Nízké AMH

56
24.11.11 14:13

nízké AMH

Ahojky :mavam: chtěla bych vás poprosit o radu chodím do gennetu v liberci a dozvěděla jsem se že mám hodnotu AMH 0,17 jsem z toho dost v šoku je mi 28 a o mimčo se snažíme 3 roky,měla jsem v dětsví těžkou autonehodu tak když to nešlo 1 rok tak jsme to pak přisuzovali následkům nehody (třeba srůsty atd.)ale že v 28 nemám skoro žádná vajíčka tak to mě nenapadlo ani jsem netušila že něco takového je možné.Jinak jsem úplně zdravá,menses mám každý měsíc víceméně pravidelně což právě nechápu co jsem se dočetla na netu tak spousta žen má s menses problémy při nízkých hodnotách AMH.Teď čekáme na schválení pojišťovny a čeká nás IVF s ET já ale vůbec nevím co si myslet poradí někdo? :,( Znáte třeba někoho kdo měl takhle nízké hodnoty a měl nakonec vlastní mimi?myslím že doktor mi moc šancí nedává :,( Děkuju moc za radu i info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
24.11.11 14:25

Ahoj,jdu tě trošku utěšit,je mi 23,už od 21 vím že mám předčasný přechod a ve 22 jsem měla AMH 0,01,já už šanci neměla,čekám mimča z darovaných vajíček,ale ty podle mého názoru šanci ještě máš,možná bych se poohlídla po jiném lékaři,co vím tak s tímhle má hodně zkušeností dr Machač z Reprofitu,podle něho bývá lepší minimální stimulace nežli vysoké dávky hormonů,funguje to totiž na jiném principu. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
24.11.11 14:29

Ahojky díky moc za radu a nevíš prosím jestli když mi tuto hodnotu jednou naměřili tak už je to nabeton?myslím tím jestli už se to bude jenom snižovat já když mi to řekli tak jsem byla trochu v šoku tak jsem se na nic nezeptala tak teď vlastně zjišťuju co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
24.11.11 14:32

Měřili ti i FSH? To FSH je totiž kolísavé,ale AMH by mělo být stejné. Zjišťovali příčinu? Genetika,imunologie? Kolik vám zbývá pokusů IVF na pojišťovnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
24.11.11 14:39

FSH my myslím měřili ale jak říkám moc si nepamatuji co dr říkal, na všechno se doptám a teď čekám na schválení pojišťovny a máme doporučení k IVF s ET ,je to strašně rychlé na to že jsem ani nevědela že něco jako předčasný přechod existuje 8o ale dr už rovnou mluvil i o metodě darovaných vajíček takže tomu asi moc nadějí nedává a já jsem taky na netu nikoho s takhle nízkou hodnotou kterýmu by to vyšlo nenašla ale nechci se vzdávat akorát teď v začátku trochu tápu v informacích :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
24.11.11 14:41

jo a o příčině si akorát pamatuji že říkal že je to civilizační choroba a že příčiny neznají :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
24.11.11 14:48

Tak uvidíte,já jsem při druhém IVF dosáhla alespoň toho že mi odebrali jedno vajíčko,ale bohužel nebylo zralé a nebylo tedy vhodné pro oplodnění ICSI,kdybychom si bývali vybrali normální oplodnění tak by bývalo mělo šanci dozrát. Mě toho dr také moc neřekli,musela jsem se pídit sama,nakonec jsme po dvou neúspěších přešli do jiného CARu a tam mi udělali veškerá možná vyšetření a je to dobře,protože nebýt jich neotěhotněla bych ani s darovanými. Ale jak říkám já měla tu hodnotu mnohem nižší než ty a myslím si že bys mohla ještě nějaká vajíčka vyprodukovat,že to není beznadějné. Ale pokud by to náhodou nevyšlo,trvala bych na pořádných vyšetřeních,tj. hlavně imunologie,genetika a popřípadě laparoskopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
24.11.11 14:56

Já se teď dočetla že po odběru vajíček když budou nezralá tak je můžou nechat dozrát v laboratoři a pak oplodnit je to správně?a co je to jak píšeš normální oplodnění?Děkuji ti moc za rady je to pro mě dost důležité :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
24.11.11 15:00

Ano můžou je nechat dozrát ve zkumavce,ale jen pokud nebudete chtít nebo potřebovat oplodnění nějakou speciální metodou,ICSI,PISCI atd. Takhle jen smíchají vajíčka a spermie v jedné zkumavce a ty spermie se musí snažit samy proniknout do vajíčka,to ostatní je vpravování spermie do vajíčka jehlou,což jsme chtěli my,ale nabylo to možné,je tam jiná příprava a nezralá vajíčka se prostě oplodnit nedají,při tom druhém zase hrozí riziko že nebudou spermie schopné proniknout do vajíčka a oplodnit ho,záleží i na spermiogramu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
24.11.11 15:07

aha manžel má spermiogram dobrý v papírech má normozoospermie takže tam snad problém nebude.Prosím tě máš nápad na jaké stránky se mám podívat abych získala co nejvíc informací tzn. co je pro mě nejlepší postup atd… nevím o této problematice skoro nic zatím jsem se soustředila hlavně na to co vlastně znamená AMH a stejně jsem tak úplně nepochopila jestli to je že mám třeba jenom 5 vajíček nebo že jich mám víc a nezralé prostě chci se pořádně informovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
24.11.11 15:14

No já to hledala spíš na fórech např. www.neplodnost.org tam radí zrovna dr. Machač,můžeš se tam poptat na jeho názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
24.11.11 15:19

Díky moc a gratuluju k miminkům :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
24.11.11 15:25

Děkuju :mrgreen: Jinak s těmi vajíčky,pokud zrovna nemáš ovulaci,máš v sobě všechna vajíčka nezralá,dozrávají postupně,kolik jich přesně ve vaječnících zbývá nikdo neví,oni dokážou určit počet připravených foliklů na další cykly a zjišťují do 3D ultrazvukem. To znamená že žena zdravá jich bude mít třeba 10 nebo i víc v každém vaječníku,já měla např. v jednom 3,ve druhém 1 ale to jsou pouze ty co se připravují na další cyklus,proto některé ženy vyprodukují při stimulaci vajíček 20,jiné mají třeba 5,dozrají ty připravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
24.11.11 15:27

Jinak ve vaječnících se nachází i buňky primární,ale jejich počet prostě nikdo neurčí,soudí dle toho že když je jich ve vaječnících připraveno ke zrání málo,už docházejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
24.11.11 16:06

počkej trochu jsem se do toho zamotala :) to znamená že tobě odebrali 4 vajíčka?akorát nebyli zralé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí