Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak já jsem také jak ten kapr na suchu, čím víc vím, tak mám pocit, že už ničemu nerozumím
. No mě Dr. řekl, že dokud budu mít vajíčka, tak že reálná šance
. No já jsme měla krátký protokol Menopur,to jsme ještě ani netušila, že náké AMH existuje a dostali ze mě pět vajíček a jedno nezralé. Jěště mi dr. říkal, že se to moc hormonama a jejich dávkami ovlivňit nedá.
No mně potom řekl, že jediná reálná šance je, že zatím vyprodukuji vajíčka, ale co se týče jejich dalšího dělení - vývoje, to je to oč tu také běží, ale zázraky se přece dějí, tak proč ne také my, viďte??
. Nicméně, také mám ten pocit, že čím více toho vím, tím víc tomu nerozumím… ![]()
Eli2 píše:
No mně potom řekl, že jediná reálná šance je, že zatím vyprodukuji vajíčka, ale co se týče jejich dalšího dělení - vývoje, to je to oč tu také běží, ale zázraky se přece dějí, tak proč ne také my, viďte??. Nicméně, také mám ten pocit, že čím více toho vím, tím víc tomu nerozumím…
Eli2 píše:
Bohužel ne, co ty?
Eli: no, do teď jsem vajíčka měla. Při kažné ovu. Monitorují to přes ultrazvuk. Možná nemám 0,0, ale třeba 0,49 zaokrouhleno na 0, sama tomu nerozumím. Ale měla jsem v září jeden pokus v nativu a v listopadu jsme v nativu nechali dát embryo do mrazáku, páč jsme jela dráhý den po OPU do lázní. Takže, zatím se vajíčka objevují, tak je chci co nejvíc nadopovat, ať jich je víc.
Capelucita: Jseš si jistá, že ultrazvukem dokážou vidět vajíčko? Podle mě tam vidí akorát zrající folikul, ale nic víc. Mně to aspoň takhle nějak říkali - že vlastně až při IVF se vidí, kolik vajíček se urodí a v jaké kvalitě, že je to v určitém směru i diagnostický výkon. (vlastní zkušenost - zhruba polovina folíků při IVF byla prázdných).
Ahoj holky ![]()
Motýlku máš pravdu jde vidět jen folík a vajíčko jestli zralé se dozvíš až po OPU.
Jinak se už moc těším když budeš testit
.
Katuško, já se právě vůbec netěším. Mám panickou hrůzu z toho, co tam uvidím. Fakt. Vůbec se mi do toho nechce. Připadám si pořád tak strašně netěhotně… ale dokud to neuvidím černé na bílém, tak můžu pořád doufat. Pak už ne.
To chápu já to už mám za sebou
ale musíš věřit že je tam najdeš //
.
Držím palečky.
Ahojky holky
.
Motýlice, taky budu držet na testování palečky
. Přiznávám, že obdivuji tvou výdrž, já vždycky testovala 10.den.
Hodně uvažuji o nativu, ale v centru po nás chtějí 20 tis. a to se mi zdá fakt dost…chjoo
Také držím pěstičky, ať je vše v pořádku a jsou tam krásné dalnice ![]()
Ahojky holky, tak dnes mám za sebou iui…nijak zvlášť plánovaně. Nějaké naděje si nedělám, ale znáte to…třeba zázrak jednou zakopne u našeho prahu a hlavně..je to jakési „oddálení“ rozhodnutí a vyplnění doby co dál..
Eli: Přeju hodně štěstí. Jednou to vyjde, chce to jen odhodlání a vytrvalost. A myslím, že na čekání jsme tady už expertky všechny, to nám jde dobře. ![]()
Já mám bohužel blbou zprávu. Testla jsem a je to negativní. Jsem 15.den po OPU, takže už to považuju za definitivní. Pro klid duše zopáknu někdy o víkendu, ale to bych musela být echt pomalá, aby to dneska ještě nevylezlo. Navíc mě začíná bolet břicho, takže si myslím, že do dvou dnů to budu mít potvrzené i jinak. No, nedá se svítit, život jde dál a já mám před sebou nejspíš KET. Možná tak měsíc, dva, vyčkám, co se bude dít, jestli se moje tělo po té hormonální pecce náhodou nerozhodne zase fungovat (neměla jsem vůbec MS), že bychom to mohli chvíli zkoušet přirozeně, ale moc tomu nedávám. Spíš to vidím na ty mrazáčky.
Motýlice: máš pravdu, přes ultrazvuk vidí jen folikuly. Ale já mluvila o tom, že mi odebrali vajíčko v nativu.