Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak je to tu znova.Spaní bylo u nás vždycky problém a probírala jsem to tu už v několika tématech, ale řešíme opět další problém se spaním. Tak před půl rokem se naše Emička začala v noci budit a vypadalo to, že je vyspinkaná.To jsem ale ještě kojila, tak jsme si mysleli, že se budí kvůli kojení a pak má problém usnout.Tak jsem ji ve jejích 13měsících utnula noční kojení.Kojím před tím, než jde spát a pak ráno.Myslela jsem, že tím tohle ponocování vyřeším.Už je to skoro 4 měsíce a Emička se budí pořád.Někdy už ve 23 hodin, někdy ve 2 ráno, ale pokaždé vydrží být vzhůru 2-3hodiny a vyžaduje pozornost, jinak hystericky řve, volá mámu, tátu, dupe a úplně se klepe.Už jsme vyzkoušeli všechno možné, ale nezabírá to ani po dobrém ani po zlém…Po pár nocích řádění si dá jednu oddechovou (ne že by tu noc prospala, ale je vzhůru trochu kratší dobu) a pak to jde na novo.Už jsme z toho celkem vysílení, ale my bychom to ještě zvládli - za ten rok apůl jsme si už zvykli na 4-5 hodinový noční spánek, ale sousedi by to nemusely ustát…Máte prosím někdo radu????Moc díky…Petra
ahoj,
zazila jsem to u mych obou deti…U nas to bylo obdobi cca mesic max. dva a pak jsme zase spali normalne. Proste se v noci vzbudily a dve hodiny si hraly. Ja jsem to resila tak, ze bud jsem s nima presla do mistnosti, kde mely hracky a nechala jsem si je hrat. Nebo jsem je nechala behat po mistnosti, kde jsem polospala a vzbudil me az krik sapajiciho se ditete zpatky do postylky. Takze jsem asi moc neporadila. Jen jsem chtela napsat, ze v tom nejsi sama…
Terik
Hmmm…tvuj problem je mi hodne povedomi…
Muj synator je taky takovy nespavec…
A presne co popisujes…akorat ze on se budi okolo 4 rano a potom nespi 2 hodinky a kdyz konecne zase usne tak spi treba i do 10 dopoledne.
Takze jsem ti asi taky moc neporadila..ale rozhodne nejsi sama kdo ma doma nespavce ![]()
ahoj
tak syn od kamarádky se vždycky v noci vzbudil hrozně řval a nechtěl spinkat, ji a on jí ještě normálně bil. tak s ním šla k doktorce a prý se to nazývá noční běsy dětí, dala jí nějaké kapky a za dva týdny měla kamarádka klid
@MIcha…
Muj syn je taky hodne aktivni pres den…i nase pani doktorka mi rekla za maly svoji aktivitu proziva i v noci takze se mu blabe spinka.
A moje kamaradka ma jesno a to sami a to jak se svym 11 mes. synec tak i s 4letou dcerou…Chlapecek dostal nejaky homeopaticky pripravek a holcicka prave kapicky…u obou to zatim zabira.