Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nuf
435
10.12.11 20:50
Měla jsem jedno IVF, pět vajíček, jedno nezralé a přežilo jedno embryio, ale nevyšlo to.
Katka1311 píše:
Já u 1IVF 7 vajíček.Pak jsem měla v říjnu minimálku a bylo 4 a další 4 malinkaté(nedozralé).Teď mi doporučují dlouhý protokol :think: .
Dhea dáš mi pak vědět jak si dopadla?Kdy jdete do IVF?A kam chodíte do CAR?
Nuf a vy kam?ty si už měla nějaké IVF?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
10.12.11 20:57
Motýlice píše:
Eli: Promiň, asi jsem byla zbytečně tvrdá. Vím, že je moc těžké se s něčím takovým vyrovnat… Jen tvoje odpověď Nice mě v tu chvíli rozčílila. Nerada vidím, když se někomu bere naděje. Zvláště v těchto citlivých tématech. Za posledních pár měsíců jsem přečetla mraky diskusí a viděla jsem spousty žen, které se i přes vysoce nepříznivé prognózy do IVF hnaly hlava nehlava a nedaly si to od lékařů rozmluvit. A nějak mi došlo, že touha po dítěti je natolik silná, že i kdyby byla jen minimální šance (a ta je vždycky, semtam se nějaký „zázrak“ povede), tak většina žen odhodlaně absolvuje všechny nezbytné procedury, bolest, slzy, prostě cokoliv a doufá. Málokterá si po vyslovení diagnózy řekne: „Předčasný přechod? Ok, tak já teda vlastní děti mít nebudu“. Někde v koutku duše si myslím, že i kdyby ti hodnotu AMH řekli dřív, že bys stejně ty IVF cykly absolvovala. Stejně tak Nika. Malá šance neznamená žádná šance. Přeji ti, ať najdeš co nejdřív duševní klid a (až opadnou emoce) ať se rozhodneš co dál podle toho, jak to budeš cítit. Chápu tvůj přístup k darovaným vajíčkům, pro mě je tato představa taky nepřijatelná. Na druhou stranu před půl rokem jsem si nedovedla představit sebe v IVF programu. No a vidíš, dneska v tom jedu. Myslím, že člověk nesmí v těchto věcech koukat moc daleko do budoucnosti a věci přijímat postupně, jak přicházejí a prodělávat určitý vývoj, který někdy vede ke změně názoru nebo k ujasnění si, co vlastně chci. Hezký den. :kytka:

Ahojky, mým záměrem nebylo brát nikomu naději, ta je vždycky, jen jsem chtěla být upřímná a hlavně poskytnout informace, aby případné zklamání nebylo jako rána z čistého nebe… Je dobré znát trošku fakta a to neznamená, že člověk nevěří na výjimky a nedoufá, že stále šanci má. Pokud to tak někdo nepochopil, tak mě to samozřejmě mrzí.. Všem tady samozřejmě přeji úspěch. ;)

Jo a ta odpověď byla víceméně pro Kikik..Nika má tuším lepší výsledky :kytka: . Ale o to tu nejde, stejně je to hlavně na přírodě a s tou se musíme „poprat“ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
10.12.11 22:16

A jak si na tom ty Eli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
10.12.11 23:07

Ahojky vespolek :mavam: teď jsem četla příspěvky k dhea a mám trochu obavy jestli to co nabízejí tady u nás v ČR je originál :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
11.12.11 08:53

Ahoj holky, ohledně DHEA bych byla nanejvýš opatrná. Jednak je k dostání pouze jako potravinový doplněk ne jako lék, a to je vždycky trochu problém, protože doplňky nepodléhají zdaleka takové kontrole kvality ze strany úřadů jako léky. Čili koupit si jen tak něco z netu je zdravotní riziko. Brala bych maximálně něco od prověřeného výrobce. Druhá stránka věci je, že DHEA je mužský hormon. A i když se o něm někdy hovoří jako o hormonu mládí, příliš vysokými dávkami si můžete určitě uškodit (s jistou nadsázkou je to podobné jako brát anabolické steroidy). Nedokážu vám teď z fleku poradit, kolik je ještě bezpečná dávka, ale prostuduju to a ještě se ozvu. (Mám k tomu blízko, studovala jsem farmacii a i když jsem momentálně nepraktikující, pořád mě tyhle věci hodně zajímají).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
11.12.11 09:44

Motýlice a kdy budeš dělat testík? Nebo budeš čekat až na krev v CARu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
11.12.11 09:48
Katka1311 píše:
A jak si na tom ty Eli?

Zatím nemám jasný plán, uvažuji co a jak dál.. Co ty, kdy můžem držet palečky na druhý pokus? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
11.12.11 11:16

Ahoj holky hezkou neděli :mavam:
Eli ještě přesně nevím kdy.Prý je pro mě lepší si nechat ty nefunkční vejcovody odstranit :think: .Tak bych musela jít hned v lednu a pak asi v dubnu IVF. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
11.12.11 11:17

Jj,motýlku kdy bude testík :dance: ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
11.12.11 19:14

No, měla jsem v plánu testovat 14. nebo 15. den od OPU (což je St-Čt), ale ještě váhám, jestli to nenechat na víkend - čistě z praktických důvodů - abych měla čas se z případného neúspěchu trochu sebrat a nemusela jít v slzách do práce. No ještě uvidím, až se to přiblíží. Jestli převáží zvědavost nebo sázka na jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
12.12.11 08:39

DHEA:

• účinná dávka je 75 mg za den (3×25mg) po dobu 4 měsíců - nutno začít s předstihem před IVF cyklem.
  • nežádoucí účinky: akné, mastná pleť, zvýšené ochlupení, hrubší hlas
  • v současné době není na trhu v uspokojivé kvalitě - můžete si na vlastní pěst objednat nějaký potravní doplněk z USA, ale vystavujete se riziku, že bude obsahovat i nějaké zněčištěniny, které s vysokou pravděpodobností budou mít také nějaké další (nedefinované) hormonální aktivity

Závěr: Za současných okolností bych se na terapii pomocí DHEA spíš vybodla. Kdyby byla k dispozici čistá substanc, tak je to něco jiného. Pokud někdo přece jen zatouží experimentovat, tak nechť alespoň věnuje pečlivou pozornost reakcím svého organismu a kdyby se něco nezdálo, tak hned k doktorovi.

Odkazy na originální zdroje ohledně účinnosti:
http://humrep.oxfordjournals.org/…254.full.pdf
 http://www.springerlink.com/…fulltext.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
12.12.11 09:48

Ahoj holky, dneska jsem byla v CARu nechat si rozepsat protokol pro další placený pokus. Dohodli jsme se s lékařem, že mi dáme co nejvyšší dávky a pokusíme se vyloudit co nevyšší reakci vaječníků. Mě osobně je nejbližší nativ, ale tentokrát půjdu do stimulace. Budu mít krátký protokol, mám posledního půl roku docela kolísavou menstruaci, takže nikdy dopředu netuším, jak „to“ ob měsíc dostanu. Druhý cyklus je pravidelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nika Shams
12.12.11 09:50
Ahoj. budu Ti moc držet palečky :hug:
Capelucita píše:
Ahoj holky, dneska jsem byla v CARu nechat si rozepsat protokol pro další placený pokus. Dohodli jsme se s lékařem, že mi dáme co nejvyšší dávky a pokusíme se vyloudit co nevyšší reakci vaječníků. Mě osobně je nejbližší nativ, ale tentokrát půjdu do stimulace. Budu mít krátký protokol, mám posledního půl roku docela kolísavou menstruaci, takže nikdy dopředu netuším, jak „to“ ob měsíc dostanu. Druhý cyklus je pravidelný.
  • Citovat
  • Upravit
nuf
435
12.12.11 09:56
Držím pěstičky, ať je co nejvíce vajíček :andel:
Capelucita píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
12.12.11 11:30

Díky, ale neumačkejte si je už teď, čeká mě to v lednu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí