Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky vsem je 23 let a chtela bych telisko. Nechci prasky protoze jsem je nesla spatne. Je tu nekdo kdo ma telisko a jeste nema mimco? Popřípadě cenovou relaci diky moc
Tělísko mám jako rodička, nicméně doktoři s tím už většinou nemají problém, dát tělísko i nerodící ženě ![]()
Ceny se různí dle typu. Měděné okolo 800,–, se zlatým či stříbrným vláknem 1300-1500,– a Mirena (s postupným uvolňováním hormonů) okolo 6000,–.
Já osobně mám stříbrné (značku si nepamatuji).
Zavedení u nerodících bude zřejmě o něco bolestivější (neuvolněný čípek). Ale za mě, neznám lepší antikoncepci ![]()
Dají ti ho. Jsou různá i pro nerodící. Ovšem já osobně doporučit rozhodně nemohu.
Když už tak Mirenu. Je to na víc než pět let, takže ve výsledku levnější než běžná antikoncepce. Každopádně osobně bych do toho šla až po dítěti. ![]()
Nekde jsem cetla ze u nehormo.Je vetsi riziko cysty a otehotneni. Je to mozne?
@veverka019 píše:
Nekde jsem cetla ze u nehormo.Je vetsi riziko cysty a otehotneni. Je to mozne?
Cysty nemám, ale otěhotněla jsem přes něj.
Ahoj, mě je 18 a gynekoložka mi tělísko nedovolila, jelikož jsem drobná a říkala, že by mě to hodně bolelo.
Mám kamarádku, které je 17 a nemůže brát HA. Tudíž dostala tělísko, přestože je taky drobná. Každopádně měla s tím takové problémy, že trvala na odstranění. Neustálé záněty a bolesti břicha. Potom její gynekoložka zjistila, že má tělísko špatně zavedené a špatně zarostlé. Teď, když už ho má pryč má zase podezření na endometriózu. A to mi vyprávěla o své nevlastní matce, která taky tělísko chtěla vyndat, ale omdlévala u toho bolestí, takže se to muselo udělat operativně.
Ahoj, mám už skoro 3 roky tělísko Jaydess (jsem nerodička). Naprosto bez problémů, je prý přímo pro nerodící určené. Je sice jenom na 3 roky, ale můžu doporučit. Kdyžtak se ptej, co tě zajímá.
@Monty1505 píše:
Ahoj, mám už skoro 3 roky tělísko Jaydess (jsem nerodička). Naprosto bez problémů, je prý přímo pro nerodící určené. Je sice jenom na 3 roky, ale můžu doporučit. Kdyžtak se ptej, co tě zajímá.
Ahoj, nejsem zakladatelka ale popis by seděl i na mě. Je mi 23 a uvažovala jsem o tom. Zatím nerodicka. Můžu se zeptat na to zavedení? Dělá to normálně gynekolog v ordinaci, jak to dloujo trvá, hodně to bolí? V tomto jsem srabik ![]()
@kacaaa Mně ho taky zaváděli ve 23, za pár měsíců ho budu vyndavat po 3 letech. Zaváděla mi ho normálně gynekoložka v ordinaci. Zaváděla mi ho 2. den menstruace (prý je to tak lepší), trvalo to tak 3 minuty. Bylo to takové silné rychlé bodnutí, nicméně já mám problém s nízkým tlakem, tak jsem jí tam omdlela, ale až když jsem se potom zvedla
. Břicho mě pak bolelo 1 den, stačil na to ibalgin. Takže se to dá zvládnout. Doporučuji pro jistotu s sebou doprovod - já nikoho neměla, přítel na služební cestě, tak jsem pak hodinu čekala v čekárně, než mě doktorka pustila samotnou. Já HA ze zdravotních důvodů nemůžu a tohle je pro mě super řešení. ![]()
Gynekolog mi zavedl Mirenu, když mi bylo 15 let. Nesedla mi obyčejná hormonální antikoncepce. Mirena mi pasovala, bylo vše v pořádku a opravdu nevím, zda to, že jsem měla po těch pěti letech cystu, bylo kvůli tělísku.
Ale cystu odoperovali, tělísko vyndali a čekám vytoužené miminko (po několika letech).
Po přestupu k jinému doktorovi se ten nový divil, jak je možné, že mi zavedl předchozí lékař Mirenu, že se dává jakési tělísko Jaydess.
Hlavní je, že je vše v pořádku
.
@Monty1505 Ahoj a mohu vedet kolik te stalo? A nezměnila se ti Menstruace, třeba délkou?
Ahoj, už si to moc nepamatuju, ale myslím, že to bylo okolo 4 tisíc. Menstruace se mi změnila, trvá tak cca 2 dny ![]()
@Monty1505 ahoj, vím, že už je to starý příspěvek, ale zajímalo by mě, jaký máš zkušenosti práve s Jaydess po x letech. Doporučila bys mi ji? Je mi 20 a různé antikoncepce (pilulky, náplasti…) mi prostě neseděli.
Děkuji
@Kočičák007 Ahoj, to uz je opravdu docela dlouho. Teď už je pro mě tohle tělísko neaktuální, máme malou dcerku. Za mě bylo tělísko Jaydess super, bez komplikací. Bylo na 3 roky, takže ani žádná dlouhá doba. Jedině zavádění mě dost bolelo, ale to je asi jak u koho. Vyndani bylo během vteřiny, ani jsem to nepostřehla. Já taky skoro nic nemůžu, za mě dobrá volba. Až budeme mít po druhém dítěti (plánujeme za 1-2 roky), tak do tělíska pujdu určitě znova. Akorát budu muset jít do jiného.