Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JulkaD Nejednalo se spíše o nízko uloženou placentu v dolním segmentu zasahující k brance?- to by bylo spíš pravděpodné
. Pokud ano, tak se neplaš, také jsem to kolem 20tt měla. Růstem a pokračujícími týdny se většinou poloha placenty změní- Mě se placenta vytáhla, dosahovala sice těsně k brance, ale přirozený porod byl možný a proběhl bez komplikací.
uvidíš, co bude na další kontrole ke konci těhotenství…Horší by bylo kdyby placenta branku překrývala, pak musí být císař… Ještě doplnění- taková placenta- nízko položená může někdy způsobovat krvácení…
Nemyslela spíše nízko uloženou placentu? Pokud ano, tak je velká šance, ze se ještě vytáhne, jak břicho proste. Jinak já to měřila také tak, placenta se tedy bohužel nevytáhla a já rodila plánovaným císařem. Pokud top tedy he tě placenta, tak by to chtělo trochu více odpočívat a být opatrná v sexu. Na to ale většinou doktoři upozorňují. Jinak přeji pohodové těhotenství a bezproblémový porod.
@JulkaD stejne jako prispevky nade mnou si myslim ze byla spise myslena nize ulozena placenta. Plod v plodovych obalech uz vyplnuje celou dutinu delozni tudiz neni kde nize by mohl byt
a pri vstupu hlavicky do porodnich cest (coz me napada jako jedine nizko ulozene ditko) by cisarsky rez byl jaksi zbytecny ![]()
Kontrola uz az v 36tt je nicmene dle ceskych meritek pomerne pozdni. Nedela se kontrola rustu kolem 30tt u vas?
Ztaky si myslím že jde o nízko položenou plaentu, ta se řeší pak císařem, na utz ve 20 tt sem měla taky tak ale říkala že většině případech se vytáhne, ted čekám na další utz ve 32 tt jestli se zvedla nebo ne, ale i kdyby ne říkala že pokud přímo nezasahuje do porodních cest tak se dá rodit i normálně. Tak čekám co bude
Ještě jsem chtěla napsat, že nízko položená placenta vyžaduje spíš klid a ne namáhání, možná by to chtělo neschopenku, zeptaj se pak dr na další ko co doporučuje, počítám, že na utz jsi nebyla asi u svého dr ale někde na nějaké klinice, že?
Jak píšou holky, indikace pro císaře je nízko položená placenta, ne nízko položený plod. Švagrová měla nízko položené mimčo a porodila proto předčasně (přirozeným způsobem). Pokud jde opravdu o nízko položené miminko, tak bych ti doporučila neschopenku. Ne přímo klidový režim, ale možnost odpočinout si kdykoliv to budeš vnitřně cítit. A taky hodně posilovat pánevní dno (zatínat svaly vaginy a konečníku). Najdi polohu, v které cítíš, že je záběr nejintenzivnější - bývá to v širokém a nízkém dřepu, ale ten není pro nízko položený plod asi vhodný (napomáhá sestoupení mimča). Zkus třeba polohu na všech čtyřech, ta by pro tebe mohla být ideální ![]()
Holky dekuju… Mozna myslela placentu, ja jsem ji totiz nejak nevnimala.. Jak zacala mluvit vazne a ukazovala na ultrazvuk, nyla jsem mimo a… Pritel vnimal a pry rikala mimco, ale…asi to byla placemta, ted mi to dava vic smysl!
@JulkaD to budedobry uvidis. Setri se a ona se s rostoucim briskem vytahne. Nakonec to zkontroluji a bude to ok ![]()
Dobre rano,
na UTZ ve 21.tydnu mi dr zjistila, ze mam miminko uloxene hoodne nizko.
Bohuzel nic vic o tom nevim, nerekl, jen me objednala na 36.tt na kontrolni UTZ–ze v pripade, ze by miminko bylo stale takhle nizko, rodila bych cisarem.
Cetla jsem par clanku na netu a docela me tp vystrasilo. Chodim do prace, kde jsem na nohach, celem narocna. A i ve „volnu“ stale nekde „beham“. Nevim, jestli to neni nebezpecne,??
Nemel jste nekdo neco podobneho?? Dekuji!
(Jo a neziji momentalne v CR, UTZ delany taky mimo CR. prohlidka cipku neprobehla a ani tu neprobiha, takze jak ten je na tom-nevim)