Endometrioza a PCO. Jakou mám šanci?

1087
20.11.11 17:05

Endometrioza a PCO. Jakou mám šanci?

Ahoj všem,

vím, že je tady hodně diskusí na toto téma, ale přesto mi to nedalo.

Už jsem se smířila s faktem, že mám PCO, ale další šok mě čekal po laparoskopii, kdy mi po odstranění srůstů našli ještě ložiska endometriozi nejspíš druhého stupně, což jsem se dočetla až v lékařské zprávě :-? Dr. sice na každé vizitě byl plný optimismu, ale já začínám mít opravdu strach. Holky, máte některá z Vás podobný osud? Ještě nevíte, jestli se mi endometrioza může zhoršit třeba do čtvrtého stůpně nebo může úplně vymizet?

Moc děkuji za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10572
20.11.11 19:09

Ahoj vím jen co holky psaly,že úplně nejde odstranit a prý se stratí nebo zmírní teď nevím :nevim: těhotenstvím.
Já jdu na laparo zítra tak jsem taky zvědavá co mi řeknou :-( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
20.11.11 19:14

Ahoj, já mám PCO a nízkou děložní sliznici + nepravidelný cyklus a po dvouměsíčním užívání Provery jsem otěhotněla..tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
20.11.11 19:23

Pajko ja mam podobny osud, PSO a endosku. Ked som sa zmienila mojmu dr. ze chcem dieta, hned ma posielal do CARu, ja som nechcela, ale nakoniec som sla. Pri prvom pohovore mi povedali, ze mi doporucuju urychlene IVF. Ja som chcela laparku a skusit stimulovat. Nemala som vobec MS, len po vyvolavacke, tym padom ziadna ovulka. Nakoniec som na laparke skoncila, lebo endoska na vajecnikoch uz bola trosku vacsia a bolo nutne ju odstranit. Pri laparke mi zistili, ze je silne zasiahnuta aj deloha. Srusty mi neodstranili. Po laparke som zacala akoby zazracne fungovat a v sucastnosti som velmi velmi cerstva tehulka. Vsetko je mozne, ak nemas endoskou zasiahnute vajcovody tak by to nemala byt ziadna katastrofa. Drzim palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
20.11.11 19:28

Ahoj holky :mavam: ,

s PCO nemám zkušenosti, ale s endomrchou jsem si hodně užila :-(

Pajo, po Clostíku nic netvoříš? Takže ani neovuluješ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
20.11.11 19:34
malunke píše:
Pajko ja mam podobny osud, PSO a endosku. Ked som sa zmienila mojmu dr. ze chcem dieta, hned ma posielal do CARu, ja som nechcela, ale nakoniec som sla. Pri prvom pohovore mi povedali, ze mi doporucuju urychlene IVF. Ja som chcela laparku a skusit stimulovat. Nemala som vobec MS, len po vyvolavacke, tym padom ziadna ovulka. Nakoniec som na laparke skoncila, lebo endoska na vajecnikoch uz bola trosku vacsia a bolo nutne ju odstranit. Pri laparke mi zistili, ze je silne zasiahnuta aj deloha. Srusty mi neodstranili. Po laparke som zacala akoby zazracne fungovat a v sucastnosti som velmi velmi cerstva tehulka. Vsetko je mozne, ak nemas endoskou zasiahnute vajcovody tak by to nemala byt ziadna katastrofa. Drzim palce. :palec:

Malunko, tiše gratuluji :kytka: , už jsi byla i na krvi?
Mě čeká hysteroskopie taky, tak mám strach,abych endošu neměla i tam, ale psala jsi, že ti ty srůsty v děloze nechali??
Vše jde pokud máš průchodné vejcovody, ale taky ovulující vaječníky…a jakžtakž SPG :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
20.11.11 19:37
Katka1311 píše:
Ahoj vím jen co holky psaly,že úplně nejde odstranit a prý se stratí nebo zmírní teď nevím :nevim: těhotenstvím.
Já jdu na laparo zítra tak jsem taky zvědavá co mi řeknou :-( .

Katko, držím palečky, ať je vše OK :palec: , pak nám pisni, drž se! :hug: Vůbec ti to nezávidím… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
20.11.11 19:42

Zaky děkuji :kytka:
Já vím nebojím se bolesti ale toho co mi oznámí po laparce :oops: .
Ale čtu a hezky se to čte že i zázraky se dějí :dance: i když ty máš toho moc hodně za sebou :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
20.11.11 19:54
Katka1311 píše:
Zaky děkuji :kytka:
Já vím nebojím se bolesti ale toho co mi oznámí po laparce :oops: .
Ale čtu a hezky se to čte že i zázraky se dějí :dance: i když ty máš toho moc hodně za sebou :hug: .

Taky pořád doufám, že na mě ten zázrak ještě čeká…, nezbývá než věřit, i když já jsem po posledním neúspěchu ještě dost rozhozená…,když máš konečně pozitivní test a pak ti čárka mizí a hcg klesne, tak je to masakr…,jestli se k tomu miminku budu posouvat takovýma malýma úspěchama, tak se asi ještě načekám :roll:
Takže přeji samé dobré zprávy!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
20.11.11 19:55

Zaky endosku na delohy mi neodstranovali, odstranovanie na vajecnikoch sa trosku skomplikovalo tak vraj to bol nejaky problem alebo tak nejako … nevysvetlovali mi to nejako podrobne. Mne stacilo, ze mi povedali ze otehotneniu by to branit nemalo. Tato odpoved mi stacila :mrgreen: :mrgreen:
Na krvi som nebola, nemam dovod. Ciarky mi behom troch dni brutalne zosilneli takze zacinam pocitat s dvojcatkami :mrgreen: :mrgreen: Dr. budem volat az v utorok a na KO az o dva tyzdne aby som videla aj srdiecko :)
Drzim palce a klobuk dole pred tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
20.11.11 20:00

Mali, tak to je super, že ti sílí :srdce: A kolik jsi měla folíků, že počítáš s dvojčátkama?
Tak ty sis taky už užila nervíků, takže, ať vše pokračuje, tak jak má :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
20.11.11 20:01

Malunke gratulace ke krásným // :potlesk:
Asi máte dobrý SPG když jste měli IUI?
Zaky dobře ti rozumím prožívat neúspěch :hug: já taky byla ještě nedávno psychicky na tom špatně po OPU se nám neoplodnilo ani jedno vajíčko po ICSI.A to byl šok pro mě i pro manžu :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
20.11.11 20:46

Tak ja zacinam s teoriou, ze sa to podarilo pred IUI :mrgreen: :mrgreen: Na IUI sme mali foliky uz prezrate. Jeden bol 30, druhy 26 (nie som si ista ci si dobre pamatam) a druhy mal asi 21 (tiez si nie som ista :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) A o dva dni na kontrole tam uz nebol 30 a jeden mensi a mala som tam len 26, lenze to mohol byt ten 21 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No uvidime :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
21.11.11 10:35
Držím palečky, ať ti laparka dobře dopadne :palec:
Katka1311 píše:
Já jdu na laparo zítra tak jsem taky zvědavá co mi řeknou :-( .

Držím palečky, ať ti vše dobře dopadne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
21.11.11 10:38
malunke píše:
Pajko ja mam podobny osud, PSO a endosku. Ked som sa zmienila mojmu dr. ze chcem dieta, hned ma posielal do CARu, ja som nechcela, ale nakoniec som sla. Pri prvom pohovore mi povedali, ze mi doporucuju urychlene IVF. Ja som chcela laparku a skusit stimulovat. Nemala som vobec MS, len po vyvolavacke, tym padom ziadna ovulka. Nakoniec som na laparke skoncila, lebo endoska na vajecnikoch uz bola trosku vacsia a bolo nutne ju odstranit. Pri laparke mi zistili, ze je silne zasiahnuta aj deloha. Srusty mi neodstranili. Po laparke som zacala akoby zazracne fungovat a v sucastnosti som velmi velmi cerstva tehulka. Vsetko je mozne, ak nemas endoskou zasiahnute vajcovody tak by to nemala byt ziadna katastrofa. Drzim palce. :palec:

GRATULUJI ke // :kytka: Je vidět, že zázraky se dějí. Mě odstranili povrchová ložiska endometriozi, tak snad to taková tragédie není :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí