Problémy s odpoledním spaním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48
2.10.07 14:43

problémy s odpoledním spaním

Ahoj. Potřebovala bych poradit. Můj malý do svých 12 měsíců spal většinou hodinu dopoledne a hodinu odpoledne, někdy i trochu déle. Pak dopolední spaní odpadlo a teď v necelých 14 měsících nechce spát odpoledne už vůbec. Jaké máte zkušenosti s odpoledním spaním vašich drobečků? Nevíte nějaký fígl, jak přimět mrňouse, aby odpoledne na chvíli usnul a nevztekal se? Malý je poměrně hodné a klidné dítě, ale uspávání provázejí děsné scény. Dříve zabralo aspoň uspávání v kočárku venku na dvoře, teď už nezabírá vůbec nic. Díky moc za rady. Zdravím všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
2.10.07 14:51

Ahoj,

doporucuji dopolende utahat. Nevim jak moc chodite, atd. ale na nic jineho jsem u nas neprisla…U nas holky zarucene odpadnou po navsteve detskeho hriste nebo po cviceni nebo po plavani…Kdyz je skarede pocasi, tak se snazim s nima blbnou doma, takze zase toho dost nabehaji. Kdyz byla Zoe mensi, tak lezla jak o zavod..

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.10.07 14:58

ahojky asi proste nema uz tu potrebu, malej spal do ted tak ze usnul v pul jedne a v pul ctvrte vstaval ale ted uz tyden po obede ani oci nezavre, je to od te doby co jsem mu zahodila dudlika, ale je fakt, ze vecer jde spat v osm a rano vstava taky v osm tak mu to asi staci, ikdyz vecer je uz unavenej

• Citovat
  • Upravit
460
2.10.07 18:55

Já jsem uspávala tak že jsem ho dala k sobě do postele, dudlina a obejmula jsem ho aby nemohl lozit. Chvilku se vztekal, ale do deseti minut spal. Teď chodí sám a pravidelně v poledne na dvě hodky a večer v osum a vstává v sedum. Musela jsem v poledne uspávat, protože jsme chodili odpoledne plavat a když byl nevyspanej, tak byl strašně protivnej a na bazénu jen plakal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
2.10.07 19:55

Ahojky moje dcerka ještě pře dtýdnem chodila spávat dopol. na hodinku a po obědě na 2 hodinky. Teď dopolední spaní zrušila a chodí jen po obědě, ale užjen na hodinku a večer jde spát v sedm. Moje kamarádka má stejně starého syna (14m) a ten si v roce odpobural dopolední spaní, do teď spal ještě po obědě 2 hodinky, ale teď už ani odpoledne nejde spát. Holt některý děti jsou nespavci. Ale jak už tady někdo spal zkus dopoledne pořádně utahat a třeba po obědě padne a usne. pokud ne tak to bude nespavec. Měj se

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
2.10.07 20:05

Ahoj,
dcera spala přes den vždycky špatně, ale teď už jsme se dostali do extrému - spí po obědě 20 minut a to je vše. Bohužel nic na ní neplatí, zkoušeli jsme všechno - utahat, neutahat, do postele, do kočáru, do auta, a nikde nespí dýl. Naštěstí v noci spí 12 hodin v kuse, tak jí to asi stačí. Nic jinýho s ní nezmůžu, tak mi nezbývá než tomu věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
2.10.07 21:31

ahoj,

mozna je to jenom obdobi…nas maly ma taky takove „vlny“…chodi spat v pohode a pak to zase na nas tyden zkousi…a presne kolem roku veku jsme resili neco podobneho..po prechodu na jeden spanek se zacal sprajcovat…
Myslim,ze dite v tomhle veku spat potrebuje,tak bych zkusila vytrvat…vzdycky se mi to zatim vyplatilo…doted spi pres poledne 3hod,rano vstava v osm,spat chodi vecer mezi 20-21h…

Rozhodne souhlasim s holkama…utahat…pak jeste dodrzovat +- cas ukladani ke spani (zvyk je zelezna kosile…aspon u nas funguje na 100%)

Na uspavani u nas zabiral ten kocarek…ale do kocarku jsme ho pripnuli ksandama tak,aby musel lezet…a vysvetlila jsem mu,ze se jde ted spinkat atd a ze je pripnuty,protoze lezet nechce…no a pak jsme jezdili a maly se treba chvili vztekal a pak usnul (jezdila jsem treba 1/2hodky)…jak usnul,ksandiky jsem povolila nebo odepla…on za par takovych „uspavani v kocarku“ zjistil,ze spat se proste chodi a bylo po problemu…

kdyz jsem ksandama nepripnula,tak delal blbosti,porad se posazoval,rozkopaval nohama,koukal z kocarku…proste ani naznak spani…

jo a taky pomahalo jezdit a uspavat po jedne trase…treba po chodniku 100m tam a 100m zpet…to cucel ven a za chvilku ho porad to same prestalo bavit a usnul rychleji,nez kdyz jsem se vydala nekam daleko…

ale hlavne,kazde dite je jine..tak uvidis,co zabere vam…preju hodne stesti..

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
3.10.07 11:32

Díky moc za rady. Malý se narodil o měsíc dříve a zpočátku všechno pomaleji doháněl. Teď se už naučil chodit i sám bez držení a pořád běhá sem a tam. Spíš si myslím, že je z toho lítání tak rozjívený, že pak má problémy se zklidnit a usnout. Teď spí i hůře v noci, snad to bude jen přechodné období. Fakt je, že jsem mu před měsícem přestala dávat dudlík, třeba to má taky nějaký vliv. Byla jsem ráda, že to odučování dudlíku šlo tak lehce, ani ho nehledal a nepřipomínal. Usíná vždy jen se mnou v posteli, nemůžeme ho naučit usínat sám v postýlce. Podařilo se vám brzy naučit vaše děti spát samy v postýlce? Poradíte jak? Díky moc. Zdravím všechny. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
3.10.07 17:32

no,to muze byt tim,ze trva nez se zklidni…pak mu to usinani zabere vetsi cas…to mame vlastne stejne…

a s tim usinanim v postylce…nas maly doted usina s nami (se mnou nebo s manzelem nebo v kocarku…sam ne)…a sam v postylce…to je hudba budoucnosti…nejsem priznivec vyrvavacich a jinych metod,cekame az to prijde samo,az k tomu sam dospeje…vsechno se nam touto taktikou zatim podarilo, :wink: tak uvidime dale…

jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.10.07 10:49

Ahojky,
záleží, jak na tom malý je pozdě odpoledne a večer. Je v pohodě? Není přetažený a protivný? Tu únavu určitě poznáš.
Naše malá chodí spát cca hoďku dopoledne a hoďku odpoledne (nebo po 3/4 hod.), ale samozřejmě, že kdyby nemusela, tak by spát sama nešla. Nedávno začala stávkovat a chodila spát s řevem, tak jsem zkoušela,jestli jí nestačí jen jeden spánek denně, ale protože vydrží spát jen hoďku, tak večer už byla hotová. (Jen když vyjímečně ráno dlouho spí, tak jí ten jeden spánek stačí.)
Takže jsem zase zavedla režim spaní 2× denně, tři dny to bylo s řevem, ale teď už chodí spát bez problémů. Ony ty dětičky zkouší - to už jsem zjistila. Záleží na dospělých, jaký režim jim zavedou a co si nechají libit.
Malá je teď mnohem víc v pohodě, když přes den víc spí. A já mám víc času na vaření a domácí práce.. 8)

Mě teď ale čeká odnaučování nočního buzení na kojení (3 - 4× za noc 8O ), tak už se děsím, protože se to asi neobejde bez řevu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML