Náhradní mateřství - náklady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonym1
3.10.11 22:14

Anonym1

:think: Dobrý den, já jsem celým procesem surgentního mateřství prošla a není to vůbec jednoduché, psychika dále vždy si uvědomit, že to nemusí vyjít na první pokus,zda by měla být náhradní matka vdaná či svobodná určitě doporučuji vdanou s dětmi. :think:

• Citovat
  • Upravit
1009
3.10.11 23:41

Ahoj zakladatelko,
koukám, že diskuse se rozběhla úplně jinam, než kam směřoval tvůj dotaz.
Já bych to celé nezvládla, ale proč ne…
A peníze: určitě si s „rodiči“ sedni a domluvte si vše ohledně financování. Cesty, vitamíny, jízdenky, ale i ušlou mzu (když budeš doma a před/po porodu určitě) a nějakou odměnu. Přeci jen to dá tvému tělu zabrat. Já bych to řešila určitě smlouvou… I vše kolem dění po porodu. I když nevím, jak to udělat, když se to u nás vlastně nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
19.11.11 14:55

Jak to tady čtu..je vidět že žádné ženě se nestalo aby toužila po miminku tak moc, že by uvažovala po náhradním mateřství a byla takovým ženám holkám vděčná?!
Já jezdím na kliniku do Zlína.Lékaři mi nabízeli náhradní mateřství,buď si mám najít někoho z rodiny nebo jsou i matky cizí..Samozřejmě že jsem odmítla,protože v rodině nikoho takového nemám,ale nyní když to sleduji a miminko nepřichází, začínám o tom uvažovat… Jsme s manželem ochotni zaplatit i půl milionu za léčbu..Samozřejmě že jsme nic nevzdali a snažíme se dál,ale kdyby tady byla šance a v dálce vidina na miminko,šla bych do toho a byla bych té ženě nesmírně vděčná!Neodsuzuju je..spíše jim děkuji za ostatní… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
19.11.11 15:29

Ahoj.
Já už jsem to tu psala a některé holky četly:)

Donosila jsem mimčo pěstounské rodině. Žádná objednávka, žádné peníze, prostě jsem otěhotněla
a než potrat zvolila jsem, že mimčo donosím a zdravá pěstounská rodina bude mít zdravé mimčo. :mrgreen:

Chci ti napsat, že budeš mít bříško a pak nebudeš mít bříško a ani mimčo, to vše kolem je dost stresing, stejně jako zvědavý a hloupý lidé 8-o , kteří se budou ptát, jejich blbé řeči, blbé pohledy:)) 8-o Přemýšlím za kolik vše bych tohle „prodala“. Teď mě napadá, že půl melounu, meloun je málo. Co vy na to? :mrgreen:

Anonymní píše:
Ahoj,
píši raději jako anonym.Už dlouho jsem přemýšlela o tom stát se náhradní matkou pro pár,který nemůže mít vlastní miminko(něco okolo dvou let).Sama své děti mám a další nechci.Poznala jsem hrozně sympatický pár z Děčína.Za týden mám jed na kliniku v jejich městě(Bydlím v Benešově).Mám takové dva dotazy. 1)myslíte,že se jich mám zeptat na proplacení peněz za cestu?Nebo to mám nechat být 2)měsíčně bych měla dostávat nějaké peníze na výdaje spojené z těhu.Kolik si myslíte,že by to tak mělo být?
Děkuji a snad mě neodsoudítě
Aspera píše:
Neporadím s tím, o kolik si říct a jestli proplácet cestu, ale seš dobrá, že chceš tahle někomu pomoc. Já si neumím představit, že bych měla dát miminko po porodu pryč. Moc Vám fandím, ať vše klapne.
  • Citovat
  • Upravit
byron
19.11.11 15:45

Taky bych řekla, že je to málo..... Dá se to penězi zaplatit?

Neumím si představit, že bych se vzdala dítěte, které by bylo z mého vajíčka… Larr, tímto tě vůbec neodsuzuji- já spíš přemýšlím, jaké to je, vědomě to udělat na zakázku- objednávku…

Chápu ale, že jsou třeba matky v nouzi a chtějí peníze, no já nevím, celé je to pro mě hrozně zvláštní a nějak se mě to dotýká

Já chápu, že někdo chce pomoci, ale vzheledem k tomu, že to není právně ošetřený, tak teda nevím…
Larr píše:
Ahoj.
Já už jsem to tu psala a některé holky četly:)

Donosila jsem mimčo pěstounské rodině. Žádná objednávka, žádné peníze, prostě jsem otěhotněla
a než potrat zvolila jsem, že mimčo donosím a zdravá pěstounská rodina bude mít zdravé mimčo. :mrgreen:

Chci ti napsat, že budeš mít bříško a pak nebudeš mít bříško a ani mimčo, to vše kolem je dost stresing, stejně jako zvědavý a hloupý lidé 8-o , kteří se budou ptát, jejich blbé řeči, blbé pohledy:)) 8-o Přemýšlím za kolik vše bych tohle „prodala“. Teď mě napadá, že půl melounu, meloun je málo. Co vy na to? :mrgreen:

Anonymní píše:
Ahoj,
píši raději jako anonym.Už dlouho jsem přemýšlela o tom stát se náhradní matkou pro pár,který nemůže mít vlastní miminko(něco okolo dvou let).Sama své děti mám a další nechci.Poznala jsem hrozně sympatický pár z Děčína.Za týden mám jed na kliniku v jejich městě(Bydlím v Benešově).Mám takové dva dotazy. 1)myslíte,že se jich mám zeptat na proplacení peněz za cestu?Nebo to mám nechat být 2)měsíčně bych měla dostávat nějaké peníze na výdaje spojené z těhu.Kolik si myslíte,že by to tak mělo být?
Děkuji a snad mě neodsoudítě
Aspera píše:
Neporadím s tím, o kolik si říct a jestli proplácet cestu, ale seš dobrá, že chceš tahle někomu pomoc. Já si neumím představit, že bych měla dát miminko po porodu pryč. Moc Vám fandím, ať vše klapne.
  • Citovat
  • Upravit
byron
19.11.11 15:48

I když, milion by stačil :lol: .

Pardon, to bylo nemístné žertování…

Možná bych to udlělala pro někoho z rodiny, možná by to por mě bylo jednodušší… Ale zadarmo ne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.11 17:16

Máme přímo v rodině takto „osvojenou“ holčičku od miminka, hned po porodu putovala k sestře, když ji vidím, tak si říkám, jak se matka mohla vzdát tak krásné holčičky a na druhou stranu, je to k nezaplacení, že sestru učinila tak strašně moc šťastnou :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.11 17:47

taky se přidám k vaší diskusi… s manželem nám byla nabídnuta možnost náhradní matky. Musím Vám tu zcela upřímě napsat, že nejsme chudáci… dokonce by jsme ty peníze měli i na účtu a nestálo by nás to žádné odříkání a nic… Půl milionu je dobrá cena ale není konečná :-D Kdo v dnešní době má milion… dali by jsme ho rádi, ale to opravdu má na účtu málokdo… to je výsměch této společnosti… Beru, že si chce někdo přivydělat a pokud tohle bere žena jako svou 9měsíční práci tak je její příjem dostatečně vysoký i za půl milionu … jinak se to snad brát nedá, ne? A je to akce totálně dobrovolná :lol: je to jen její rozhodnutí, že to udělá a že podstupuje riziko klidně i života a smrti!!!

Taky si myslím, že je velmi těžké se pro tohle rozhodnout z jedné i z druhé strany … jak pro NM a pro rodiče. Pro nás je tahle možnost stále otevřená … pokud se ale tak rozhodneme, sehnala jsem si už dvě známe, které by to udělalaly i za 300tis. Jen si to tak nějak neumím představit, že si vezmu po porodu dítě, které porodí… a pak se budeme dál stýkat… já jako matka svého dítěte a ona jako jeho rodička… natož aby mi to dítě porodila sestra… neumím si představit, jak by ten vztah pokračoval nadále a zrovna jí bych asi dala ten milion!!!

Taky jsem hodně přemýšlela nad tou cizí ženou, která by mi dítě porodila… a to jak by měla být situovaná, její zázemí a pod. věci.
Ještě se o tom moc věcí nenapsalo a tak si myslím, že je to otázka blízké budoucnosti … chtěla bych sama pro sebe znát víc faktů, mít to pěkně soudně upravené, a nejdůležitější je se s touhle věcí vyrovnat i psychicky samozdřejmě opět pro obě strany.

• Citovat
  • Upravit
Larr
19.11.11 19:20

Při čtení tvého příspěvku mě napadlo -

a co sperma od kamaráda, to by jsi přijala?

Nebo to cítíš na jiné rovině?

Vychovávali by jste dítě, které vzešlo ze spermatu ne od tvého muže, ale od kamaráda. 8-o

Zajímá mě tvůj názor. Děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.11 11:26

Náhradní matku nehledáš pokud můžeš přijmout cizí spermii nebo cizí vajíčko… to je ta nejjednodušší věc si myslím v tomhle případě. Jde jen o to se domluvit… Jsou přece ženy co mají svá vlastní vajíčka ale mají úplně jiné indispozice proč nemohou mít vlastní dítě a ještě si je porodit…
Můj muž má spermie jako pořádnej býk :-D a já jsem schopná otěhotnět na první pokus kdykoliv si vzpomenu, bohužel donosit mimi je nadlidský úkol… veškeré vyšetření dopadla na výbornou, zdraví jsme jako řípy :-) cvičení nepomáhá no prostě nic… léky nezabírají … IVF s genetikou nezabralo prostě nic… teď už by se to dalo svést jen na psychiku ale snažím se myslet pozitivně, je ještě tolik možností :palec: jen se rozhodnout …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.11 08:15

Ještě bych i reagovala na dotaz zakladatelky… co jsem se zajímala o náhradní mateřství a co jsme se s jednou NM bavili… krom té částky kterou by NM dostala, tak jsme byli ochotni proplatit veškeré náklady spojené s touhle akcí… veškeré cesty, veškeré léky, vitamíny, cokoliv spojeného s vydaji kolem těhotenství… dokonce doplatit rozdíl mezi PN a výplatou… Prostě si udělat jasno co a jak!!! Nedělá se to přece pro dobrý pocit a pro dobrou věc … žádnej nadační fond, ohrožuje se vlastní život!!!
Dodala bych jedno… pokud na to lidi mají peníze a jednou se tak rozhodnou tak tyhle výdaje už je opravdu nezabijou :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.11 21:02

já bych do toho šla, ale nedala bych svoje vajíčko! nemohla bych být dárce vajíčka, to bych nesnesla ten pocit, že někde po světě chodí moje dítě. Ale půjčit bříško cizímu embryu, aby vyrostlo a pak spokojeně putovalo ke svým biologickým rodičům, to by mi nevadilo, samozřejmě za určitý obnos. Byla jsem 2× těhu, bavilo mě to moc a další u nás asi nehrozí, chtěla bych ten zázrak ještě jednou zažít :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Larr
26.11.11 12:15

Chápu, že v případě darovaného vajíčka či spermatu se nejedná o náhradní matku. Mimi si pak můžu donosit sama. :lol:

Ale nevím, nevím :think: zda-li bych to, že mám sperma od kamaráda a můj muž není otcem dítěte brala tak v „poho“. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2
12.1.12 10:32

Náradní mamina

Dobrý den. Každý si myslí, že náhradní mamina jen odnosí mimi a je v poho, ale bohužel, je to i jinak. Četla jsem s manželem i o případech kde rodiče co touží po mimču si naletěli a přišli o své peníze a nějaká čůza si na úkor lidské zoufalosti namastila kapsu. Já mám dvě krásné a zdravé děti. Rozhodla jsem se, že pomůžu lidem kteří bohužel to štěstí nemají. Teď jsem v šestém měsíci, čekám holčičku pro pár pohodových lidí. Ale i NM může dostat takovou ránu, že se jí obrátí svět vzhůru nohama. Chtěla jsem pomoc jednomu páru cizinců, vše probíhalo jak má, vzájemná návštěva, domluva, pán mi dal zálohu a já z mé dobré vůle navrhla aby se napsala směnka. Chtěla jsem aby si byl jistý, že vše beru vážně. Potom jsem dala peníze dětem na účty aby každý něco měl až vyrostou. No a přišel obrat. Z pána vylezlo, že dá sperma a já vajíčko, to znamená, že mu mám odnosit mé dítě. No a po porodu si ho nechám tak dlouho dokud si ho nevezme k sobě. S tím jsem jako máma nemohla souhlasit. A tak se do toho obul manžel, pán byl i na toto připraven. Přijel se dvěma hovadama a rázně mu vysvětlil, že teď nám skáčou 20% úroky. Je to super když chcete pomoc a někdo si na vás vydělá ranec. Teď chci pomoc normálním lidem- ČECHUM. Pokud by jste opravdu hledala NM, ozvěte se a ráda Vám pomůžu. Jsem na mailu ***@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
12.1.12 20:05

Ahoj, je to jako v jiném byznysu, jsou lidi v poho a lidi, co te chtějí vždy za každého počasí a režimu okrást, takže mě tvůj příběh ani tak moc nepřekvapil 8o 8o :lol:

Julka27 píše:
Dobrý den. Každý si myslí, že náhradní mamina jen odnosí mimi a je v poho, ale bohužel, je to i jinak. Četla jsem s manželem i o případech kde rodiče co touží po mimču si naletěli a přišli o své peníze a nějaká čůza si na úkor lidské zoufalosti namastila kapsu. Já mám dvě krásné a zdravé děti. Rozhodla jsem se, že pomůžu lidem kteří bohužel to štěstí nemají. Teď jsem v šestém měsíci, čekám holčičku pro pár pohodových lidí. Ale i NM může dostat takovou ránu, že se jí obrátí svět vzhůru nohama. Chtěla jsem pomoc jednomu páru cizinců, vše probíhalo jak má, vzájemná návštěva, domluva, pán mi dal zálohu a já z mé dobré vůle navrhla aby se napsala směnka. Chtěla jsem aby si byl jistý, že vše beru vážně. Potom jsem dala peníze dětem na účty aby každý něco měl až vyrostou. No a přišel obrat. Z pána vylezlo, že dá sperma a já vajíčko, to znamená, že mu mám odnosit mé dítě. No a po porodu si ho nechám tak dlouho dokud si ho nevezme k sobě. S tím jsem jako máma nemohla souhlasit. A tak se do toho obul manžel, pán byl i na toto připraven. Přijel se dvěma hovadama a rázně mu vysvětlil, že teď nám skáčou 20% úroky. Je to super když chcete pomoc a někdo si na vás vydělá ranec. Teď chci pomoc normálním lidem- ČECHUM. Pokud by jste opravdu hledala NM, ozvěte se a ráda Vám pomůžu. Jsem na mailu ***@seznam.cz
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky