Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jo jinak něco pro naději, dnes jsem tam byla asi jediná se sníženým AMH a měla jsem nejvíc embryí, což mě tedy moc potěšilo, tedy vím, že nemusí přežit rozmražení, ale jen to že jsou. Jinak jedna holčina měla 18 vajíček, zralých pouze 8 a vydželi 2embrya a měli ICSI, druhá měla 9vajíček jen nechaných přirozeně oplodniot a také jen 2 embrya, tak si říkám, že ta metoda PICSI asi bude dost dobrá, když jsme dopadli takle, nepočítala jsem, že to všechny embryjka daj a budou se dál dělit, po té minulé zkušenosti, jsem tomu prostě nevěřila.
Muf:PARADA! to je velmi dobra zprava (resp. byla to uz pred tim, a taky teda preju i tem holkam z ty cekarny uspech)a muzes si vytvoit nejaky podpis, aby bylo jasnejsi, jakou mas za sebou anabazi a kolik ti treba je? Diky
nuf: Souhlasím, mít mrazáčky navozuje duševní klid.
Ony ty KETy jsou pak mnohem jednodušší, i když je šance třeba nižší. Ale je dost holek, co z KETu otěhotněly, takže je to každopádně dobrá zpráva. Držím palce! ![]()
NUF paráda, gratulace,
teraz už iba držať palečky aby sa zavrtali.
ano, mam kamosku, ktere vysel az 3.KET, samozrejme, ze to bylo ve chvili, kdy uz tomu vubec neverila a dokonce uz byla tak daleko, ze se vyporadavala s predstavou, ze kdyz to nevyjde, tak uz na to kasle a bude si uzivat zivota bez deti..dneska ma Filipka z toho KETu a svete div se i druhyho chlapecka prirozenou cestou (coz pred tim u jejich paru lekari naprosto vylucovali)..takze tak;)
siskaborova píše:
Muf:PARADA! to je velmi dobra zprava (resp. byla to uz pred tim, a taky teda preju i tem holkam z ty cekarny uspech)a muzes si vytvoit nejaky podpis, aby bylo jasnejsi, jakou mas za sebou anabazi a kolik ti treba je? Diky
nuf píše:
Mám za sebou 1IVF přelom října a listopadu 2011, stimulace Menopurem, 5 vajíček,4zralá, použity ICSI oplodnila se jen 2, do Et vydrželo jen jedno embryjko. Před tím jsme podstoupily genetiku, mě zjištěna homozygotní mutace MTHFR (C677T), jinak ještě hypothyreosa na to beru Euthyrox, ale to už se mi srovnalo, ale pro jistotu mi ho nechali furt, pak mi zjištěno AMH 0,93, pak násladovalo imunologické vyšetření v Plzni, na moji žádost, přítelovi zjištěno, že mu chybí Intraakrozomální protein, doporučen dárce spermií, nebo embryo nebo adopce a mě laparoskopie. V caru řekli, že ten protein je jen na to, aby spermie pronikla do vajíčka a tudíž na ICSI, nebo PICSI to nemá žádný vliv, tak že teoreticky můžeme mít vlastní dítě a laparoskopie, že je tedy u mě zbytečná, což se mi ulevilo. Teď jsme tedy prošli 2IVF. Je mi pomalu 33let. Jsem bezdětná.siskaborova píše:
Musíme vydržať
![]()
NUF: gratulace největší. Teď jen, aby se zavrtali.
Ale zírám, jakou máš úrodu.
Mmch, Šíša myslela, abys vytvořila podpis, jako máme my všechny. Když si nahoře v této diskuzi přečteš lištu, zjistíš, že je tam možnost zapnout podpisy. Tak se ti ukáže, co tam máme my a třeba tě to bude inspirovat si nějaký vytvořit. ![]()
pro šiškuborovou:
Ahoj,
probírám se příspěvky na emiminu, dodávám si energii a optimisnusa doplňuji info (krvácím po druhém IVF- taky Gest) a zaujaly mě tvoje příspěvky. Mohla bys mi poslat kontakt na tvojí čínskou lékařku? S alternativkou koketuji už dlouho, ale pořádný program „na míru“ jsem ještě neměla a ráda bych zašla k někomu ověřenému. Pokusy/omyly mi stačí v gestu.
Děkuji
Capelucita píše:
NUF: gratulace největší. Teď jen, aby se zavrtali.Ale zírám, jakou máš úrodu.Mmch, Šíša myslela, abys vytvořila podpis, jako máme my všechny. Když si nahoře v této diskuzi přečteš lištu, zjistíš, že je tam možnost zapnout podpisy. Tak se ti ukáže, co tam máme my a třeba tě to bude inspirovat si nějaký vytvořit.
Bebep jak Ti dopadla OPU? Doufám, že dobře, držím co jde a myslím na tě. ![]()
NuF - nechci tě do ničeho nutit je to tvoje rozhodnutí. Ale když nechceš, tak ani když máš podpis vytvořený, tak ho nemusíš dávát pod všechny tvé příspěvky. Jako třeba teď já. ![]()
Ještě, jestli Vás to zajímá, jsem včera konzultovala s mojí léčitelkou tu soju. Říkala, že má negativní účinky pokud se jí ve velkých dávkách a každý den. Na mě by prý mít vliv neměla, ale respektuje moje rozhodnutí ji nejíst. ![]()
Capelucita píše:
NuF - nechci tě do ničeho nutit je to tvoje rozhodnutí. Ale když nechceš, tak ani když máš podpis vytvořený, tak ho nemusíš dávát pod všechny tvé příspěvky. Jako třeba teď já.
ja to tiež tak robím ![]()
Tak holky dnes na ultrazvuku pouze jedno vejce, v pátek mám punkci, zkusíme to, třeba je to zrovna to pravé.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď