Nintendo Switch OLED vs XboX S 1TB - co vybrat?

11487
12.10.23 16:57

Nintendo Switch OLED vs XboX S 1TB - co vybrat?

Zdravím,

dokázali by se Nintendisti a Xboxáři kvůli mě pohádat? Kamarádka chce koupit dětem k Vánocům Nintendo Switch OLED. Údajně tam mají i nějaké pohybové hry. Je to pravda? Já žádnou konzoli nemám, takže bych potřeboval napsat výhody a nevýhody jednotlivých konzolí. Ano, vím, co je Nintendo, znám Maria i jeho lásku princeznu Peach, líbí se mi, že to má displej, můžete to vzít ven, do auta a hrát kdekoliv. Co se mi líbí už méně, je cena her. Osobně jsem za XboX, víc her, jsou levnější, pohybovky tam jdou? Gamepass zní fajn, ale jste vázáni televizí.

Prostě by mě zajímaly postřehy uživatelů obou konzolí, co to umí, co to neumí, co od toho čekat, proč jste si koupili zrovna tuhle konzoli, jestli vás na ni něco štve. Abyste měli kontext, půjde o konzoli pro děti 5 (holčička) a 8 (kluk) let. A můžu tuhle diskuzi přeposlat kamarádce? Dík všem za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
67409
12.10.23 17:26

Mame oboje. Na xbox urcite lepsi vyber her, ale nejsem si jista, ze to tak male deti oceni. Gamepass je dobry, ale musi se taky furt platit. Na xbox tam mame nejaky to Dance… to je pohybovka. Na tohle je urcite lepsi Nintendo.
My dost cestujeme, takze ja vic ocenuji Nintendo a celkove pro deti ve veku 8 a 5 mne prijde lepsi…Supermario, Pokemon apod. Ale mame tam i FIFA, NBA apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67409
12.10.23 17:31

@Ploskutáček
A ta pohybovka na xbox funguje tak, ze dite musimmit v ruce mobil sparovany s xboxem.
U Nintenda je to resene v ovladacich. Da se tam toho koupit dost, treba raketa na tenis do krere se da ovladac nebo volant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11487
12.10.23 18:00
@zuzu224 píše:
@Ploskutáček
A ta pohybovka na xbox funguje tak, ze dite musimmit v ruce mobil sparovany s xboxem.
U Nintenda je to resene v ovladacich. Da se tam toho koupit dost, treba raketa na tenis do krere se da ovladac nebo volant.

Dík moc, máš to u mě. Přišlo mi lepší se zeptat tady než obvolávat e-shopy. Takže chápu dobře, že by ses spíš přikláněla k Nintendu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67409
12.10.23 18:08
@Ploskutáček píše:
Dík moc, máš to u mě. Přišlo mi lepší se zeptat tady než obvolávat e-shopy. Takže chápu dobře, že by ses spíš přikláněla k Nintendu?

Ano. Kdybych mela vybrat co si z tech 2 konzoli nechame, tak nintendo. Deti mame podobne stare.
Mame prikoupene i dalsi 2 ovladace, tak obcas si zahrajeme vsichni nejaky zavody.
U nactiletych bych treba volila jinak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
12.10.23 18:28

Mame Switch. Jeho hlavni vyhoda je prenosny zarizeni, muzes ho brat na cesty. Xbox ma za me lepsi grafiku. Hrajeme ted Mortal Kombat a tam je to dobre videt. Nintendo mame mesic, predtim Xbox a nemenila bych. Nikam se nemusim registrovat online, hraju hry na kartach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
12.10.23 19:03
@Ploskutáček píše:
Zdravím,

dokázali by se Nintendisti a Xboxáři kvůli mě pohádat? Kamarádka chce koupit dětem k Vánocům Nintendo Switch OLED. Údajně tam mají i nějaké pohybové hry. Je to pravda? Já žádnou konzoli nemám, takže bych potřeboval napsat výhody a nevýhody jednotlivých konzolí. Ano, vím, co je Nintendo, znám Maria i jeho lásku princeznu Peach, líbí se mi, že to má displej, můžete to vzít ven, do auta a hrát kdekoliv. Co se mi líbí už méně, je cena her. Osobně jsem za XboX, víc her, jsou levnější, pohybovky tam jdou? Gamepass zní fajn, ale jste vázáni televizí.

Prostě by mě zajímaly postřehy uživatelů obou konzolí, co to umí, co to neumí, co od toho čekat, proč jste si koupili zrovna tuhle konzoli, jestli vás na ni něco štve. Abyste měli kontext, půjde o konzoli pro děti 5 (holčička) a 8 (kluk) let. A můžu tuhle diskuzi přeposlat kamarádce? Dík všem za případné odpovědi.

To není úplně pravda. Díky Microsoft/Xbox účtu se dají ty hry hrát na čemkoliv. Dokonce si třeba z konzole streamovat na monitor. Super věc, když chci hrát a žena koukat na televizi.

Gamepass je sice fajn, ale stojí dost peněz. Ale byl tam třeba teďka Starfield, takže pecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67409
12.10.23 19:06

@Cenarius
Jenze to jsou hry, ktere nevyuziji takhle male deti. Pro nejakyho patnactiletyho je lepsi xbox nebo PS nebo pc, ale pro takovy spunty za me Nintendo se supermariem, Pokesem apod …
A ten klid na cestach je k nezaplaceni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11487
14.10.23 11:38

Ještě jednou díky - zeptám se: a jaké tam jsou třeba ty pohybové/sportovní hry? Musí se dokupovat pro ně nějaký speciální ovladač? A pokud máte Nintendo OLED, nepozorujete vypalování obrazu? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67409
14.10.23 12:03
@Ploskutáček píše:
Ještě jednou díky - zeptám se: a jaké tam jsou třeba ty pohybové/sportovní hry? Musí se dokupovat pro ně nějaký speciální ovladač? A pokud máte Nintendo OLED, nepozorujete vypalování obrazu? Díky za odpovědi.

Ne, nemusi.
Ne, nepozoruji. :) Deti u toho fakt nesedi 12h denne. Tento tyden ho jeste nezaply. Ale pristi tyden se na nej na cestach dostane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák