Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
šíšo, ten poslední odstavec by se měl do kamene tesat. dneska jsem mluvila s kámoškou, všechna vyšetření ji dělali v CARu a ona doma nemá vůbec nic.
Jinak jsem nadšená z info z Motola. Je to zajímavé a protože teď chci stimulovaný cyklus, tak to padá, a doufám, že už nic jiného nebudu potřebovat. Ale kdyby náhodou jsem nějaké holčině radila kam jít, tak doporučím motol s jejich nativem.
vanejka píše:
Nuf genetiku stačí urobiť raz.
Teď jsem zas v jedné diskusi narazila na náké vyšetření DNA spermií, že v tom může být také zakopaný pes, že se embryjka většinou od 3 dne nevyvíjí a tudíž je vše zbytečné, tak že budu zjišťovat a popřípadně tohle vyšetření budu chtít, ale zas mě štve, že doktoři o tom nic neřekli, že jsme na to mohli jít před druhým pokusem a mít tak větší jistotu nebo hned vzít dárce. Já se už z toho picnu, už jsem si myslela, že máme všechny vyšetření za sebou a ono ne a zas mě neskutečně naštvali dokroři, že o tom mlčí a člověk, aby byl jako čmuchací pes.
Tak hlásím, že jsme doma a mám u sebe nakonec jedničkovou pětibuněčnou bublinku.
Jinak jsem z toho ještě pořád nějak mimo a nedochází mi to. Reprofit zase super - manžel byl se mnou normálně na „sále“, kde nám nejdřív promítli bublinku na monitor a potom nám ji pod UZ zavedli, abysme ji viděli a tak. A všechno v takový pohodě a klidu. Jinak dr. říkal, že to chtělo OPU tak o 6-8 hodin dýl a byly by 3 zralý, takže je to ponaučení pro příště. No, kéž by žádné příště nebylo nebo nejdřív tak za 2 roky. ![]()
Bebep píše:
Tak hlásím, že jsme doma a mám u sebe nakonec jedničkovou pětibuněčnou bublinku.Jinak jsem z toho ještě pořád nějak mimo a nedochází mi to. Reprofit zase super - manžel byl se mnou normálně na „sále“, kde nám nejdřív promítli bublinku na monitor a potom nám ji pod UZ zavedli, abysme ji viděli a tak. A všechno v takový pohodě a klidu. Jinak dr. říkal, že to chtělo OPU tak o 6-8 hodin dýl a byly by 3 zralý, takže je to ponaučení pro příště. No, kéž by žádné příště nebylo nebo nejdřív tak za 2 roky.
Bebep: JUPIIIIIIIIIIIIII…!!pssst..at to nezakriknem a bublinku nepodesime;)tichoucko mechovoucko..opatruj se!
Nuf: na tu genetiku spermii bych se taky teda zeptala..to me doost zajima..hergot, mas pravdu, dalsi dulezita vec asi, dik za tip
jinak teda: NEJSOU TO ALE ONI PRISERNI PITOMCI, kdyz jenom tim uspechanym OPU zmarili moznost oplodneni 3 vajickum??..nebo to je proste riziko podnikani, ktere se neda vyloucit??
a Bebep, nechci te ted moc vycerpavat sezenim u pc a datlovanim, ale vis kolik presne si mela to AMH? a ty jsi ted mela teda de fakto nativ, jestli tomu rozumim, koukam, ze si stimulovala pouze clostilem..?
No myslím, že za to opravdu nemůžou, protože to prostě do poslední chvíle nikdo neví, ani jestli tam vůbec nějaké vajíčko bude, natož jestli bude zralé. Je to škoda, ale momentálně jsem vděčná i za to jedno. A je to zase berlička pro příště, že aspoň vím, že po tom Clostilu (i když hnusným) se mi nějaký vajíčka udělají (po FSH jen jedno)a když si zajedu na UZ přímo tam, tak to třeba bude taky o něčem jiným. Tohle byl v podstatě odhad po mailu. Dr. říkal, že by taky radši viděl 3 zralý, ale že v dubnu do toho půjdeme kdyžtak hned zase, že tam šance je! ![]()
Jinak AMH jsem měla v prosinci 0,59, FSH 10,2. Byl to v podstatě nativ s lehkou stimulací, i když jestli se dá dávkám 2-0-2 říkat lehká…
A to celé - světe div se - za 14. tisíc! Minule mě při dlouhém IVF vyšla 7-buněčná 1 bublinka na 30.tisíc, a to už je sakra rozdíl!
Nuf - myslím, že bobísci se ještě teprve zakousnout můžou. Mě dr. říkal, že by to mělo být tak v neděli-pondělí, takže jestli jsi měla ET v pondělí, tak by to vycházelo kolem zítřka. Takže nic není ztraceno! To by bylo, aby se aspoň jeden nezavrtal, zvlášť když na tom byly odpočátku tak dobře!
bebep: tak tos mela nativ..clostil se pouziva pri nativu, taky jsem smirena s timhle praskem, i kdyz jsem jednou pred IUI brala min.davku 1-0-0 a mela misto jednoho foliku 2, coz mi prislo jako super reakce (z ktere mozna mylne dedukuju, ze pokud se vzmuzim a dam si vyssi davku toho hnusu, tak muzu mit i ty 4kousky)a bylo mi doost blbe, zmena videni, bolesti hlavy, zavrate..proste tydenni dovolena de facto. Nativ vzdycky obsahuje alespon Pregnyl pry, uplne bez hormonu to pry udelat neumi, boji se ze by se netrefili s tim odberem..coz chapu a jsem s tim smirena.
Nuf:promin, prehlidla jsem Tvuj dotaz na me (asi?)ja nativ jeste nemela, jukni do meho podpisu, prvni genetiku nam de facto na pockani udelali v gestu, coz bylo v porovnanim s objednaci dobou v gennetu, uzasny.a predpokladam, ze ses upsala a zadnou mutaci nemas v „homozygotnim“ stavu, to bys byla postizena a ne pouze prenasecka (alias heterozygotni mutace)
Ak si dominantný heterozygot možeš byť aj nemocná, ale s miernejším priebehom.
Bebep: gratulace, ale teď zahnízĎuj. Já při nativu nebrala nic, jen pak tu vyvolávací injekci. Clostík jsem taky nikdy nebrala. K čemu ho berete holky?
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď