Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj vsem, vymýšlím, co dvanactiletemu k narozeninám a napadla mě mini tiskárna. Syn si rád „maluje“ v mobilu, obcas také potrebuje neco narychlo vytisknout do skoly k projektu (obvykle nějaké schéma, obrazek oka nebo buňky k popisu atp).
Velkou tiskarnu mam v práci, kdyz je treba, tohle by byli spis pro srandu.
Mate s tim někdo zkusenost?
Viz obrazek, pro představu.
Díky
My kupovali desetilete k vanocum neco podobneho od canonu. A je to presne tak akorat pro takto stare dite pro zabavu. Mela velkou radost, vyuziva to porad (uz 2 roky) - nejcasteji tiskne fotky s kamaradkami, ale i jine obrazky, dela si takhle nalepky na ozdobeni kdeceho ![]()
Já se připíchnu. Dceři bude 11 let a nějak, kromě hromady oblečení, neví co by vlastně chtěla. Někde na mě pořád vyjíždí reklama, nevím přesně jestli na tuhle tiskárničku. Ale tisk vlastních samolepek by jí určitě nadchl ![]()
Mám tuhle. Nic moc. Vytiskne to vydrží chvilku. Možná je to špatnou volbou papíru. Používám ji hlavně na vytištění jmenovek na vánoční dárky třeba. Je k tomu potřeba aplikace.
Nekupuj, jsou to vyhozené peníze. My jsme to kdysi koupili, že na tom vytiskneme nějaké fotky, ale kvalita mizerná, barvy vyšisovaly a během pár měsíců to bylo na vyhození. Byly do toho nějaké spešl papíry, byly taky dost drahé. No, tak jsme to zkusili a tiskárna skončila na smetišti dějin
.
@Atisia @Buba mara a to byla jaká značka?
Takhle, jde o thermo tisk, coz logicky znamena, ze to není navždy (jako účtenky z krámu), a ani bych neocekavala nejaky supertisk fotek, spis jestli pro pubertaky na hraní. Co znamena vydrží chvilku? Jakoze to bledne treba uz za tyden. Nebo za pár měsíců?
Nemas treba neco vytištěné, co bys mi mohla poslat fotku pro predstavu, děkuji ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@Atisia @Buba mara a to byla jaká značka?Takhle, jde o thermo tisk, coz logicky znamena, ze to není navždy (jako účtenky z krámu), a ani bych neocekavala nejaky supertisk fotek, spis jestli pro pubertaky na hraní. Co znamena vydrží chvilku? Jakoze to bledne treba uz za tyden. Nebo za pár měsíců?
Nemas treba neco vytištěné, co bys mi mohla poslat fotku pro predstavu, děkuji
Tak na pár týdnů to vystačí. Např. Dárky jsem balila na konci října a ty jmenovky už byly pod stromem vybledlé.
Na hraní to postaví. Neteře s tím kutálí půl dne. Ještě se dají pořídit nalepovací papíry.
Mam tu z obrázku
Bohužel, už nemám. Vyhodili jsme je. V podstatě všechny fotky po cca čtyřech, pěti měsících ztratily barvu, všechno se tak nějak rozmazalo do červenošedých odstínů. Je to tak vytisknout si něco, použít a zahodit. I když možná dneska už jsou zase o něco kvalitnější. Ale jak píšeš, thermotisk není stálý. Chce to pořádně zvážit poměr kvalita - cena.
My máme jen na fotky Instax mini, protože dcera už měla Instax foťák a jdou do toho stejné papíry. To je trochu stabilnější, fotky vydrží i několik let.