Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
teda kromě utrogestanu a injekce na vyvolání ovu jestli jsem dohromady zaplatila ani ne 200 tak to je hodně
a těch 3700,– je jako za co? 6 IUI za rok hradí pojišťovna a buď to jde bez stimulace a nebo se stimulací ale jsou léky, který taky plně hradí pojišťovna…např. fostimon…taky jsme nic neplatili ![]()
SarkaC píše:
to si děláš strandu já za IUI neplatila komě 30 kč nic
Co je divného na tom že chtějí tolik peněz za IUI
???!!!Já jsem taky platila celkem 3000 kč za IUI,protože jsem si píchala Puregon
…Každý to má holt jinak,takže možný je všechno ![]()
Jinak o splátkovém kalendáři opravdu nic nevím
![]()
Ve Fertimedu jsem za IUI platila cca 200 Kč, i s regulačním poplatkem a jednou krabičkou Utroše. Měla jsem to bez stimulace, ale ani tak to nemůže vyjíz na víc…6× za rok to hradí pojiš´tovna, spíš bych uvažovala o výměne CARu, než o splátkovém kaledáři. Jo a za IVF jsem dala 25 tis se vším všudy a to jsem doplácela spoustu dalších výkonů, vzhledem k neplodnosti mého manžela.
Možná si zjistit s jakýma pojišťovnama má CAR uzavřenou smlouvu a třeba k ní přejít…aby to nebylo tak drahý… Nás IUI stálo 1300 Kč, pže přítel má nesmluvní pojišťovnu…
Záleží na typu stimulace, každopádně dřív než splátkový kalendář bych se pokusila zjistit, zda a) je vůbec stimulace nutná (u spousty lidí ano, u spousty ne), b) nereaguji i na něco levnějšího (pro začátek obyč Clostilbegyt, kdyby ten nezabral, tak třeba Fostimon, Merional, Menopur…), popř. se zkusila poptat i v jiném centru. Standardně samotné IUI je plně hrazené pojišťovnou, ovšem některá centra si k tomu přidávají i položky kdo ví za co ještě. Takže nejdřív zjistit, zda jsou vůbec takové doplatky nutné.
Jinak koukám za poplatek M/T - to IUI by bylo s dárcem? Pokud ano, nejspíš ten bude obsažen i v té ceně, každopádně by to ani tak nemělo dosáhnout takové výše.
Ohledně cen CAR nevím, nám se povedlo přirozeně, ale spíš mě zaráží jedna věc, plánuješ dítko a řešíš sumu cca 4000,– na splátky? ![]()
Holky mi by jsme měli iui s dárcem proto tolik a chodíme do sanusu
mám docela chuť zkusit arletu
Asi jsem to napsala špatně tak se omlouvám,tedy takhle ivf na splátky - kde?Zajímali by mne zkušenosti a druhá otázka - jen ze zajímavosti,zda jde i iui?Samozřejmě na iui máme ale kdyby byla možnost splátek na ivf neváháme ani minutu.Pardon za zmatečnou otázku ![]()
Anonymní píše:
Holky mi by jsme měli iui s dárcem proto tolik a chodíme do sanusumám docela chuť zkusit arletu
Ani Arleta není nejlevnější, jak jsem psala, ale jsme tam spokojení! ![]()
Ahojky,chci se zeptat,měli jste některá splátkový kalendář na iui?Nebo to jde jen na ivf?Který CAR?Děkuji moc