci se vypařil, nevadí kauce mi zůstala. A pak přišel účet za telefon (pevná linka) na stodvacet tisíc. Volal po celém světě. Samozřejmě Tran Yana Milana už nikdy nikdo neviděl
@Anonymní píše:
A to se pořád bavíme o pronájmu bytů. Pronajímat kanceláře je teprve chuťovka: Jednou vietnamský obchodník, super, kauce, všechno ok. Po měsíci se vypařil, nevadí kauce mi zůstala. A pak přišel účet za telefon (pevná linka) na stodvacet tisíc. Volal po celém světě. Samozřejmě Tran Yana Milana už nikdy nikdo neviděl
Šmankote!
![]()
S tím teda nemám zkušenost.
Tady u nás, už je to teda dýl, si pronajala vietnamská rodina dům. A co myslíš, že tam bylo. Zbyl po nich obří účet za elektřinu a hlavně zničený dům, protože to uvnitř komplet přestavěli. Ve skutečnosti to pochopitelně žádná rodina nebyla. A to by fakt člověk neřekl, lukrativní část Prahy, staré vily, důstojní sousedi (od doby, co konečně zavřeli ten neoficiální nevěstinec z devadesátek
)
A ještě prý měli majitelé popotahování, jestli nejsou spoluviníci. Což se ti může mimochodem stát, i když pronajmeš byt slečně, co si tam pak zařídí privát. A rázem jsi kuplíř. ![]()
@Bábrdl píše: Šmankote!![]()
![]()
S tím teda nemám zkušenost.Tady u nás, už je to teda dýl, si pronajala vietnamská rodina dům. A co myslíš, že tam bylo. Zbyl po nich obří účet za elektřinu a hlavně zničený dům, protože to uvnitř komplet přestavěli. Ve skutečnosti to pochopitelně žádná rodina nebyla. A to by fakt člověk neřekl, lukrativní část Prahy, staré vily, důstojní sousedi (od doby, co konečně zavřeli ten neoficiální nevěstinec z devadesátek
A ještě prý měli majitelé popotahování, jestli nejsou spoluviníci. Což se ti může mimochodem stát, i když pronajmeš byt slečně, co si tam pak zařídí privát. A rázem jsi kuplíř.)
To se stalo kamarádce. Pronajala byt 3+1 paní ve středních letech. Paní slušná vše v pořádku. Jenže paní přivezla tři holky odněkud a už to jelo… Pánové ve dne i v noci, hekání, výkřiky… Běs…
@FraDeu píše:
3+1, Ostrava - Zábřeh, kousek od Bělského lesa.
tak to je daleko.
@Anonymní píše:
To se stalo kamarádce. Pronajala byt 3+1 paní ve středních letech. Paní slušná vše v pořádku. Jenže paní přivezla tři holky odněkud a už to jelo… Pánové ve dne i v noci, hekání, výkřiky… Běs…
Čert vem hekání, ale poskytovat prostory za účelem komerčního sexu je nelegální…
Jasně, asi by u soudu uznali, že to nevěděla, ale nikdy nevíš.
@Anonymní píše:
Místo výkřiky jsem četl výstřiky… i když, kdo ví…
Já bych bral privát v domě jako benefit. Kdyby to napsali u inzerátu tak bych takový byt bral přednostně.
@Venetia píše:
Jaka prava?
Třeba najemci ani nemůžeš zakázat psa. Musíš mu povolit stavební úpravy na bytě.
@HornyHippo píše:
Já bych bral privát v domě jako benefit. Kdyby to napsali u inzerátu tak bych takový byt bral přednostně.
To, že by sis mastil při představách, co se děje za zdí, je tvoje věc. ![]()
My mluvíme o něčem jiném, a sice, že z hlediska práva je takový pronájem pro majitel kuplířství.
@Pudloslava píše:
Třeba najemci ani nemůžeš zakázat psa. Musíš mu povolit stavební úpravy na bytě.
jako vážně? ty stavební úpravy? a to nemusí před odstěhováním vrátit byt do původního stavu?
@Pudloslava píše:
Stavební úpravy? Jakože si sám vyseká dveře do panelu, nebo zazdí okno? ![]()
Asi těžko. Kor v paneláku.
Já už jsem prskala, jen když jsem viděla, že mi chce nájemník vrtat do nového Ytongu díru, aby si na zeď pověsil obrázek ![]()
Přitom naproti v panelové zdi byla k dispozici hmoždinka ![]()
@Bábrdl píše:
Jsi troll. Čtyři roky na rodičáku a platila jsi 16 nájem? Samoživitelka? V insolvenci? Ha ha.A já se ti fakt snažila poradit![]()
![]()
![]()
Ano platila, byl příspěvek na bydlení, ale je pravda, že moc na jídlo nezbylo. Každopádně jsem se snažila a platila!