Nízko položená placenta - hranice normálu...

417
26.4.10 22:43

Nízko položená placenta

Ráda bych slyšela názory a myšlenky, co znamená „HRANICE NORMÁLU“ při nízko položené placentě??? Jsem ve 32.tt a toto mi dnes řekl doktor…Nevím úplně, co si mám představit, co mě čeká? Děkuji Maruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
26.4.10 23:02

smaria, tak nevím na co ptáš ale nejspíš budeš mít placentu uloženou na hranici normálního uložení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.4.10 23:06

Vše je ok :-) já jsem třeba byla na rizikovém protože jsem placentu měla nízko položenou níž než normál :-) tuším že ta min hranice je 5cm pokud si to dobře pamatuji .-) ale nakonec se mi zvedla :-) neboj vše je ok!

• Citovat
  • Upravit
3006
27.4.10 00:21

Moje sestra měla u obou těhotenství placentu skoro u vchodu. Poprvé to bylo 3cm a podruhé to byl 1cm no a nakonec se to u obou samo upravilo a rodila normálně. Kdyby placenta byla u vchodu až do porodu, tak by se rodilo císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
27.4.10 06:12

Hranici normálu tipuju kolem 5 cm. Při nižším uložení by překážela při otevírání porodních cest a hrozilo by její poškození.
Za dva měsíce se může změnit hodně, takže bych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
27.4.10 06:56

moje placenta byla 25mm od branky, krvacela jsem. do porodu se vytahla tak kde mela byt. jen to krvaceni skoro od pulky tehu do cca 33tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
27.4.10 09:11

Já myslím, že můžeš být v klidu…já jsem ve 35.t.t. a zrovna dneska jdu na kontrolu…před 3 týdny jsem po vag. vyšetření skončila v nemocnici, protože jsem začala krvácet…taky jsem měla nízko položenou placentu…tak jsem zvědavá jestli se to do porodu ještě srovná,abych mohla rodit normálně…jinak jsem bez krvácení.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
27.4.10 09:32

Já mám to samé,mám jí 15 mm od vnitřní branky.Mám to od 16 tt a stále se nevytáhla.V nemocnici mi řekly at se připravím na císařský řez,že je u mě malá pravděpodobnost,že se vytáhne.Praskají mi na ní cévky a vždycky hodně krvácím,už jsem stím ležela čtyřikrát ve špitále.Bud na sebe hooodně opatrná,hrozí předčasně odlučování,to ti ale jistě dr. už řekl.
Tady je něco pro vysvětlení

http://eamos.pf.jcu.cz/…_1408/21.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
27.4.10 09:42

Ahoj, ve 20. tydnu jsem mela placentu dle slov lekare 1-2mm od vchodu. Docela jsem se bala, ze to bude na cisare. Ctyri tydny pred porodem uz to bylo v poradku a mohla jsem pak rodit normalne. Jak vysoko se ale vytahla, nebo kde je presna hranice nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.4.10 09:50
smaria píše:
Ráda bych slyšela názory a myšlenky, co znamená „HRANICE NORMÁLU“ při nízko položené placentě??? Jsem ve 32.tt a toto mi dnes řekl doktor…Nevím úplně, co si mám představit, co mě čeká? Děkuji Maruška

Znamená to, že ji máš nízko, ale ne tak nízko, aby to byla vcestná placenta, která může způsobit komplikace u porodu.
S postupem těhotenství a růstem dělohy placenta leze směrem nahoru, ne dolů, takže buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
27.4.10 10:03

Ahoj,ja ji mela nizko polozenou a jeste ke vsemu pod mimcem,ktere mi na ni sedelo zadeckem asi od 28tt.Ale,jak mimco roste tak si ji bude samo vytahovat a pokud ne,tak doktori rozhodnou co s tim,ale to se bude resit az pred porodem.Hlavne zustan v klidu,ja v podstate od toho 28tt az do 34tt tydne byla v nervech a asi uplne zbytecne.Vse se spravilo a ted to mam za par.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
27.4.10 11:06

Ahoj,
ciniminisek poslala krasne obrazky,myslim,ze jsi,smarjo,ten prvni a je to dobry.
Zdovolenim bych si pridala svuj dotaz,ktery bych tu za nedlouho k placente zakladala.
Ja mam placentu praevia marginalis(zad.stena)+amnialni pruhy.S vytazenim placenty uz nemam dle ulozeni pocitat.(jeste tedy doufam).A ted mi jde o to,jaky porod.Nektere porodnice voli automat.cisar,moje dr.(spickova) rika,ze lze zkusit zacit rodit normalne i s marginalis a kdyz se hlavicka natlaci rychle a porod bude rychly(pochybuji),tak jde porodit normalne.Pokud ovsem zacne velke krvaceni bude to akutni CS.
Pro me je to dost stresujici,nevedet jak to bude.Nejradej bych,kdyby mi rekli-ze je to v poradku a jde rodit normalne.No a kdyz ne,tak radeji planovany CS.Pokusu se bojim :-? a akutni CS je moje nocni mura.(na druhou stranu mam horsi srazlivost krve,zkusit normlal by bylo mozna lepsi)Troufly byste si na zkouseni nebo volily pri stale stejnem ulozeni radeji CS?(a jde to volit?-jako u KP-nektera nemocnice voli cs automaticky,nektera dava prednost priroz.)

Omlouvam se za vlezeni s dotazem,ale treba to tak i trochu souvisi..

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
27.4.10 12:27
Any píše:
Ahoj,
ciniminisek poslala krasne obrazky,myslim,ze jsi,smarjo,ten prvni a je to dobry.
Zdovolenim bych si pridala svuj dotaz,ktery bych tu za nedlouho k placente zakladala.
Ja mam placentu praevia marginalis(zad.stena)+amnialni pruhy.S vytazenim placenty uz nemam dle ulozeni pocitat.(jeste tedy doufam).A ted mi jde o to,jaky porod.Nektere porodnice voli automat.cisar,moje dr.(spickova) rika,ze lze zkusit zacit rodit normalne i s marginalis a kdyz se hlavicka natlaci rychle a porod bude rychly(pochybuji),tak jde porodit normalne.Pokud ovsem zacne velke krvaceni bude to akutni CS.
Pro me je to dost stresujici,nevedet jak to bude.Nejradej bych,kdyby mi rekli-ze je to v poradku a jde rodit normalne.No a kdyz ne,tak radeji planovany CS.Pokusu se bojim :-? a akutni CS je moje nocni mura.(na druhou stranu mam horsi srazlivost krve,zkusit normlal by bylo mozna lepsi)Troufly byste si na zkouseni nebo volily pri stale stejnem ulozeni radeji CS?(a jde to volit?-jako u KP-nektera nemocnice voli cs automaticky,nektera dava prednost priroz.)

Omlouvam se za vlezeni s dotazem,ale treba to tak i trochu souvisi..

Any

ja mam prvni porod akutkou sc a kdyz sc,za me raději planovany, než akutka.
a v tomhle pripade bych se asi sama klonila k sc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
27.4.10 14:49

Any, taky mi do poslední chvíle slibovali, že bych to mohla zkusit přirozeně, ale pak to nedopadlo, rodila jsem v Krči plánovaným SC ve 39+0 s placentou cca 12mm od vnitřní branky (na přední stěně). Myslím, že hodně záleží na té „překážející“ části placenty, mě tam našli nějakou velkou cévu a právě kvůli tomu velkému prokrvení se nakonec rozhodli přirozený porod neriskovat. Dokonce mi ani nedali možnost volby spinálu, šla jsem rovnou do celkové narkózy, právě kvůli hrozbě velkého krvácení.
S tou tvojí srážlivostí nevím, ale myslím, že přirozený porod za každou cenu s rizikem následného akutního císaře je obecně horší varianta, než plánovaný císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
27.4.10 15:30

Any, sla by som na cisarak, ono pri probleme so zrazanlivostou krvi a cisarskom je dobre naplanovat, kedy ho vykonat podla poslednej pichnutej inkjekcie, aby si moc nekrvacala.. ten akutny cisarak by mohol komplikovanjesi.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí