Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
dneska jsem byla na gyndě na ultrazvuku, zda ovuluji a jak to vypadá. Folikul tam je nachystaný, na levé straně, ale sliznice je strašně nízká. Prý mám nedostatek estrogenu, pravděpodobně z velké redukce hmotnosti. Domluvili jsme se, že počkáme ještě jeden cyklus a pak mi léky pomůže. Máte s tím některá zkušenost? Braly jste léky nebo injekčně? Jaký byl výsledek?
Děkuji ![]()
@majdulacek Ahoj, taky jsem měla nízkou sliznici a gyndr. mi předepsala Utrogestan 16-24DC a při kontrole už byla sliznice v pořádku. Na sliznici je dobrý i kontryhel.
@Adulka24 Kontryhel piji už skoro dva měsíce
Nu uvidíme, necháme se překvapit, jak to půjde dál.
@majdulacek Ahoj, měla jsem také velmi nízkou sliznici, žádnou menstruaci a velmi málo estrogenu. Zřejmě z důsledku velkých váhových výkyvů. Paní doktorka mi nasadila utrogestan a sliznice narostla a konečně se rozběhla ms.
@majdulacek Brala jsem na sliznici léky, když to nestačilo, tak ještě náplasti. Byly to takové dávky hormonů, ze se v lékárně vždy divili
Moc to na mě nepůsobilo, pokaždé jsem se dostala maximálně na nejnižší doporučovanou výšku před IVF. Kontroval mi nepomohl vůbec
Snad se ti povede líp ![]()
@majdulacek za sebe doporucuju kontryhel a taky gynex (ale to nevim, zda by se nejak netlouklo s temi leky, zkus se optat, ale jsou to jen byliny)
ovlivnuje spodek a poceti…
Holky a je tady nekdo, kdo otěhotněl i přes nízkou hladinu estrogenu?? Dekuji ![]()