Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
nuf: Myslím, že příznaky bys hledala marně. Skutečný přechod nastane až při mnohem nižších (AMH) nebo naopak vyšších (FSH) hodnotách než jsou ty, o kterých je tady řeč. Je to jen signál, že se tvůj reprodukční čas krátí a že je nejvyšší čas začít s intenzivní léčbou (IVF). Hodně štěstí!
Holky, mě v CARu řekli, že dokud budu mít svoje vajíčka, tak mohu na umělé.
Capelucita píše:
Holky, mě v CARu řekli, že dokud budu mít svoje vajíčka, tak mohu na umělé.
Ahojky já to cítím stejně navíc mě ještě štve že jsem o tom že existuje nějaká hodnota AMH nebo FSH nevěděla třeba ve 20ti hned bych si nechala test provést.Nejhorší je vědomí že jsem mohla mít vlastní a teď to asi nepůjde.Když jsem se to dozvěděla tak jsem měla celkem depresi ale od té doby sedím pořád na netu a zjišťuju informace a třeba na slovenských fórech tam o tom holčina psala,že si dopisuje s holkama s Uk atd… a že jich je spousta co má nízké AMH a mimi mají
hodně tam doporučují přípravek DHEA ale ten asi u nás není k sehnání chci se na něj poptat doktora.Takže hlavu vzhůru nic není ztraceno ![]()
Motýlku a ty jsi měla jaký protokol?Dlouhý nebo krátký,že si měla tolik vajíček?
Ale ty máš AMH 1,7 to mi co máme pod 1 jsme na tom hůře
.
Katka: Já vím, že na tom nejsem špatně. Na druhou stranu pro mě bylo i AMH 1,7 šok, protože mám PCO a předpovídali mi AMH spíš nad normu. Tak jsem pak měla docela strach. Nakonec to dopadlo dobře (alespoň co se stimulace týče, zbytek se teprve uvidí). Měla jsem protokol s antagonisty (Fostimon + Cetrotide). Na stimulaci pro IUI (nižšími dávkami hormonů) jsem odpovídala dost špatně, proto mi dali tenhle protokol. Myslím, že hlavní důvod, proč mi ho dali, byla obava z hyperstimuláku kvůli PCO, takže nevím, jestli je vhodný taky pro sníženou rezervu. Ale možná jo, chce to pobavit se s doktorem.
DHEA tento výrobek je k nalezení přes zboží ,ale nevím jaká je vhodná gramáž na tuto problematiku. Tady je odkaz http://www.protistarnuti.cz/…di/dhea-5-mg
http://www.superberry.cz/dhea.html
další počtení přes seznam (jak přirozeně doplnit hormon dhea)
Jsme na tom stejně, nízké AMH, 0,32. O přípravku DHEA jsem se bavila na konzultaci s lékařkou. V USA na něj nedají v internetových diskuzích dopustit, ale k léčbě se využívá třeba i v Rakousku. Nicméně, moje lékařka, i když nám ho vysloveně nezakázala, nebyla ani schopná nám ho doporučit. DHEA, obsahující mužské hormony, sice může chemicky hladiny hormonů pozvednout, ale sníženou funkci vaječníků prý obnovit nedokáže. Bohužel. Připravuji se na IVF s protokolem odpovídajícím snížené ovariální rezervě a doufám. Pokud bude nějaký výsledek, dám vědět. O „ekonomickém“ aspektu fungování soukromých CAR si nedělám nejmenší iluze, ale ve věci DHEA jim nějak nemám důvod nevěřit.
Krátký, s dávkou hormomů mírně nad minimální stimulací. Dlouhý by prý vůbec neměl smysl.
DHEA??? píše:
Jsme na tom stejně, nízké AMH, 0,32. O přípravku DHEA jsem se bavila na konzultaci s lékařkou. V USA na něj nedají v internetových diskuzích dopustit, ale k léčbě se využívá třeba i v Rakousku. Nicméně, moje lékařka, i když nám ho vysloveně nezakázala, nebyla ani schopná nám ho doporučit. DHEA, obsahující mužské hormony, sice může chemicky hladiny hormonů pozvednout, ale sníženou funkci vaječníků prý obnovit nedokáže. Bohužel. Připravuji se na IVF s protokolem odpovídajícím snížené ovariální rezervě a doufám. Pokud bude nějaký výsledek, dám vědět. O „ekonomickém“ aspektu fungování soukromých CAR si nedělám nejmenší iluze, ale ve věci DHEA jim nějak nemám důvod nevěřit.
Ty jo to je zajímavé
.Mě právě řekli naopak,že musím mít dlouhý ať mi to pomůže.Tak už jsem z toho debil
.
U mě je AMH 0.77.
No Katko, tak to je nás víc… 10 doktorů, 10 názorů… já počkám, až jestli bude nějaký výsledek. Přímou zkušenost zatím nemám.
Katka1311 píše:
Ty jo to je zajímavé.Mě právě řekli naopak,že musím mít dlouhý ať mi to pomůže.Tak už jsem z toho debil
.
U mě je AMH 0.77.
Já u 1IVF 7 vajíček.Pak jsem měla v říjnu minimálku a bylo 4 a další 4 malinkaté(nedozralé).Teď mi doporučují dlouhý protokol
.
Dhea dáš mi pak vědět jak si dopadla?Kdy jdete do IVF?A kam chodíte do CAR?
Nuf a vy kam?ty si už měla nějaké IVF?