Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, holky kdo ma nejake info o prolaktinu? My se snazime uz cca 3 mesic o miminko a nejak se nedari. Napadl me zvyseny prolaktin, bo po zmacknuti me z jedne bradavky trosku vyteka zluta tekutina, dela me to od te doby co jsem kojila cca uz 3 roky
Myslela jsme ze to normalni i jsem nekde cetla ze po kojeni proste ty zlazy jsou aktivni. Samovolne mi nic nevyteka, cyklus mam pravidelny, ovulace asi je, testy mam vzdy pozitivni i BT tomu napovida.Jen me asi 2 dny pred MS brni prsa.
Nevim zda jit k doktorovi, ze mam podezreni, zas nechci byt za hysterku ze se nam po 3 mesicich nedari,ale zas nechci pak se tlouct do hlavy ze jsem to tusila. Prave vubec nevim jak se prolaktin prijevuje. Diky vsem za info .
Ahojky, tak ja teda nic moc o prolaktinu nevim, jen jsem si pred chvili vyhledala, že narušuje ovulaci a tudiz vede k neplodnosti.
Ale když ovu mas, i ms, tak si myslím že by neměl být zvýšený.. Nebo ano? Nechci říct něco, co není pravda.
3 měsíce snažení nejsou zase moc…
Já teď začínám 5 měsíc taky mam ovulaci i ms v pořádku, jen se furt nedaří no…
Přesně tohohle se obávala moje ségra a byla kvůli tomu nakonec za svojí dr a ta jí udělala testy a nic.Prolaktin v normě.
A neboj se,tři měsíce není tak dlouho,určitě se brzo zadaří.Má rada je hned zítra zavolat dr a domluvit si vyšetření ![]()
Betynda píše:
Ahojky, tak ja teda nic moc o prolaktinu nevim, jen jsem si pred chvili vyhledala, že narušuje ovulaci a tudiz vede k neplodnosti.
Ale když ovu mas, i ms, tak si myslím že by neměl být zvýšený.. Nebo ano? Nechci říct něco, co není pravda.3 měsíce snažení nejsou zase moc…
tady jsem neco nasla: http://www.prolaktin.cz/otestujete-seJá teď začínám 5 měsíc taky mam ovulaci i ms v pořádku, jen se furt nedaří no…
Kamarádka otěhotněla i při velice zvýšeném prolaktinu
. Neměla ms a údajně ani ovulaci. Ale když se miminku chce na svět, cestu si najde ![]()
Můžeš zajít za dr a říct, že plánujete miminko a chtěla bys znát svůj hormonální profil. A dr by to mělo být jedno a neměl by to být problém.
A nebo si můžeš měřit bazální teplotu a také zjistíš, zda ovulaci máš. Hodně zdaru:)
Já jsem před pár lety měla zvyšený prolaktin, šla jsem k doktorce s tím, že mě opravdu hodně svědili bradavky a tekl mi z nich sekret, ale ani nebyla potřeba abych jako ty bradavky mačkala......na gyndě mi udělala vyšetření a tak to zjistila. Brala jsem tehda antikoncepci, takže to nějak neřešila, že prý až budeme chtít miminko.......no a teď se o mimi snažíme a prolaktin se mezi tím asi upravil, páč mám hladinu v normě.
Pokud máš nějaké pochybnosti skoč si k doktorce, řekni ji o těch bradavkách a o tom, že se snažíte o miminko a že chceš mít jistotu, že je vše vpořádku ![]()
Měla jsem léta totéž a prolaktin vždy v normě. Máš-li pravidelný cyklus a potíže jinak žádné, tak zcela upřímně, pokud půjdeš po třech měsících neúspěchu za doktorem s podezřením na zvýšený prolaktin, za hysterku nejspíš budeš. I když možná, že ti ty testy pro klid duše udělá
Osobně bych tomu dala ještě minimálně půl roku čas a přestala studovat všemožné příčiny „neplodnosti“, ono si vždycky něco najdeš ![]()
Holky diky moc, asi se zbytečně stresuji, počkam jestě mesic, bo v lednu stejně musím na preventivku a tak se pak poptam, pokud se nezadari. Ono me to rozhodilo, bo prvni se nam povedl hned ![]()
spatny prolaktin, ale nizky, mela moje fena a neharala…dostala nejaky injekce, ale zadny umely hormony, neco, co „podrazdi“ mozek vytvorit si hormony sam, a rozharala se a mela stenata ![]()
Vím, jak vypadá zvýšený prolaktin bránící početí před kojením, bohužel ne, jak je to po dítěti. Tvorba mléka po třech letech - to mi přijde zvláštní, ale co já vím. Když jsi tak nervózní, zajdi si k doktorovi a jestli se stydíš, že budeš za hysterku, tak mu neříkej, že se snažíte tři měsíce… prostě si něco přidej
.
Věrka.. píše:
Holky diky moc, asi se zbytečně stresuji, počkam jestě mesic, bo v lednu stejně musím na preventivku a tak se pak poptam, pokud se nezadari. Ono me to rozhodilo, bo prvni se nam povedl hned
Ahoj já jsem dlouho nic nepoznala,pravidelna menstruace ,každý mesic ovulace,zadny výtok z prsou ,a z krevních testů mi byl zjisten prolaktin skoro 3000, takze lépe si nechát udělat rozbor krve nez čekat .Ne vždy musí být příznaky viditelne.jediny příznak u byl ze není neco ok je slabá a krátká menstruace a nejsem si jistá zda je to vlivem vysokeho prolaktinu.Bylo mi divne ze nemůžu otehotnet když se vše tváři ze je ok ,a také nebylo:|
Moje kamarádka ma výsoký prolaktin, teklo ji z prsou i to stříkalo.tedka uz je to v pohode a le presto ne a ne otehotnet už 3roky.+ má jeste zablokovanej vaječník+cystu na nem. druhý funguje ale otehotnet se nedaří.
Mně zvýšený prolaktin zjistila doktorka tento měsíc, čučela jsem jak puk, protože žádné příznaky nemám - MS mám pravidelnou, ovulaci občas změřím testama a vždy se mi potvrdila (i podle bolestí v době ovu si myslim, že probíhá), žádné výtoky z prsou, ani brnění bradavek, prostě nic a najednou zvýšený prolaktin. Snažíme se o mimi rok a zatím nic, tak mi právě doktorka dělala horm.profil a v něm to zjistila. Nasadila mi na dva dny nějaký Dostinex a za 14 dní jdu na kontrolní odběry, jestli to kleslo.
Tak jsem to měla i já, přesně žádné příznaky vysokého prolaktinu,vše se tvářilo že funguje,ale přesto hladina megavysoká, brala jsem dva měsíce dostinex a teď jsem zvědavá na výsledky krve
ale jelikož mám menses jen dva dny tak si stejně myslím, že bude ještě nějaký problém:)))) Ach ty hormony ![]()