Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Celina Dekuji mockrat, snad se uz konecne povede.. Ted podstupujeme IVF ale stejne budeme mrazit kvuli PGS takze jestli si pulroku pockaji v mrazacku tak je to suma fuk
hlavne, ze se prislo na pricinu a muzu si rict „Uz ted dam na svuj vnitrni pocit protoze to neni blbost“
A uz ted Ti gratuluji k stastnemu porodu a krasnym chvilkam s miminkem ! ![]()
@Celina jaky je rozdil mezi intralipidove injekce a imunoglobuliny???
@Reaskiller jsem v uplne stejne situaci, ale mi Malickova nepomaha, rika, ze mym testum z DE nerozumi, ze v CR se NK bunky z endometria nedelani … a ty jsi zivy dukaz, ze se delaji. Prosim te porad mi… az dostanes vysledky, co ti doporucili. A jak ses dostala k te Ulcove Gallove?
@Evita75 Ahojka, pres Malickovou
proste jsem ji rekla, ze moje PMS skutecne neni normalni a tak jsme se na tom nejak shodly (mam navic Crohna takze tam je to jeste o neco vic umocneno, ze s imunitou bude problem).. u druheho KETu mi dala Dexamed ktery asi nebyl uplne pro me, tak me poslala k Ulcove - Gallove s zadankou na hysteroskopii.. Zkus se ji na to poptat, urcite Ti pomuze..
@Reaskiller Ahoj, jak jsi dopadla? Ja jdu v patek k dr. Malickove kvuli vysledkum. Vysla mi vysoka cytotoxicka aktivita NK a NKt bunek proti trofoblastu (cca 25prc). A i zvysena proti spermiim. Tak jsem ted nervni, co me jeste ceka. Mam za sebou nejaky potraty a taky ivf s pgs, kde se nic neuchytilo.
@ove ahojka
no.. nakonec z hysteroskopie vysoce zvysene NK bunky CD56 a CD16 - nevim presne hodnoty ale prej docela vysoko..takze mame asi vinnika
nasadi mi imunoglobuliny pred, v prubehu a po KET a v pripade tehu az do konce 1.trimestru
No.. nam se take PGS neuchytilo..teda uchytilo ale pak odeslo..
Neboj, Mali vi co dela, je to skvela Mudra.. ne jak Ulcova - Gallova..kdybych mohla tak na UG podam stiznost.. ale to je na delsi vypraveni..
Ahoj holky, mužu se přidat? Mám za sebou 5× ket embry po pgs a vždy bez úspěchu, v car už neví co se mnou a posílají mě k paní Dr Ulcove-Gallove na vyšetření NK buněk v děloze. Mě ty NK bunky už vyšetřovali z krve, ale tam jsem je měla negativní, stali se vám, že jste měly krev negativní a v děloze se našly ty NK bunky?
Vyšetření mám mít začátkem května…díky moc
Ahoj. To mas dobre, ze te tam chteji poslat. Me tam na vysetreni NK bunek z delohy nechteji poslat, ze mam krev v poradku… Malickova v Gennetu. Tak jsem si to musela nechat udelat v DE a tam mi vysly zvysene z delohy.
@Evita75 to vážně? To je fakt hrozné, tak ještě, že jsi našla způsob jak to pořešit sama a kdo ti teď naordinuje léčbu. No já se bojím ať mě nějak odflaknou. Že řeknou, že v krvi nic není a že není důvod…:(
Já už jsem fakt zoufalá, zavadim zdravé embrya a pořád nic
.
@Reaskiller
Ahoj, jak se to vyvíjí? A proč máš imunoglobuliny a ne kortikoidy?
Já mám předepsaný metypred, ale zatím ho neberu, poněvadž manžel má jít na konci května na operaci z varikokelou a po letních prázdninách bychom to chtěli zkusit ještě přirozeně (tri měsíce trvá než se spermiogram může zlepšit). Takže na začátku léta si ještě jednou zajdu na krevní testy a kortikoidy nasadim az na léto. Ale mám z nich blbý pocit a zároveň se bojim, aby to všechno fungovalo.
A taky se bojim že je pak budu muset brát dokud neotěhotnim, což nevím jak může dlouho trvat…
@Kveetko me dali ty intralipidy a nepomohlo, bohuzel. Dej vedet, co daji tobe a co ti budou odebirat, at si to srovname…drzim palce.
@Evita75 a kdo ti předepsal tu léčbu? Gallová nebo Maličkova? Nebo to navrhli ti co ti dělali testy? A to ti ty Intralipidy dali jen jednou před ketem? Někde jsem četla, že výše měly brát už před ovulaci a pak pravidelně podávat. No já zatím nic nevím. Čekám teď na termín vyšetření a pak musím podstoupit celé ivf znovu. Ty máš ještě nějaké embryjka na zavádění? A kolik jsi už měla pokusu?
@ove S tema kortikoidama je to u me velice slozita otazka..
Kortikoidy mi dali na Crohna..Lecba imunoglobuliny ovlivnuje funkce i endometrialnich bunek CD56 a CD16 - ty jsou prave casto spojovane s prilisnou aktivitou v deloze spolu s aktivitou embryocitotoxickych citokinu, takze lecba je fakt hodne individualni a „sita“ na miru.. nekomu zaberou kortikoidy, nekomu imunoglobuliny a nekomu zase intralipidy ale to je spis otazka na Malickovou ![]()
Hele, kortikoidy jsou sice mrcha ale pri spravnem dodrzeni uzivani neni potreba se bat..
@Reaskiller
Aha, ja se v tom vůbec nevyznam a ani nemůžu nikde k tomu najít info. Nemám ani představu, jak je účinná léčba
.
@ove To ani moc nenajdes protoze si to lekari casto nechavaji pro sebe nebo publikuji neco malo v clancich, kdyz neco hledam tak jdu po diplomovych pracich studentu a podobne.. ![]()
Lecba je individualni a co pomuze jedne nemusi zabrat druhe
takova je bohuzel realita.. taikze zalezi na tom co Ti kdo vysetri a napise ale Malickova je v tomto velka odbornice a nemam strach u ni z niceho ![]()