Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1673
8.12.11 19:44

uvažovat o dárkyni… Promiň, dnes nějak nemůžu psát. Doteď jsem žila v představě, že stále, alespoň minimální, šance je, dnes je to konečná. Nikdy nepoznám a neuvidím své dítě, vlastní dítě. Dárce je pro mě celkem nepřijatelná varianta.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
8.12.11 20:10

Eli2: Chápu, že jsi naštvaná, ale nemyslím, že by bylo nutné prskat kolem sebe síru a deptat lidi kolem. Upřímně nechápu, co tě vede k myšlence, že AMH je lepší ukazatel ovariální rezervy než FSH. Ano, někdy se to tak prezentuje, protože je to moderní a nové. Pokud vím, tak FSH se stále považuje za zlatý standard a když ho máš vysoké, tak holt se nedá čekat, že by ti našli AMH v normě. Pokud bych doktory z něčeho vinila, tak z toho, že tě o tvých šancích realisticky neinformovali před IVF a hnali tě tou procedurou 3×. Některé kliniky by tě s tak vysokým FSH do IVF programu vůbec nazařadily. Mně doktor řekl (poté co mi našli lehce podhraniční AMH při normálním FSH), že se tím nemám trápit, protože se vlastně ještě pořádně neví, jak výsledky AMH interpetovat (na rozdíl od zvýšeného FSH) a že to berou spíš jako ukazatel toho, jak kdo bude reagovat na stimulaci. O tom mimochodem svědčí i velké rozdíly mezi jednotlivými zeměmi v referenčních mezích. Třeba podle českých tabulek jsem pod normu, ale podle amerických OK. Tak si vyber. Rozhodně bych zrovna tohle vyšetření nebrala jako to nej-, spíš jako potvrzení něčeho, co už víš. A vzhledem k tomu, že po světě běhá dost holek se sníženým AMH a normálním FSH, tak jestli mám z AMH nějaký pocit, tak nejspíš ten, že AMH je první varovný signál a konečná je spíš FSH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nika Shams
8.12.11 20:12
Chápu… ale věř, že dneska na to koukáš jinak, den po dni to třeba zhodnotíš jinak a i když darované, pořád z poloviny vaše a ty ho budeš nosit pod srdíčkem. Lepší, než adopce ne? :-) :hug:
Eli2 píše:
uvažovat o dárkyni… Promiň, dnes nějak nemůžu psát. Doteď jsem žila v představě, že stále, alespoň minimální, šance je, dnes je to konečná. Nikdy nepoznám a neuvidím své dítě, vlastní dítě. Dárce je pro mě celkem nepřijatelná varianta.. :,(
  • Citovat
  • Upravit
1673
9.12.11 06:35
Motýlice píše:
Eli2: Chápu, že jsi naštvaná, ale nemyslím, že by bylo nutné prskat kolem sebe síru a deptat lidi kolem. Upřímně nechápu, co tě vede k myšlence, že AMH je lepší ukazatel ovariální rezervy než FSH. Ano, někdy se to tak prezentuje, protože je to moderní a nové. Pokud vím, tak FSH se stále považuje za zlatý standard a když ho máš vysoké, tak holt se nedá čekat, že by ti našli AMH v normě. Pokud bych doktory z něčeho vinila, tak z toho, že tě o tvých šancích realisticky neinformovali před IVF a hnali tě tou procedurou 3×. Některé kliniky by tě s tak vysokým FSH do IVF programu vůbec nazařadily. Mně doktor řekl (poté co mi našli lehce podhraniční AMH při normálním FSH), že se tím nemám trápit, protože se vlastně ještě pořádně neví, jak výsledky AMH interpetovat (na rozdíl od zvýšeného FSH) a že to berou spíš jako ukazatel toho, jak kdo bude reagovat na stimulaci. O tom mimochodem svědčí i velké rozdíly mezi jednotlivými zeměmi v referenčních mezích. Třeba podle českých tabulek jsem pod normu, ale podle amerických OK. Tak si vyber. Rozhodně bych zrovna tohle vyšetření nebrala jako to nej-, spíš jako potvrzení něčeho, co už víš. A vzhledem k tomu, že po světě běhá dost holek se sníženým AMH a normálním FSH, tak jestli mám z AMH nějaký pocit, tak nejspíš ten, že AMH je první varovný signál a konečná je spíš FSH.

Motýlice, nesnažím se někoho deptat, jen se snažím předat informace takové jaké jsou. Já osobně bych tenkrát byla ráda za každý názor a tip, na co si dát pozor a které vyšetření si třeba zkusit vyžádat nebo alespoň s doktorem probrat. Polemizovat, zda je důležitější FSH nebo AMH nemíním, protože co doktor, to jiný názor, vždyť tohle všechny tady víme. Já holt trefila na centrum, které mě těmto pokusům zbytečně vystavilo a krmili mě zbytečnými nadějemi, tak se nemůže nikdo divit, že zuřím. Peníze jsou v tomto to nejmenší, ale nervy, zklamání a zdraví mě fakt mrzí..
Jinak držím palce, ať se pokus vydaří, pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
9.12.11 06:42
Nika Shams píše:
Chápu… ale věř, že dneska na to koukáš jinak, den po dni to třeba zhodnotíš jinak a i když darované, pořád z poloviny vaše a ty ho budeš nosit pod srdíčkem. Lepší, než adopce ne? :-) :hug:
Eli2 píše:
uvažovat o dárkyni… Promiň, dnes nějak nemůžu psát. Doteď jsem žila v představě, že stále, alespoň minimální, šance je, dnes je to konečná. Nikdy nepoznám a neuvidím své dítě, vlastní dítě. Dárce je pro mě celkem nepřijatelná varianta.. :,(

To bezesporu lepší je, rozumem se k tomuto názoru přikláním. Ale prostě se s tím neumím zatím vnitřně ztotožnit, možná už mít alespoň jedno své dítko, tak by to pro mě bylo jednodušší. Je mi smutno z toho, že prostě neuvidím v žádném ohledu ty pravé, mé rysy. Vím, že ani vlastní dítě nedá záruku, že se mi nebude vymykat a taky, co by některé holky daly za možnost vůbec odnosit dítě, ale i tak je to pro mě těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
9.12.11 08:13

Eli: Promiň, asi jsem byla zbytečně tvrdá. Vím, že je moc těžké se s něčím takovým vyrovnat… Jen tvoje odpověď Nice mě v tu chvíli rozčílila. Nerada vidím, když se někomu bere naděje. Zvláště v těchto citlivých tématech. Za posledních pár měsíců jsem přečetla mraky diskusí a viděla jsem spousty žen, které se i přes vysoce nepříznivé prognózy do IVF hnaly hlava nehlava a nedaly si to od lékařů rozmluvit. A nějak mi došlo, že touha po dítěti je natolik silná, že i kdyby byla jen minimální šance (a ta je vždycky, semtam se nějaký „zázrak“ povede), tak většina žen odhodlaně absolvuje všechny nezbytné procedury, bolest, slzy, prostě cokoliv a doufá. Málokterá si po vyslovení diagnózy řekne: „Předčasný přechod? Ok, tak já teda vlastní děti mít nebudu“. Někde v koutku duše si myslím, že i kdyby ti hodnotu AMH řekli dřív, že bys stejně ty IVF cykly absolvovala. Stejně tak Nika. Malá šance neznamená žádná šance. Přeji ti, ať najdeš co nejdřív duševní klid a (až opadnou emoce) ať se rozhodneš co dál podle toho, jak to budeš cítit. Chápu tvůj přístup k darovaným vajíčkům, pro mě je tato představa taky nepřijatelná. Na druhou stranu před půl rokem jsem si nedovedla představit sebe v IVF programu. No a vidíš, dneska v tom jedu. Myslím, že člověk nesmí v těchto věcech koukat moc daleko do budoucnosti a věci přijímat postupně, jak přicházejí a prodělávat určitý vývoj, který někdy vede ke změně názoru nebo k ujasnění si, co vlastně chci. Hezký den. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nika Shams
9.12.11 10:11

Ahojík holky :-) Nechci, abyste se kvůli mě hádaly :-) Já jsem fakt v pohodě a dokud má hodnota není 0, tak věřím a doufám.A dnes nová zpráva: FSH 10,8. Jdu zjišťovat, kolik má být.
Motýlice-děkuju :hug: a Eli, nevzdávej to :hug:

• Citovat
  • Upravit
5043
9.12.11 10:40

Nika: 10,8 je na hraně. Není to normální hodnota, ale taky ne úplně nejhorší. Myslím, že máš šanci, pokud se dostaneš do ruky dobrému doktorovi, který s tím má zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nika Shams
9.12.11 10:43
:-) Myslím, že jsem se dostala do dobrých rukou. Je to jen pocit. Vím, že příroda je příroda a dělá si s náma co chce… 19.12. to probereme. Moje doktorka chce zkusit nativ, a to můžeme zkoušet každý měsíc, tak se třeba zadaří :-) Hezký den :mavam: :mavam:
Motýlice píše:
Nika: 10,8 je na hraně. Není to normální hodnota, ale taky ne úplně nejhorší. Myslím, že máš šanci, pokud se dostaneš do ruky dobrému doktorovi, který s tím má zkušenosti.
  • Citovat
  • Upravit
nuf
435
9.12.11 13:32

Holky můžete mi říc, jestli máte příznaky přechodu já mam to AMH 0,93 vím že jste na tom mnohem hůř, že já mám ještě malou naději na vlastní dítě, ale máme špatný i spermiogram, tak že taky nic moc. Je mi divné, že vše u mě funguje, jak má a mám poměrně nízkou hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
9.12.11 13:39

Já mám AHM 0,16 a FSH 10,7 imuno a genetika v pořátku, manžel spermo 5 mil a máme krásnou,zrdavou holčičku po 1 IVF. Bohužel další 3IVF nevyšly,ale zázrak se stal. Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
9.12.11 13:43

Niky já mám AMH O,77 a FSH bylo v dubnu 10,1 a v září 8,1 tak to FSH kolíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nika Shams
9.12.11 13:45

Taky budeme dál zkoušet :pankac: Děkuju holky :hug:

• Citovat
  • Upravit
nuf
435
9.12.11 13:46
Díky.Hodnoty FSH nevím, nikdy mě o tom neinformovali, tak to bylo asi v normě, až včera jsem se dozvěděla to AMH. První pokus IVF nevyšel, genetiku máme za sebou a na imunologické bych měla jít, ale prodlouží mi to dobu dalšího pokusu, tak se mi na výsledky imunologického nechce čekat a asi risknu další IVF jen s preventivním Prendisonem.
Blanka S píše:
Já mám AHM 0,16 a FSH 10,7 imuno a genetika v pořátku, manžel spermo 5 mil a máme krásnou,zrdavou holčičku po 1 IVF. Bohužel další 3IVF nevyšly,ale zázrak se stal. Držím palečky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nika Shams
9.12.11 13:48
Já mám AMH 0,48 a žádné příznaky přechodu nemám :nevim: Menstruace pravidelná (jen nyní bylo zpoždění 9 dní, ale to přisuzuju stimulaci). Jinak i cítím vaječníky, myslím, v období ovulky…tak fakt nechápu.
nuf píše:
Holky můžete mi říc, jestli máte příznaky přechodu já mam to AMH 0,93 vím že jste na tom mnohem hůř, že já mám ještě malou naději na vlastní dítě, ale máme špatný i spermiogram, tak že taky nic moc. Je mi divné, že vše u mě funguje, jak má a mám poměrně nízkou hodnotu.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex